Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Likām divus uzbrucējus, jo "Ventspils" aizsargi rada problēmas paši sev"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Riherts: "Likām divus uzbrucējus, jo "Ventspils" aizsargi rada problēmas paši sev"
Andris Riherts
Foto: Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

FK "Ventspils" pārtraucis sešu neuzvarētu maču sēriju Virslīgā, ar 3:0 savās mājās pieveicot "Metta/LU”. Piedāvājam abu komandu treneru komentārus pēc spēles.

Andris Riherts "Metta/LU" galvenais treneris: Apsveicu Polu ar atgriešanos Latvijā, ar atgriešanos savā pirmajā Latvijas klubā. Un apsveicu arī ar uzvaru, pelnītu uzvaru 3:0. Komanda parādīja raksturu un uzdāvināja trenerim labu atgriešanos. Sevišķi Mujeci, kurš guva hettriku. Fantastiski, ka "Ventspilij” otrajā puslaikā gandrīz vai nebija momentu, bet viņi tik un tā guva vārtus. Pirmajā puslaikā ventspilnieki izgāja viens pret vienu un iesita, mums bija tāda iespēja, bet mēs neiesitām. Un te ir tā atšķirība – viens izglābj, otrs neizglābj, viens iesit, otrs neiesit. Gribam katrā mačā kaut ko vairāk, bet pagaidām sanāk tikai uzplaiksnījumi, momenti, kurus nerealizējam un punkti nāk ar baigi lielām grūtībām. Nākamā spēle mums ir pret "Daugavpili", aizmirstam par šo maču un koncentrējamies jau uz to.”

Pols Ešvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Protams, esmu ļoti apmierināts ar rezultātu, esmu vispār priecīgs šeit atrasties. Visu, ko spēlētājiem lūdzu darīt, viņi arī izdarīja, tāpēc arī neveicu maiņas. Biju apmierināts ar katra futbolista spēli. Protams, mums vēl daudz darba darāms, vēl sarežģīts ceļš kopā ejams, un šis bija tikai pirmais solis, bet tas nebija slikts solis. Pirms tam, kad strādāju Latvijā, spēles ar pēdējo vietu bija vieglas. Tagad pēdējā vietā ir "Metta", bet pieveikt to ir ļoti grūti. Tā bija arī šodien, jo kaut vai fiziski viņi bija gatavi cīnīties līdz pat mača beigām. Vispār esmu nedaudz "Metta" fans, jo viņi dara labu darbu tieši latviešu futbolam, un būtu labi, ja būtu vēl tādi klubi. Protams, šodien gribēju uzvarēt, bet nekādā pretinieku noniecināšanas nebija. Domāju viņi aizvadīja labu spēli, tāpēc arī esmu tik gandarīts par uzvaru.”

Laiku pa laikam vārtsargs Dāvis Ošs tiek kritizēts par kļūdām, šodien viņam trīs ielaistie vārti, bet gan jau nevar viņam neko daudz pārmest par tiem?
Riherts: "Pirmajos varbūt varēja palīdzēt. Iesita tuvajā stūrī. Protams, situācija nebija vienkārši, bet gan jau varēja glābt. Otros jau bija grūtāk, bet trešais bija fantastisks trāpījums. Meļņičenko pēc mūsu izgājiena izglāba, lai gan tur varbūt sitiens bija sliktāks, bet situācija bija līdzīga.”

Pol, pirms spēles ļoti uztraucāties?
Ešvorts:: "Godīgi sakot, nē. Turklāt jau ātri – septītajā, astotajā minūtē – guvām vārtus, kas vēl vairāk ļāva nomierināties. Protams, ja būtu iesituši tikai beigās, būtu nervozs, bet citādāk daudz pārdzīvot nevajadzēja. Esmu te trīs četras dienas, tāpēc vienkārši gribēju skatīties spēli.”

"Ventspilij" tagad ir tāds smags periods. Kāds jums radies priekšstats par situāciju komandā? Kāpēc sešas spēles bija bez uzvarām?
"Tas ir sarežģīts jautājums, un man arī īsti negribas analizēt cita darbu. Es nebiju šeit, neredzēju, kā komanda spēlē un kādi bija treniņi. Pučinsks ir labs treneris un labs cilvēks. Ir jau viegli tā pateikt, ka nepareizi bija šis, nepareizi bija tas, bet es sāku darbu šajā vietā un no tās arī varu atbildēt par komandu.”

Treniņos nav jūtams, ka komanda ir kaut kādā bedrē, ka kaut kas nav kārtībā?
"Nē, viss ir kārtībā. Taču vienmēr, kad ierodas jauns treneris, komanda mainās. Varu teikt, ka viss ir normāli, spēlētāji ir super, treniņos darbojās ļoti profesionāli, un lūk arī rezultāts.”

Neveicāt nevienu maiņu tiešām tāpēc, ka viss apmierināja?
"Jā, es neredzēju iemeslus kaut ko mainīt. Biju apmierināts gan par to, kā nospēlēja individuāli, gan kā komanda. Mums drīz ir pārbaudes spēle, tajā varēšu novērtēt pārējos spēlētājus, bet šodien bija laba iespēja novērtēt, kā futbolisti var nospēlēt 90 minūtes. Jāvērtē arī, domājot par nākamo sezonu, kurš var palikt sastāvā, bet, kuram būs jādodas prom.”

Otrajā puslaikā komanda izskatījās ļoti labi, cīnījās ar ventspilniekiem līdzīgi, bet kāpēc tā nebija pirmajā puslaikā?
Riherts: Nezinu, man likās, ka pat pirmajā puslaikā nospēlējām labāk, lai gan "Ventspils" guva divus vārtus (smejas). Vispār man patika abas puses, taču otrajā neizveidojām gandrīz nevienu vārtu gūšanas momentus. Pirmajā bija divas, no kurām viena bija fantastiska, bet otrajā Roberts Uldriķis atdeva piespēli, kad vajadzēja pašam sist. Otro puslaiku gan sākām labi, un varējām iesist jau pirmajā minūtē. Zinājām, ka pretiniekiem centra aizsargi rada problēmas paši sev, netur bieži vien, tāpēc likām divus uzbrucējus. Bija arī pārsvars laukuma centrā, jo mums laukumā bija trīs pussargi, centāmies spēlēt ar bumbu, bet pietrūka pēdējās piespēles, pārliecības, kas arī liedza sasniegt kaut ko vairāk.”

Aizsargi tiešām pirmajā puslaika pieļāva rupjas kļūdas, kas varēja beigties ar vārtu zaudējumu?
Ešvorts: Tās bija kļūdas, bet tādas gadās. Kļūdos es, kļūdāties jūs un kļūdas arī spēlētāji. Vai man vajadzēja viņus uzreiz nomainīt (smejas)? Futbolā tā gadās. Svarīgākais man bija, kā izskatāmies kā komanda. Pārtraukumā teicu, ka jāspēlē vienkāršāk, un otrais puslaiks tāpēc arī bija daudz labāks.

Uzbrukumu veidošanā aktīvāks bija kreisais flangs, bet labais laikam jau šajā ziņā atpalika, nebija tik produktīvs?”
"Tas ir futbols – dažkārt viss notiek pa labo flangu, dažkārt viss pa kreiso, un pat nevar pateikt, kāpēc tā. Ne jau tāpēc, ka futbolisti spēlē slikti, vienkārši spēle tā attīstījās.”

Par mača varoni kļuva Mujeci?
"Visa komanda bija varoņi, un es neteiktu, ka tikai viņš. Protams, viņš guva ļoti skaistus vārtus, bet spēlētājs ir jauns, viņam vēl jādomā par disciplīnu un vispār daudz jāstrādā. Katrā spēlē trīs vārtus gūt neizdosies. Esmu ļoti apmierināts ar to, kā viņš nospēlēja šodien, un runa nav tikai par vārtu guvumiem. To pašu var teikt arī par Ģirtu Karlsonu – esmu tikpat apmierināts, lai gan vārtus gūt neizdevās. Labi cīnījās, varēja gūt vārtus, bet šodien neizdevās.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-19 22:37, pirms 9 gadiem
Riherts labs : )