Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Gorkšs apstiprināšanai ģenerālsekretāra amatā virzīs pretrunīgi vērtēto Gruškevicu

Andris Liepa
Andris Liepa

Gorkšs apstiprināšanai ģenerālsekretāra amatā virzīs pretrunīgi vērtēto Gruškevicu
Mareks Gruškevics. Foto: macroeconomics.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs pirmdien gaidāmajā organizācijas valdes sēdē apstiprināšanai ģenerālsekretāra amatā virzīs neseno Latvijas Badmintona federācijas prezidentu Mareku Gruškevicu, liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija.

LFF bez ģenerālsekretāra strādā jau mēnesi, jo 17. jūlijs bija pēdējā darbdiena Edgaram Pukinskam. Iepriekšējā organizācijas valdes sēde notika 24. jūlijā, kurā Gorkšs piedāvāja trīs iespējamos scenārijus, lai aizpildītu vakanto ģenerālsekretāra vietu - Gorkšs pauda, ka viņš ģenerālsekretāra amatu varētu pildīt pats, apvienojot to ar darbu prezidenta postenī, kas ļautu federācijai ieekonomēt līdzekļus uz jauna darbinieka algošanu, tāpat viņš piedāvāja Gruškevicu, kurš pirms neilga laika kļuva par LFF administrācijas speciālistu (kopš 13. augusta par administrācijas vadītāju) - arī viņš šajā gadījumā apvienotu amatus, tādējādi ļaujot ietaupīt federācijai finansiālos līdzekļus - , savukārt, kā trešais variants tika piedāvāts Gruškevica stāšanās ģenerālsekretāra amatā kā vietas izpildītājam uz laiku, kamēr tiek atrasts jauns ģenerālsekretārs.

Kā noskaidroja Sportacentrs.com, svētdienas vakarā Gorkšs vēstulē LFF valdei pavēstījis, ka pirmdien gaidāmajā valdes sēdē virzīs postenim Gruškevicu. Pats Gruškevics darbam LFF administrācijā tika apstiprināts bez jebkādas publiskas informācijas un jau tad izskanēja pieņēmumi, ka, visticamāk, mēģinās iecelt ģenerālsekretāra postenī. Vēl pagājušās nedēļas vidū valdes locekļi aicinājuši prezidentu informēt par ģenerālsekretāra kandidātu un atlases procesu, bet atbildi nav saņēmuši līdz pat vēlam svētdienas vakaram.

Finansists Gruškevics vēl pagājušajā tūkstošgadē sāka strādāt Izglītības un zinātnes ministrijā, izejot visus karjeras pakāpienus un nokļūstot valsts sekretāra amatā, ko ieņēma no 2006. līdz 2012. gadam. Kaut jau iepriekš tika piedzīvoti skandāli, amatu viņš atstāja, kad tika konstatēti vairāki pārkāpumi viņa darbā, kurus izmeklēja pat Ģenerālprokuratūra. 2014. gadā Gruškevicu apstiprināja Latvijas Badmintona federācijas prezidenta amatā, bet pēc pilnvaru termiņa beigām pērn viņu postenī nomainīja Aija Mētra. Tāpat pēc IZM atstāšanas viņš ilgstoši strādāja Latvijas Bankā.

  +7 [+] [-]

, 2019-08-19 00:33, pirms 5 gadiem
Ar vēl labāku reputāciju un lielāku pieredzi futbola administratīvajā lauciņā nevarēja atrast??

  -1 [+] [-]

, 2019-08-19 00:38, pirms 5 gadiem
Tā notiek tāpēc ka Latvijas futbolā ir maz cilvēku kas skaidri prot izteikties latviešu valodā un ģensekam tas ir jāprot, bet futbola valoda Latvijā bija, ir un būs krievu valoda un šim amatam tikai krievu valoda Latvijā neder

 +10 [+] [-]

, 2019-08-19 00:53, pirms 5 gadiem
Šīs kadrs tiešām ieviesīs LFF labus pārvaldība principus 😂😂😂
Bet toties sāksies baiga sporta objektu būvniecība, jo tur vēl no IZM laikiem shēmas atstrādātās💪

  +5 [+] [-]

, 2019-08-19 07:34, pirms 5 gadiem
"Kaut jau iepriekš tika piedzīvoti skandāli, amatu viņš atstāja, kad tika konstatēti vairāki pārkāpumi viņa darbā, kurus izmeklēja pat Ģenerālprokuratūra."

Kādi tieši skandāli un kādi tieši pārkāpumi? Un tādu skandālistu paņēma Latvijas bankā? Nopietni?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-19 07:42, pirms 5 gadiem
mndvolk rakstīja: "Kaut jau iepriekš tika piedzīvoti skandāli, amatu viņš atstāja, kad tika konstatēti vairāki pārkāpumi viņa darbā, kurus izmeklēja pat Ģenerālprokuratūra."

Kādi tieši skandāli un kādi tieši pārkāpumi? Un tādu skandālistu paņēma Latvijas bankā? Nopietni?
Kas, LB ir kautkāda svētā organizācija? Ja nēesi dzirdējis, tad LB vadītāju taisās tiesāt par smagiem noziegumiem. Un iepriekš LB vadīja repše, kurš pēc tam izveidoja kangaru bandu / partiju

  +1 [+] [-]

, 2019-08-19 10:06, pirms 5 gadiem
KATASTROFA!!!!

  +5 [+] [-]

, 2019-08-19 11:03, pirms 5 gadiem
Profesionāls shēmotājs. Interesanti, kurš Gorkšam viņu ieteicis?

  +2 [+] [-]

, 2019-08-19 12:14, pirms 5 gadiem
Kadrs, protams, administratīvi ir ļoti spēcīgs, bet oranži zaļā pagātne diemžēl vēl ilgi metīs ēnu.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-19 12:19, pirms 5 gadiem
mndvolk rakstīja: "Kaut jau iepriekš tika piedzīvoti skandāli, amatu viņš atstāja, kad tika konstatēti vairāki pārkāpumi viņa darbā, kurus izmeklēja pat Ģenerālprokuratūra."

Kādi tieši skandāli un kādi tieši pārkāpumi? Un tādu skandālistu paņēma Latvijas bankā? Nopietni?
Tas bija smieklīgs gadījums, ministrs iemetējs Robčiks nosūtīja ģen prokuratūrai iesniegumu, lai pēta Mareka darbības skolu datortehnikas iepirkumā saistībā ar izmaiņām tehniskajā specifikācijā, jo esot 2 miljonu zaudējumu risks, bet tur nekādu zaudējumu nebija. Tur vairāk bija politika, vajadzēja tikt vaļā.

     [+] [-]

, 2019-08-19 14:00, pirms 5 gadiem
Gorkss uz jautajumu no Valtera sestdienas TV 24 , kada ir galvenaa Latvijas futbola problema , nezinaja atbildi ? nu ko te talak vairs?

     [+] [-]

, 2019-08-19 16:26, pirms 5 gadiem
Zoom Mode rakstīja: Gorkss uz jautajumu no Valtera sestdienas TV 24 , kada ir galvenaa Latvijas futbola problema , nezinaja atbildi ? nu ko te talak vairs?
Es arī nezinātu. Tiesa, es neesmu LFF prezidents.