Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" Polijas 2. līgā piedzīvo neveiksmi pret Ļebedeva pārstāvēto komandu

Krišs Upenieks

"Lokomotīve" Polijas 2. līgā piedzīvo neveiksmi pret Ļebedeva pārstāvēto komandu
Ķasts Puodžuks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas spīdveja komanda Daugavpils "Lokomotīve" svētdien viesos cieta zaudējumu Polijas pēc spēka otrās līgas jeb "Nice" čempionāta mačā, zaudējot sava bijušā līdera Andžeja Ļebedeva pārstāvētajai Ribņikas ROW komandai.

"Lokomotīve" cieta neveiksmi ar rezultātu 34:56. Uzvarētājiem labākais ar 13 punktiem bija tieši Ļebedevs, kurš vēl sestdien Daugavpilī startēja Eiropas čempionāta trešajā posmā, kur ieņēma desmito vietu. Ļebedevs svētdienas sacīkstē uzvarēja trijos no saviem pieciem braucieniem, vēl divas reizes būdams otrais.

Tikmēr Daugavpils komandai 12 punktus atveda Peters Ljungs, kamēr sešus punktus pievienoja Timo Lahti un Vadims Tarasenko, bet piecus Ķasts Puodžuks.

Jau ziņots, ka Ļebedevs Ribņikas komandai uz īres tiesībām pievienojās jūnija sākumā. Pirms pusotra gada 23 gadus vecais spīdvejists, kurš pērn negaidīti triumfēja Eiropas čempionātā, pievienojās Polijas ekstralīgas vienībai Vroclavas "Sparta", tomēr šosezon viņš īsti netika šīs komandas sastāvā, tāpēc pašlaik ir izīrēts ROW klubam.

Ļebedevs iepriekšējā sezonā kļuva par Polijas vicečempionu, piedaloties 17 no 18 mačiem un vidēji vienā braucienā atvedot 1,523 punktus.

Polijas otrās jeb "Nice" līgas kopvērtējumā "Lokomotīve" tagad ar 19 punktiem 13 cīņās ieņem ceturto vietu astoņu komandu konkurencē. Par punktu vairāk ir Ribņikas ROW komandai, bet līdere ar 26 punktiem 13 dueļos ir Ļubļinas "Speed Car Motor" vienība.

"Lokomotīve" 2015. un 2016.gadā triumfēja "Nice" čempionātā, tomēr pērn apstājās pusfinālā. Vienību iepriekšējā sezonā piemeklēja finansiālas problēmas un tai bija lieli parādi, tomēr sezonu izdevās pabeigt. Pēc noteikumiem "Nice" līgas uzvarētāji iegūst tiesības startēt ekstralīgā, tomēr "Lokomotīvei" tas abas reizes tika liegts.

Izmantotie resursi:
LETA