Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Džeko pēc Kluiverta piespēles skaisti izrauj "Roma" uzvaru, "Inter" sāk ar sakāvi

Rolands Eliņš

Džeko pēc Kluiverta piespēles skaisti izrauj "Roma" uzvaru, "Inter" sāk ar sakāvi
Edins Džeko
Foto: AP/Scanpix

Itālijas A Sērijas pirmajā kārtā „Roma” tikai 89. minūtē guva vārtus pret „Torino”, viesos izcīnot uzvaru ar 1:0. Savukārt Milānas „Inter” pēc savas aktīvās darbības vasaras transfēru tirgū aukstu ūdens spaini uz galvas uzgāza „Sassuolo”, pieveicot milāniešus ar 1:0. Tā bija jau ceturtā „Sassuolo” uzvara pēc kārtas savstarpējos mačos.

„Roma” sezonas pirmajā spēlē nemaz pieteikumā nebija no „Sevilla” iegūtā Stīvena Nzonzī, un kopumā sākumsastāvā bija tikai divi jaunpienācēji – vārtsargs Robins Olsens un Havjers Pastore. Cīņā pret „Torino” Romas komandai jau spēles sākumā bija divas ļoti labas iespējas gūt vārtus, taču gan Aleksandars Kolarovs, gan Edins Džeko trāpīja pa vārtu stabu.

Arī „Torino” pirmajā puslaikā trāpīja pa pretinieku vārtu konstrukciju – pa pārliktni sita Tomass Rinkons. Otrā puslaika sākumā „Torino” neizdevās izmantot Olsena kļūdu, kad viņš nepārliecinoši atsita bumbu, savukārt brīdi pēc tam bumba tomēr nonāca „Roma” vārtos, taču pēc VAR izmantošanas tika konstatēta aizmugure.

„Roma” spēle bija nedaudz pajukusi, taču to atsvaidzināja Džastina Kluiverta (Patrika Kluiverta dēls) nākšana uz maiņu, debitējot A Sērijā. Bezvārtu neizšķirts gan tāpat saglabājās līdz 89. minūtei, kurā 19 gadus vecais Kluiverts uzņēmās iniciatīvu, ar bumbu aizskrēja prom no aizsargiem uz laukuma stūri, no kura izdarīja centrējumu uz soda laukuma tālo malu. Tur bumbu sagaidīja Džeko un uzreiz no gaisa ar spēcīgu sitienu raidīja vārtos, izraujot „Roma” uzvaru. Jāpiemin, ka spēles izskaņā pēc protestiem par nepiešķirtu pendeli no spēles tika izraidīts „Torino” treneris Valters Macari.

Milānas „Inter” tikmēr viesos cīnījās pret „Sassuolo”, kura tieši pret milāniešiem pēdējos gados rādījusi lielisku sniegumu, un tagad uzvarējusi jau četrās savstarpējās spēlēs pēc kārtas . Kamēr „Inter” iztika bez nelielu traumu guvušā vasaras jaunpienācēja Radžas Naingolana, „Sassuolo” rindās debitēja Kevins Prinss Boatengs.

„Sassuolo” jau pirmajās minūtēs pārsteidza „Inter” ar ļoti labu vārtu gūšanas iespēju, taču Samirs Handanovičs tomēr glāba Milānu. Taču 27. minūtē Žuau Mariju soda laukumā nogāza di Frančesku, un Berardi ar realizētu 11 metru soda sitienu izvirzīja „Sasuolo” vadībā. „Inter” atbildēja ar pāris bīstamiem uzbrukumiem ar Mauro Ikardi priekšgalā, viņš arī vienreiz trāpīja pa vārtu pārliktni. Izcils vārtu gūšanas moments Ikardi bija otrā puslaika vidū, kad Ivans Perišičs padeva piespēli uz vārtu priekšu, un Ikardi atlika tikai pielikt kāju, taču bumba lidoja pāri vārtiem.

„Inter” rindās spēles pēdējās 20 minūtēs ļoti pamanāms bija Keitā Baldē, kurš nāca uz maiņu cita Milānas debitanta Lautaro Martinesa vietā. Milānas komandai piederēja teritoriāls pārsvars, taču vairākkārt tā iekrita uz pretuzbrukumiem, un vienreiz viens pret vārtsargu palika arī Boatengs, bet viņam sitiens neizdevās. Pēdējās minūtēs „Inter” spiediens palika arvien lielāks, bet neizšķirtu panākt neļāva „Torino” vārtsargs Andrea Konsilji, kurš 90. minūtē atvairīja Stefana de Vreja sitienu ar galvu no tuvas distances.

A Sērijas pirmā kārta

DatumsLaiksKomandasRez.Vārtu guvēji
18.0819:00Chievo-Juventus2:3 (1:1)Stempiņskis 36` Džakerīni 56` (11m) - Kedira 3` Bani 76` (s.v.) Bernadeski 90+3`
21:30Lazio-Napoli1:2 (1:1)Immobile 25` - Miliks 45+2` Insinje 59`
19.0819:00Torino-Roma0:1 (0:0)Džeko 89`
21:30Bologna-SPAL0:1 (0:0)Kurtičs 71`
21:30Empoli-Cagliari2:0 (1:0)Kruničs 14` Kaputo 52`
21:30Parma-Udinese2:2 (1:0)Inglese 43` Barilja 59` - de Pauls 65`(11m) Fofana 69`
21:30Sassuolo-Inter1:0 (1:0)Berardi 27` (11m)
20.0821:30Atalanta-Frosinone
19.09pārceltaSampdoria-Fiorentina
31.10pārceltaMilan-Genoa

     [+] [-]

, 2018-08-19 23:46, pirms 6 gadiem
sods par krekla novilkšanu būs?!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-20 08:59, pirms 6 gadiem
Perišičs nāk uz maiņu, Galgliardini, Škrinjars, Kandreva netiek pie spēlēšanas. Ar šo arī mana fanošana par Inter beidzas. Nav tie starpsezonā iegūtie kadri labāki par iepriekš minētajiem.

     [+] [-]

, 2018-08-20 09:07, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: sods par krekla novilkšanu būs?!
Sods par krekla novilkšanu tika piešķirts.

     [+] [-]

, 2018-08-20 10:15, pirms 6 gadiem
kasagrande rakstīja: Perišičs nāk uz maiņu, Galgliardini, Škrinjars, Kandreva netiek pie spēlēšanas. Ar šo arī mana fanošana par Inter beidzas. Nav tie starpsezonā iegūtie kadri labāki par iepriekš minētajiem.
Perisics, atskiriba no Brozovica, pievienojas komandai velak, tadel vins vel nav gatavs, tas pats attiecas uz Vrsalko, Skriniaram bija trauma, par Galjardini nezinu, trenera izvele, bet nu katram, kurs ieprieksejo sezonu skatijas speles, vajadzetu tureties no Kandrevas pa gabalu.
Starp citu, laukums bija vienarsi drausmiga kondicija, pirms speles jau lasiju, ka ar to viss neesot kartiba, bet tas nu bija par traku. Kas, tur zirgu skriesanas sacensibas pirms speles tika rikotas?
Speles kvalitate, protams, drausmiga.

     [+] [-]

, 2018-08-20 20:17, pirms 6 gadiem
Kandrevas atstāšana malā ir plus, nbet citu plusu es vakar neredzēju.