Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" 6 000. vārtus gūst Mesi, čempione sāk ar uzvaru

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Barcelona" 6 000. vārtus gūst Mesi, čempione sāk ar uzvaru
Lionels Mesi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Spānijas futbola čempionātu sākusi titula turētāja "Barcelona", kas pirmās kārtas ietvaros savā laukumā ar 3:0 pārspēja "Deportivo Alaves". Divas nulles uz tablo noturējās līdz 64. minūtei, kad ar brīvsitienu viesu vārtsargu pārspēja Lionels Mesi. Tie kļuva par 6 000. vārtiem "Barcelona" vēsturē "La Liga" ietvaros, bet Mesi mača pēdējās sekundēs pievienoja vēl vienus vārtus.

Spānijas čempione "Barcelona" sezonu sāka ar Spānijas Superkausa izcīnīšanu Marokā, pirms sešām dienām sarežģītā cīņā uzveicot "Sevilla" (2:1). Savukārt "La Liga" ievadā bija jāuzņem "Deportivo Alaves", kas pagājušajā sezonā neticami reti spēlēja neizšķirti (15-2-21) un finišēja 14. vietā, pret "Barcelona" abas reizes pacīnoties cienījami (0:2, 1:2). Šī gada 28. janvārī "Alaves" tieši "Camp Nou" stadionā uzvarēja puslaiku (1:0), un "Barcelona" no punktu zaudējuma izglābās tikai otrā puslaika otrajā pusē (Luisam Svaresam vārti 72. minūtē, Lionelam Mesi 84. minūtē). Šoreiz "Barca" cerēja sākt ar komfortablāku uzvaru.

Ja Marokā pāris eksperimentus Ernesto Valverde atļāvās, tad "La Liga" startā izgāja visi labākie un vienīgais nelielais pārsteigums bija Serhio Roberto ielikšana vidējā līnijā, kamēr malā palika Filipi Koutinju. Tāpat uz rezervistu soliņa sāka jaunpienācēji Arturo Vidals, Malkoms, Arturs un Klemāns Langlē. No šī vakara starta vienpadsmitnieka pagājušajā sezonā vismazāk spēlēja Usmans Dembelē ("La Liga" pussezonā 12 spēles pamatsastāvā) un Nelsons Semedu (17 spēles).

Lai gan "Barcelona" izgāja it kā ieeļļots mehānisms, lielāko pirmā puslaika daļu ar labu momentu veidošanu mājiniekiem bija sarežģīti. No otras puses, var uzslavēt arī "Alaves" organizēto spēli aizsardzībā. Tikai neilgi pirms pārtraukuma izcēlās daži ugunsgrēki pie viesu vārtiem. Mesi 38. minūtē ar lielisku brīvsitienu pamatīgi norībināja pārliktni, Dembelē nerealizēja izgājienu viens pret vienu, kā arī citā epizodē aizšāva garām bumbu stabam pēc zibenīgas "Barcelona" saspēles. 0:0 pēc 45 minūtēm.

Valverde pēc pārtraukuma uzlaida Koutinju, nomainot Semedu, attiecīgi Roberto atgriezās aizsardzības malā. "Alaves", protams, neko nemainīja un turpināja itin sekmīgi aizstāvēties. "Barcelona" turpināja saskarties ar vārtu gūšanas iespēju radīšanu un ne pirmo reizi izbrauca uz Mesi rēķina. Argentīnietis atkal pats nopelnīja bīstamu brīvsitienu, kuru arī realizēja - šoreiz Mesi viltīgi sita pa apakšu, piemānot "Alaves" futbolistu mūri, kurš palēcās (1:0). Tas notika 64. minūtē, un tie bija "Barcelona" jubilejas 6 000. vārti "La Liga" ietvaros. Arī 5 000. vārtus 2009. gada februārī guva Mesi...

Mesi burtiski pēc pāris minūtēm varēja izcelties vēlreiz, taču otro reizi mačā trāpīja pa "Alaves" vārtu konstrukciju - šoreiz tas notika no spēles, tiekot pie sitiena vairāku pretinieku ielenkumā. Viesi četru minūšu laikā veica visas trīs maiņas, tomēr starp uzlaistajiem nebija Patrika Tvumasi - Jūrmalas "Spartaka" bijušā futbolista, kurš šovasar pārcēlies uz "La Liga" klubu "Alaves".

"Barcelona" vēlējās palielināt vārtu starpību. 200. spēli "Barcelona" kreklā aizvadošā Svaresa sitienu atvairīja vārtsargs, tāpat viņš tika galā ar Koutinju tuvcīņā, kad perfektu piespēli partnerim bija atdevis Mesi. Tomēr tieši Koutinju 83. minūtē panāca 2:0 - brazīlietis soda laukumā izkārtoja sev labu sitiena pozīciju un bija precīzs. Spēle noslēdzās ar 3:0 - pēdējās sekundēs uzbrukumu ar izcilu diagonāli sāka Ivans Rakitičs, tālāk augstu piespēli veica arī Svaress, bet soda laukumā izcili ar bumbu un pretiniekiem izrīkojās Mesi. Pēc samocīta sākuma "Barcelona" galu galā laba uzvara. Nākot uz maiņu, Spānijas čempionātā šovakar debitēja Arturs un Vidals.

La Liga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Girona - Valladolid0:0-
Betis - Levante0:3 (0:1)Rodžers 38'; Moraless 54'; 90'
Celta - Espanyol1:1 (0:1)Lopess 52' (s.v.) - Ermoso 45'
Villarreal - Sociedad1:2 (1:1)Moreno 16' - Žuzē 45'; Huanmi 71'
Barcelona - Alaves3:0 (0:0)Mesi 64'; 90'; Koutinju 84'
Eibar - Huesca
Vallecano - Sevilla
Real Madrid - Getafe
Valencia - Atletico
Athletic - Leganes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-08-19 01:14, pirms 6 gadiem
Nedaudz vairaak veiksmes un rezultaats vareeja buut daudz lielaaks.Ter Stegens pat izskatiijaas ljooti nogarlaikojies vaartos,ka speeleeja uz publiku,kad tika pie bumbas.Saakums labs,cerams ka jau no sezonas saakuma Valverde saaks pielietot aktiivu sastaava rotaaciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -1 [+] [-]

, 2018-08-19 01:31, pirms 6 gadiem
Visca barca!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-19 02:09, pirms 6 gadiem
un jaa,Moralesam no Levante ljoti skaisti vaarti speelee pret Betis-pie sava soda laukuma savaaca bumbu un vienatnee paarskreeja paari laukumam, apspeeleejot paaris aizsargus un ar vaartsargu
https://youtu.be/IDu7EeDAGnI

     [+] [-]

, 2018-08-19 05:22, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Šā gadsimta labākais futbolists sāk izcili ☺
Hahaha! Pasaules kauss parādīja ko viņš "vērts"!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-19 07:33, pirms 6 gadiem
Šogad iespējams neviens netraucēs paņemt 1.v. vārtu guvēju sarakstā

  +1 [+] [-]

, 2018-08-19 07:42, pirms 6 gadiem
Abrams-DabuujuDarbuGaterii rakstīja: Messi - 2 goli
Mbappe - 2 goli

CR - 0 goli
Nu un? Katrs bērns to zin.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-19 09:57, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Hahaha! Pasaules kauss parādīja ko viņš "vērts"!!!
Pasaules kausa finālists un labākais spēlētājs.