Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lilles līderis Osimhens tuvojas lielai pārejai uz "Napoli", trim spēlētājiem pozitīvas Covid-19 analīzes

Agris Suveizda

Lilles līderis Osimhens tuvojas lielai pārejai uz "Napoli", trim spēlētājiem pozitīvas Covid-19 analīzes
Viktors Osimhens. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas futbola kluba "Lille" ģeneralmenedžeris Marks Ingla apstiprinājis, ka Nigērijas izlases uzbrucējs Viktors Osimhens jau ir praktiski vienojies ar Itālijas "Napoli" un ka tieši šim klubam jābūt viņa nākamajai pieturvietai par spīti lielai interesei arī no Anglijas grandiem.

"Lille", lai izpildītu budžeta garantijas prasības, starpsezona ir jāsāk ar spēlētāju pārdošanu, un nepieciešamie līdzekļi, visticamāk, tiks atrasti Neapolē, kurp par vairāk nekā 100 miljoniem eiro vajadzētu doties gan Osimhenam, gan arī brazīliešu aizsargam Gabrielam. Līdz šim tās bija tikai runas medijos – lai arī ļoti nopietnas -, bet nu pirmoreiz Osimhena pārrunu nonākšanu pēdējā stadijā apstiprinājis arī Lilles klubs.

Pagaidām darījuma noslēgšanu gan kavē problēmas ar spēlētāja pārstāvjiem, taču 21 gadu vecajam nigērietim vajadzētu parakstīt sešu gadu līgumu. "Lille" prasa 81 miljonu eiro, bet vēl 30 miljonus cer iegūt par Gabrielu. Iepriekšējā vasarā par 12 miljoniem nopirkts no Beļģijas "Charleroi", Osimhens debijas sezonā Francijas čempionātā 27 spēlēs izcēlās ar 13 vārtiem.

Tikmēr "Lille" galvenais treneris Kristofs Galtjē apstiprinājis, ka trim futbolistiem ir pozitīvas Covid-19 analīzes. Tie ir 22 gadus vecie Renatu Sanšis un Žonatans Ikonē, kā arī 24 gadus vecais Žonatans Bambā. Galtjē atklāja, ka visiem trīs inficēšanās konstatēta nelielā atvaļinājuma laikā – visiem bija iedotas astoņas brīvas dienas ārpus kluba. Par 20 miljoniem eiro nopirktais Sanšišs, kurš iepriekš spēlēja Minhenes "Bayern", pašlaik atrodas Portugālē un nevarēs atgriezties Francijā, kamēr nebūs veicis divas negatīvas pārbaudes. Visiem trīs slimība esot asimptomātiska.

"Lille" Francijas čempionātā finišēja ceturtajā vietā un šoreiz palika bez Čempionu līgas, taču ir kvalificējusies Eiropas līgas grupu turnīram. Savukārt "Napoli" Itālijas A sērijā ieņem septīto vietu un ir praktiski zaudējusi cerības uz Čempionu līgu, bet kā Itālijas kausa ieguvēja ir garantējusi Eiropas līgas grupu turnīru.

Izmantotie resursi:
https://www.beinsports.com/en/ligue...