Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Šteinbors vārtos, Uldriķis rezervē, Gdiņa un Siona sezonu sāk ar smagām sakāvēm mājās

Agris Suveizda

Šteinbors vārtos, Uldriķis rezervē, Gdiņa un Siona sezonu sāk ar smagām sakāvēm mājās
Pāvels Šteinbors. Foto: arka.gdynia.pl

Jaunā sezona šovakar sākusies gan Šveices Superlīgā, gan arī Polijas Ekstraklasē. Latvijas izlases jaunais pamatvārtsargs Pāvels Šteinbors zaudējumā aizvadīja 90 minūtes, bet Roberts Uldriķis palika rezervē.

Polijas sezona sestdien sākās ar Superkausu, kurā "Riga" topošā pretiniece Gļivices "Piast" ar 1:3 zaudēja Gdaņskas "Lechia", bet tas gods ievadīt Ekstraklases sezonu šovakar bija Gdiņas "Arka", kuras vārtus nu jau ceturto sezonu sargā Pāvels Šteinbors, un Bjalistokas "Jagiellonia". Iepriekšējā sezonā šīs komandas finišēja attiecīgi 13. un 5. vietā, un "Arka" sezonu sāka ar smagu sakāvi – 0:3.

Pirmos vārtus "Jagiellonia" guva jau sestajā minūtē, kad Bartošs Bida no vārtu priekšas netverami pārspēja Šteinboru (1:0), bet 12 minūtes vēlāk lieliskā pozīcijā nokļuva arī spānis Hesuss Imass, brīvi saņemot bumbu soda laukumā un trāpot apakšējā stūrī (2:0). Desmit minūtes līdz spēles pamatlaika beigām "Jagiellonia" pēc stūra sitiena guva arī trešos vārtus, Šteinboram nepagūstot noreaģēt uz Tarasa Romančuka sitienu augšējā stūrī (3:0). "Arka", kuras pamatsastāvā deviņi spēlētāji komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, nākamo spēli aizvadīs pēc desmit dienām, viesojoties Ščecinā.

Ar zaudējumu sezonu sāka arī Šveices astotais spēcīgākais klubs "Sion", kas mājās ar 1:4 kapitulēja divu iepriekšējo gadu vicečempionei "Basel". 20 gadus vecais Roberts Uldriķis palika rezervē, bet "Sion" jaunais galvenais treneris Stefans Anšo savā debijā, spēlējot ar shēmu 3-4-1-2, uzbrukumā izvēlējās no "Fluminense" pārnākušo Patriku, kuram rudenī apritēs 21 gads, un 20 gadus veco franču uzbrucēju Jasinu Fortunē. Pamatsastāvā izgāja arī pazīstamais centra pussargs Valons Behrami, kurš Šveices izlasē ir aizvadījis 83 spēles un kurš pārnāca no Itālijas "Udinese".

Pirmā puslaika vidū viesus vadībā izvirzīja Albians Ajeti, trāpot tālajā stūrī (1:0), 13 minūtes vēlāk no vārtu priekšas izlīdzinājumu panāca jau pieminētais Patriks, ar papēdi eleganti pielabojot piespēli, bet otrā puslaika sākumā, izmantojot "Sion" iekrišanu aizsardzībā, uzvaras vārtus guva Luka Dzufi (2:1). Mājinieku cerības atspēlēties 18 minūtes līdz beigām noraka krievu vārtsargs Antons Mitrjuškins, pēc aizsarga atspēles netrāpot pa bumbu (1:3). Mitrjuškins nebija spēlējis kopš 2017. gada 26. novembrī gūtā ceļgala savainojuma. 82. minūtē, realizēdams izgājienu viens pret vienu, punktu pielika Valentīns Štokers (4:1).

Otrdien "Sion" pārbaudes spēlē uzņems Spānijas "Valencia".