Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks/Briedis Romas ERČ kvalifikācijā izcīna 17.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks/Briedis Romas ERČ kvalifikācijā izcīna 17.vietu
Uldis Briedis / Mārtiņš Sesks

Ar treniņiem un kvalifikāciju startējis Romas ERČ rallijs, kurā šogad startēs ap 60 ekipāžām. Kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Nikolajs Grjazins, bet Mārtiņš Sesks ar Uldi Briedi, kuri šajā posmā startē ar ''Škoda Fabia R5'', uzrādīja 15.ātrāko laiku.

''Pirmajā treniņbraucienā nokavējām startu. Turpinājām braukt, pārbaudot trasi, jo, godīgi sakot, šajā rallijā būs daudz kas jauns un vēl nepieredzēts, kā arī pirmais asfalta rallijs ar šo pilnpiedziņas automašīnu. Otrajā braucienā jutāmies jau mazliet drošāki, mēģinājām eksperimentēt. Protams, daudz vēl ir jāpiestrādā, bet zinām, kur vēl var pielikt,” tā pēc treniņiem teica Sesks.

Arī kvalifikācijā ātrākais bija Grjazins, kurš ar šo rezultātu bija nedaudz pārsteigts. Pilots atklāja, ka nebrauca ātri, jo vēlējies, lai viņu apsteidz konkurenti, lai redzētu, kādas sev starta vietas izvēlēsies spēcīgie itāļu braucēji. 17.ātrāko laiku uzrādīja Sesks.

''Turpinām mācīties. Ja salīdzina ar Latviju un iepriekš pieredzētiem ātrumposmiem mājās, tad šeit ātrums ir pavisam cits. Kopumā ļoti interesanti, bet sarežģītības pakāpe ir augsta! Negaidīti ātrumposma laikā bija sarežģījumi ar pārbraucienā izmantojamajām austiņām, kas no nodalījuma uzkrita uz pedāļiem, kā rezultātā zaudējām laiku, kā arī zuda koncentrācija,'' stāsta Mārtiņš.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi (190 km).

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed