Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Birzuļa trenētā Latvijas sēdvolejbola izlase zaudē EČ ceturtdaļfinālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Birzuļa trenētā Latvijas sēdvolejbola izlase zaudē EČ ceturtdaļfinālā
Latvijas sēdvolejbola izlase Eiropas čempionātā. Foto: ParaVolley Europe

Latvijas sēdvolejbola izlase ceturtdien piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, ar 0-3 (14:25, 14:25, 8:25) atzīstot Bosnijas un Hercegovinas pārākumu.

Apakšgrupu turnīrā Latvijas izlase piecos mačos tika pie divām uzvarām, kas deva ceturto vietu grupā. Čempionāta ievadā Latvija ar 0-3 kapitulēja Ukrainai un Vācijai, kā arī ar 1-3 Serbijai, tomēr pēc tam ar 3-0 tika pārspēta gan Ungārija, gan Lietuva un sasniegts turnīra labāko astotnieks.

Tomēr cīņā par medaļām iesaistīties neizdosies, jo ceturtdaļfinālā Latvija smagi zaudēja bosniešiem, kas pirms tam bija uzvarējuši otrā grupā. Bosnijas un Hercegovinas sēdvolejbola izlase ir deviņkārtēja Eiropas čempione.

Pusfinālā par 5.-8. vietu Latvijai piektdien pretim stāsies Horvātija, kas savā ceturtdaļfinālā trijos setos zaudēja Ukrainai.

Latvijas sēdvolejbola izlases galvenais treneris ir pazīstamais speciālists Aigars Birzulis.