Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Tabula nekad nemelo, bet divarpus stundās zaudējām deviņus punktus"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ašvorts: "Tabula nekad nemelo, bet divarpus stundās zaudējām deviņus punktus"
Pols Ašvorts
Foto: Raitis Supe / synottipvirsliga.lv

Sarunā ar portālu Sportacentrs.com "Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts skaidro pēdējā laika neveiksmes, vienlaikus paužot pārliecību, ka viss vēl ir labojams.

Sarunas sākumā, vēloties uzzināt ko vairāk par "Ventspils" zaudējumu viesos pret Islandes "Valur", izteicu agresīvu apgalvojumu, ka "var pieņemt zaudējumu, bet grūti pieņemt spēles statistiku, sitienu un stūra sitienu bilanci" - Pols Ašvorts, ņemot vērā, ka spēli neredzēju (Reikjavīkā notikusī spēle, cik man zināms, nekur netika translēta), sadusmojās par šādu izteikumu, uzskatīja, ka man bija jāvaicā par maču vispārīgi un turpinājumā atteicās komentēt šo Eiropas līgas spēli. Šo rindu autors pieņem trenera aizrādījumu un uztver ar sapratni. Aprunājāmies par citām tēmām.

Karlsons vēl Islandē pēc ilgākas pauzes izgāja "Ventspils" sākumsastāvā, bet tagad komandu ir pametis un pievienojies "Liepājai". Kāpēc?
Pirmkārt, vēlos pateikties Ģirtam par to, ko viņš ir paveicis "Ventspils" labā. Viņš pie mums bija trīs gadus - pagājušajā gadā viņš bija mūsu vadošais vārtu guvējs un palīdzēja mums ieņemt pēc iespējas augstāku vietu. Šosezon viņš spēlēja kausā - ja nemaldos, kausa izcīņā tikai 20 minūtes pusfinālā un finālā. Ģirtam nepaveicās, ka viņam tika salauzts deguns. Taču saku paldies viņam un arī klubs ir pateicīgs par to, ko viņš paveicis kluba labā.'

Kurš pieņēma šo lēmumu šķirties? "Ventspils" vai pats futbolists?
Tas notika uz abpusējas vienošanās pamata starp klubu un Ģirtu. Viņam šogad nepaveicās ar deguna lūzumu, bet jebkurā gadījumā šī pāreja viņam nāks par labu un pozitīvi, ka šķiršanās starp "Ventspili" un Ģirtu notikusi draudzīgā veidā un ar abpusēju cieņu.

Kad uzzinājāt, ka Karlsons pametīs "Ventspili" un vai jums tas bija pārsteigums?
Runāju ar Ģirtu divas trīs nedēļas pirms viņš klubu pameta. Mums bija privāta saruna un atradām labāko risinājumu abām pusēm.

Nenopietnais jautājums - redzējām, ka Ģirts pret "Mettu" jau spēlēja bez maskas, bet, ja viņam maska vēl būtu nepieciešama, vai "Ventspils" šo savu īpašumu dotu futbolistam līdzi uz "Liepāju"?
"Ventspils" nav no klubiem, kas rīkojas nejauki. "Ventspils" iegādājās šo masku Ģirtam, turklāt tā ir īpaši veidota tieši viņa sejai, tā ka tāpat nevarētu to lietot cita spēlētāja vajadzībām.

"Ventspili" pametis arī Boranijaševičs. Kāda situācija ar viņu - vienkārši labāks piedāvājums no serbu kluba?
Arī Niko paldies par šiem divarpus gadiem - viņš ir fantastisks cilvēks un arī ļoti labs futbolists. Mēs negribējām viņu zaudēt, taču jau ziemā viņš meklēja citu klubu - viņam tas neizdevās un viņš pagarināja līgumu ar mums, taču ar nosacījumu, ka mēs viņu vasaras transfēru logā palaidīsim par mazu transfēra summu. Ziemā viņš klubu neatrada, bet tagad atrada klubu, kas spējīgs samaksāt viņam lielāku algu nekā "Ventspils". Mēs respektējam šo lēmumu un, kad ziemā pagarinājām līgumu ar viņu, apzinājāmies, ka šāda varbūtība [ka Boranijaševičs pamet "Ventspili" sezonas vidū - aut.] pastāv.

Ņemot vērā, ka sezona, sevišķi Virslīgā, "Ventspilij" nerit tik labi, kā vēlētos un, ņemot vērā, ka tagad komandu pametuši Karlsons un Boranijaševičs, kāpēc klubs ir bijis tik kluss transfēru periodā? Zinu, ka pārbaudes spēlē skatījāties kādu uzbrucēju, bet nekādu ziņu nav.
Meklējām vienu uzbrucēju un tas arī viss, uz ko transfēru periodā tēmējām. Bet tagad transfēru logs tāpat ir aizvēries.

Bet vai esat pilnībā apmierināts ar sastāvu, ņemot vērā, ka divi līderi komandu ir pametuši?
Situācijā, kad divi līderi komandu ir pametuši, visiem pārējiem ir jāpieliek 10%, lai to kompensētu. Ir smagi jāstrādā. Pārējiem jāpierāda, ka viņi ir šī kluba vērti un jātiek vietā, kurā klubam būtu jābūt.

Runājot par tabulu - "Ventspils" mērķi allaž bijuši augstākie, bet tagad esat gandrīz pašā apakšā un tikai divus punktus priekšā "Mettai", ar kuru nākamā spēle. Vai nejūtat apdraudējumu no "Mettas"?
Gan man, gan spēlētājiem ir vienāda attieksme - domājam par katru nākamo spēli un koncentrējamies, lai to uzvarētu. Uzskatu, ka tā tam futbolā ir jābūt. Un, ja paskatāmies uz šo sezonu, tad mums bija labs marts un aprīlis - uzvarēju mēneša [marta/aprīļa - aut.] labākā trenera balvu, ko uzskatu nevis kā savu nopelnu, bet komandas rezultātu nopelnu. Maijā izcīnījām kausu. Un tad mums bija ļoti slikts jūnijs. Jūnijs bija slikts ne tikai Eirokausu izstāšanās dēļ - mēs arī zaudējām sešus punktus pēc "Babītes" izslēgšanas, ko uzskatu par neprātīgu lēmumu [crazy decision].

Uzskatāt, ka tabula tagad neatspoguļo patiesos notikumus?
[Ilgi domā] Tabula ir jārespektē - neesam ieguvuši pietiekami lielu punktu skaitu, neesam guvuši pietiekami daudz vārtu. Tabula rāda, kur atrodamies. Tabula nekad nemelo. Tiesa, mums ar "Spartaku" ir nospēlēts par vienu spēli mazāk nekā pārējiem. Uzskatu, ka mūs lielā mērā nogalināja [it was a killer] 10 minūtes pirms spēles ar RFS [22. jūnijā], kad žurnālisti un citi cilvēki mums pavēstīja par "Babītes" izslēgšanu un zaudētajiem sešiem punktiem. Patiesībā mēs pret RFS spēlējām labi, taču zaudējām šo maču [2:4] un vienā dienā būtībā zaudējām deviņus punktus. Un kopš tā laika mums Virslīgā nav bijis nevienas spēles. Es nezinu, tas bija pirms mēneša? Katrā ziņā tas bija sen [smejas]. Mums ar to bija jāsadzīvo šajā Eirokausu laikā. Un atkārtošos - lēmums par "Babītes" izslēgšanu tika pieņemts ļoti sliktā veidā, nepakonsultējoties ar pārējiem klubiem. Diemžēl divarpus stundu laikā zaudējām deviņus punktus. Protams, zinu, ka arī citas komandas zaudēja punktus, bet mums tas tāpat bija pamatīgs nokdauns. Tā ka maijs, jūnijs bija tiešām slikti mēneši mums. Tagad mums kā klubam, spēlētājiem un man kā trenerim nav jārunā, bet jāpierāda sevi laukumā labs. Sezona ir tikai pusē.

Teicāt, ka jūnijs jums bija slikts. Tamazs Pertija intervijā pēc šiem jūnija notikumiem publiski jūs aizstāvēja un sacīja, ka klubu vadītājiem nebūtu jāpieņem pārsteidzīgi lēmumi, ka nav jāatlaiž treneri pēc dažiem sliktiem rezultātiem. Kā domājat, kāpēc viņš tā runāja? Vai viņš varēja just, ka jūsu amats ir briesmās?
Mani īpaši neinteresē, ko Tamazs runā. Viņš ir "Liepājas" treneris un viņam būtu jākoncentrējas uz "Liepāju". Es esmu "Ventspils" treneris un koncentrējos uz "Ventspili".

Vai jūs ar Andreju Butriku [kluba sporta direktors] esat kā komanda, vai viņš ir jūsu priekšnieks?
Viss personāls - Andrejs Butriks, Sergejs [menedžeris Usačovs], kluba prezidents [Guntis Blumbergs] - ir kā komanda. Es izjūtu pilnīgu atbalstu. Esam visi kopā. Visi kopā izcīnījām Latvijas kausu, visi kopā bijām sarūgtināti jūnijā.

Izskatās, ka šī gada otrā kausa izcīņa, kuras fināls būs rudenī, jums būs sevišķi nozīmīga, ņemot vērā, ka tā var būt reālākā iespēja tikt pie Eirokausiem arī nākamgad [ja "Ventspils" kausu neiegūst, Virslīgā nepieciešams finišēt TOP3 vai TOP4, ja kausu iegūs kāda no Virslīgas medaļniecēm - aut.]. Nupat 1/4 finālu izlozē tikāt pie "Liepājas" - jau trešo gadu pēc kārtas... Kāda bija jūsu reakcija pēc šādas izlozes?
Domāju, viņi izlozes turpmāk var nerīkot, bet vienkārši salikt visu tāpat kā iepriekšējā gadā [gardi smejas].

Pusfinālā jūs atkal varat spēlēt pret RFS.
Jā, siets var būt precīzi tāds pats kā iepriekšējā kausa izcīņā. Runājot par to, ka kauss ir mūsu iespēja, situācija līdz tam laikam var mainīties. Taču mums tāpat ir būtiski uzvarēt jebkuru turnīru. Gribam uzvarēt jebkuru spēli - vai tā būtu Virslīga, kausa izcīņa vai Eirokausi. Arī pārbaudes spēles ir svarīgas futbolistiem, lai izcīnītu vietu sastāvā. Bet pašsaprotami, ka oficiālajos mačos ir svarīgi uzvarēt - lai kāda turnīra stadija būtu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-20 00:14, pirms 7 gadiem
Īsāk sakot - pateica precīzi ''neko''!

  -1 [+] [-]

, 2017-07-20 01:29, pirms 7 gadiem
Ambrē rakstīja: Īsāk sakot - pateica precīzi ''neko''!
Pozitīvu noteikti neko! Jo Pols ir iestidzis, un šoreiz noteikti līdz kaklam. Slīkonis, kuru neviens nevēlas izvilkt. Par Karlsonu? Prieks atkal redzēt Liepājā un pi na Pol

  -3 [+] [-]

, 2017-07-20 01:39, pirms 7 gadiem
Tas ir tas pats sūdz,kas pelnu traukā smird V-pilī, kas ziemā-vasarā,izredźu nav.Tik vien lozungs rītdienai.book off
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 09:08, pirms 7 gadiem
Cik sapratu Karlsons pameta FkV deļ deguna lūzuma...intresants iemesls..

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 10:53, pirms 7 gadiem
Pat ''Ventspils'' mājaslapā nebija Ašvorta komentāru pēc atbildes spēles pret ''Valur''.

No vienas puses, ''Ventspils'' situācija Virslīgā ir analoģiska 2015.gadam - kad nespēja uzvarēt kādu laiku slēpās aiz daudziem neizšķirtiem. Pēcāk neizšķirtus nomainīja zaudējumi.
Kad Ašvorts 2015.gada septembrī stājās amatā Pučinska vietā, ''Ventspils'' atpalika 4 punktus no 3.vietas. Šobrīd klubs ir 6 punktus nopakaļus 3.vietai.
No otras puses, situācija nav analoģiska, ja konkurence ir kļuvusi daudz sīvāka.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 11:06, pirms 7 gadiem
Nu tas ir skaidrs,ka komandā kaut kas nav kārtībā,spēlētāji pamet komandu,un spēle kā tāda-nekāda..Metta drīz noķers tabulā šo komandu!

  +2 [+] [-]

, 2017-07-20 11:15, pirms 7 gadiem
Nesaprotu vienu, ko var čīkstēt par Babites izslēgšanu, diži daudz klubi pret viņiem pazaudējuši punktus? Zinu tikai divas komandas. Bet ne jau tas tagad viņus ir nometis uz 6.vietu.