Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Meksikas kapteinis Markess nevarēs saņemt PK mača labākā spēlētāja balvu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Meksikas kapteinis Markess nevarēs saņemt PK mača labākā spēlētāja balvu
Meksikas izlases kapteinis Rafaels Markess
Foto: AFP/Scanpix

Meksikas futbola izlases kapteinis Rafaels Markess iekļauts ASV Finanšu ministrijas melnajā sarakstā. Pieredzējušais futbolists nevarēs saņemt Pasaules kausa labākā spēlētāja balvu, kā arī saskaras ar citām neērtībām šajā turnīrā, informē laikraksts "New York Times".

Melnajā sarakstā iekļauts par iespējamo saistību ar narkokarteļa darbību. Sankcijas piemērotas ne tikai pret futbolistu, bet arī attiecībā uz futbola skolu, kas nosaukta Markesa vārdā. Meksikāņa konti ASV tika iesaldēti, bet vīza anulēta. ASV pilsoņiem un kompānijām aizliegts saistīties ar šo futbolistu.

Pasaules kausa mača labākā spēlētāja balvu rotā alus kompānijas logo, kas pieder korporācijai "Anheuser-Busch InBev" - tās rūpnīcas atrodas arī ASV. Amerikāņu likumdošanas ievērošanas nolūkā šī organizācija izvairās no savas produkcijas saistīšanu ar Markesu. FIFA nav gatava pārkāpt ASV likumu par sankcijām.

Meksikas izlases veterāns Pasaules kausa laikā atrodas īpašos apstākļos. Nedrīkst nēsāt nacionālās izlases treniņu formu, uz kuras ir sponsoru logo. Nedrīkst dzert ūdeni no pudeles, ko sarūpējis komandas oficiālais piegādātājs. Nedrīkst lietot turnīra sponsoru produkciju. Sankciju dēļ Meksikas izlases kapteinis spiests dzīvot vienvietīgajā numurā, kur nav amerikāņu kompāniju produkcijas.

39 gadus vecais aizsargs ir viens no meksikāņu izlases slavenākajiem spēlētājiem. Nacionālās valstsvienības rindās guvis 16 vārtus 146 mačos. Karjeras laikā spēlējis arī Spānijas superklubā "Barcelona" (2003-2010), bet pēdējos gados pārstāv Gvadalaharas "Atlas" (Meksika), kur savulaik sāka savu karjeru.

Atgādinām, ka 2018. gada Pasaules kausa izcīņā Meksika pārsteidzoši sāka ar Vācijas apspēlēšanu (1:0), savukārt 23. jūnijā meksikāņi eksaminēs Dienvidkorejas izlasi.

Izmantotie resursi:
nytimes.com

     [+] [-]

, 2018-06-19 16:55, pirms 6 gadiem
Virsrakstā minētais ir sīkums, salīdzinot ar pārējo...

     [+] [-]

, 2018-06-19 19:59, pirms 6 gadiem
debilisms

     [+] [-]

, 2018-06-19 20:00, pirms 6 gadiem
Nu tas ir tīri smieklīgi. Izskatās pēc joku raksta...