Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Keins: "Pašās beigās gūtie vārti bija kā taisnības saņemšana par iepriekš notikušo"

Rolands Eliņš

Keins: "Pašās beigās gūtie vārti bija kā taisnības saņemšana par iepriekš notikušo"
Harijs Keins
Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Anglijas futbola izlase vakar Pasaules kausa izcīņā ar 2:1 izmocīja uzvaru pār Tunisiju, kompensācijas laikā gūstot uzvaras vārtus. Abu Anglijas vārtu autors Harijs Keins pēc mača norādīja, ka pret viņu pāris reizes pārkāpti noteikumi soda laukumā, tā ka ir tikai taisnīgi, ka viņam pendeles vietā izdevies gūt vārtus no spēles.

“Spēles laikā varēja mums tikt piešķirtas pāris pendeles,” izteicās Harijs Keins. “Mēs tik ļoti aktīvi nospēlējām stūra sitienu laikā, bet pretinieki centās mūs sagrābt un turēt. Tā ka beigās gūtie vārti bija taisnīgi.”

“Tāds nu ir futbols, tāds ir tiesnesis, nepieciešams raksturs, lai vienkārši pēc tam turpinātu spēlēt,” lūgts paskaidrot savus vārdus par nepiešķirtajām pendelēm sacīja Keins. “Domāju, ka šādi brīži ir tie, kuru dēļ tika ieviests VAR, lai tiesnesis varētu pārbaudīt strīdīgās epizodes. Ja viņi nedomāja, ka tur bija 11 metru soda sitiens, tad mums ar to jāsamierinās.”

“Man pašam ļoti grūti nācās ar tunisiešu nokratīšanu no manis,” turpināja Keins. “Dažos stūra sitienos centos pārvietoties un gluži vienkārši nevarēju pakustēties. Droši vien mēs kā futbolisti tur neko daudz nevaram izdarīt, vienkārši jācer, ka tiesneši biežāk pieņems pareizus lēmumus. Taču visu cieņu mūsu komandas puišiem, kuri saglabāja komandas garu un nocīnījās līdz pat beigām.”

Ar pendeli šajā mačā tika sodīta tieši Anglija, kad pārkāpums tika fiksēts Kailam Volkeram. “Premjerlīgā tas droši vien nebūtu uzskatīts par sodu, bet Pasaules kausā tika,” sacīja Volkers. “Centos noturēt savu pozīciju un neļaut pretiniekam iespiest mani dziļāk, bet viņš ieskrēja manā paceltajā rokā.”

Anglijas izlases treneris Gerets Soutgeits tikmēr izteica vilšanos par daudzajām neizmantotajām vārtu gūšanas iespējām, taču bija apmierināts ar komandas sniegumu: “Ja mēs būtu nospēlējuši neizšķirti, tāpat būtu lepns par mūsu futbolistu parādīto. Mēs turpināsim līdzīgi un centīsimies visās nākamajās spēlēs iesist vismaz tikpat. Labas komandas mēdz iesist vēlīnus uzvaras vārtus.”

Tikmēr Tunisijas izlases galvenais treneris Nabils Maluls norādīja, ka viņa vadītās komandas disciplinēto aizsardzību pamazām tomēr nogurdināja Keins un pārākā Anglijas izlase: “Domāju, ka Keins bija galvenais iemesls Anglijas uzvarai. Viņš vienmēr bija īstajā vietā. Keins ir optimālais uzbrucējs. Brīvās zonas, kuras Keins radīja mūsu laukumā, lika mums baidīties.”

Maluls gan nevēlējās piekrist angļu iebildumiem par nepiešķirtajām pendelēm, taču nebija kategorisks: “Iespējams, ja es vēlreiz noskatītos maču, pamanītu, kādi pārkāpumi tika veikti un kādi ne.”

Izmantotie resursi:
Harry Kane: England's late winner 'a bit of...

     [+] [-]

, 2018-06-19 11:01, pirms 6 gadiem
Jā, droši vien, ka taisnīgi, tomēr kopumā diezgan blāvi, ņemot vērā nebūt ne spēcīgāko pretinieku. No tām, komandām, kuras vismaz puslīdz pieskaita favorītiem, pagaidām beļģi ir rādījuši pārlieicnošako sniegumu. Tiesa gan, šodien vēl spēlēs poļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja