Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Izloze: "Spartaka", Jelgavas, Liepājas, Ventspils pretinieku loks sašaurinājies

Krišs Upenieks

Izloze: "Spartaka", Jelgavas, Liepājas, Ventspils pretinieku loks sašaurinājies
Jevgeņijs Kozlovs "Mettas" futbolistu ielenkumā
Foto: Māris Greidāns

Latvijas futbola Virslīgas 2016. gada čempione Jūrmalas ''Spartaks'' šobrīd uzzinājusi sešas potenciālās pretinieces UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā.

Čempionu līgas (ČL) kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā piedalīsies to 10 valstu čempiones, kuras UEFA līgu rangā ieņem 46.-55. vietu. Pēc puslīdz cienīgiem pēdējiem diviem gadiem Latvija no šīs robežas ir attālinājusies un Jūrmalas "Spartaks" varēs sākt ar otro kārtu.

Ja vēl vakar starp Jūrmalas ''Spartaka'' potenciālajām pretiniecēm bija 17 komandas, tad šobrīd klubi jau sadalīti pa grupām. Latvijas čempione ČL kvalifikācijas otrajā kārtā pretiniekos var iegūt sešus klubus - ''København'' (Dānija), ''Astana'' (Kazahstāna), BATE (Baltkrievija), ''Rijeka'' (Horvātija), ''Sheriff'' (Moldova) un ''Hapoel Beer-Sheva'' (Izraēla).

Pretinieces uzzinājušas arī Latvijas pārstāves Eiropas līgas turnīrā. ''Ventspils'' kā vienīgā izsētā pretiniekos var iegūt ''Derry City'' (Īrija), ''Flora'' (Igaunija), ''Bala Town'' (Velsa), ''Valur Reykjavík'' (Islande'') un ''Coleraine'' (Ziemeļīrija).

''Liepāja'' kvalifikācijas turnīru sāks pret ''Stjarnan'' (Islande), ''St Johnstone'' (Skotija), ''Olimpija Ljubljana'' (Slovēnija), ''Dinamo Minsk'' (Baltkrievija) vai ''Crusaders'' (Ziemeļīrija). Savukārt ''Jelgavai'' pretī stāsies ''IFK Norrköping'' (Zviedrija), ''Odd'' (Norvēģija), ''HJK Helsinki'' (Somija), ''Ferencvaros'' (Ungārija) vai ''Nõmme Kalju'' (Igaunija).

Plašāk par UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju izlozēm variet izlasīt Edmunda Novicka sagatavotajā materiālā ŠEIT. 4

EL kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles jau 29. jūnijā un 6. jūlijā, bet ČL kvalifikācijas otrās kārtas spēles ieplānotas 11./12. jūlijā un 18.-19. jūlijā. Izlozēm tiešraidē varēs sekot uefa.com.

Izlozes laiki (19. jūnijs, Niona)

TurnīrsStadijaSākuma laiks
ČLKvalifikācijas turnīra 1. un 2. kārta13:00
ELKvalifikācijas turnīra 1. kārta14:00
ELKvalifikācijas turnīra 2. kārta15:30

     [+] [-]

, 2017-06-19 11:07, pirms 7 gadiem
Labi, ka nedabūja utainos Celtic

     [+] [-]

, 2017-06-19 11:50, pirms 7 gadiem
Utainie Rangers jau arī nevienam nespīd pretī.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-19 12:14, pirms 7 gadiem
Izskatas, ka būs smaga izloze LV klubiem. Vienalga, kas trapisies Spartakam, varianti ir pavisam maz.. vienigie, kas bija pa zobam butu Islandes klubs, bet vairs pat teoretiski tas nekrīt.
Jelgavai un Liepajai ari izskatas smagi pretinieki, Ventspilija nedaudz vieglaki.