Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Flaksis gūst fantastisku uzvaru "Tour de Beauce" kopvērtējumā

Toms Markss
Toms Markss

Flaksis gūst fantastisku uzvaru "Tour de Beauce" kopvērtējumā
Andžs Flaksis (pa vidu)
Foto: Organizatoru publicitātes materiāls

Lielisku panākumu svētdien sasniedza Latvijas šosejas riteņbraucējs Andžs Flaksis, kurš finišēja ceturtajā vietā Kanādā notiekošajā "Tour de Beauce" velobrauciena pēdējā posmā. Kopvērtējumā latvietis no astotās vietas spēja aizcīnīties līdz pirmajai, izcīnot pirmo UCI kategoriju daudzdienu velobraucienu triumfu.

Šajā gadā Kanādā notiekošajā UCI 2.2 kategorijas daudzdienu velobraucienā no Latvijas sportistiem startēja Andžs Flaksis. ASV vienības "Holowesko Citadel Racing team" sportists šajās sacensībās piedalījās trešo reizi karjerā. 2015. gadā no Dunalkas nākušais riteņbraucējs sekmēja Toma Skujiņa otro vietu kopvērtējumā, pats ieņemot 40. pozīciju, bet pērn Andžs bija spiests izstāties.

Šī gada velobraucienu Flaksis aizvadīja ļoti stabili, esot viens no "Holowesko Citadel Racing team" komandas vadošajiem sportistiem. 3a posmā Andžs guva astoto vietu individuālajā braucienā, bet sekojošajā 3b posmā mūsu sportistam desmitā pozīcija. Pirms piektā un reizē noslēdzošā etapa Andžs 83 sportistu lielajā konkurencē atradās augstajā astotajā posmā, no līdera Aleksandera Kovana atpaliekot par 2 minūtēm un 13 sekundēm.

Pēdējā posmā dalībniekus sagaidīja 122 kilometru gara distance, kas tika sadalīta 12 apļos. Viena apļa garums 10,4 kilometri. Katrā aplī tika iekļauti izteikts kāpums, tāpat sekoja arī vairāki asi pagriezieni. Pēdējā posma sākuma daļa pagāja ļoti aktīvā tempā, sekojot virknei atraušanās mēģinājumu. Bija skaidrs, ka aplī, ko veica sportisti lielā grupa līdz finišam kopā neatnāks. Aktīvi un pamanāmi priekša bija arī Flakša pārstāvētās komandas sportisti. Atrāvienos iesaistījās arī mūsu sportists. Četrus apļus pirms finiša vadībā atradās trīs sportisti, tostarp kopvērtējuma piektās vietas īpašnieks Klements Russo no Francijas.

Nedaudz vēlāk solo vadībā izvirzījās Robs Britons. Kanādietis kopvērtējumā par augstām vietām necīnījās, tādēļ arī favorīti uz kopvērtējuma uzvaru lielu uzmanību šim solo atrāvienam nepievērsa. Divus apļus pirms finiša Britona pārsvars pār septiņu sportistu sekotāju grupu bija vairāk nekā viena minūte. Beigu daļā noformējās sekotāju grupa, kurā bija arī Andžs Flaksis. Mūsu sportists bija ieguvis vērtīgu pārsvaru pār citiem TOP 10 esošajiem kopvērtējuma sportistiem. Pēdējā aplī Flaksis jau bija kļuvis par virtuālo kopvērtējuma līderi.

Finišu pārliecinoši pirmajā vietā sasniedza Britons, trasē pavadot 3 stundas 3 minūtes un 53 sekundes. Starp sekotājiem pārliecinoši finišam tuvojās arī Andžs Flaksis, kurš posmā finišēja augstajā ceturtajā vietā, uzvarētājam zaudējot 1 minūti un 31 sekundi. Tomēr svarīgākais, ka Flaksis ar uzviju atspēlēja vērtīgākās sekundes cīņā par kopvērtējumu, no astotās vietas neticamā cīņā kļūstot par kopvērtējuma uzvarētāju.

Andžam izdevās gūt lielisku triumfu "Tour de Beauce" velobraucienā, atkārtojot Toma Skujiņa izcīnīto uzvaru šo sacensību kopvērtējumā 2014. gadā. Flaksis tuvāko sekotāju kopvērtējumā Klementu Ruso no Francija pārspēja par 1 minūti un 21 sekundi. Līderis pirms pēdējā posma Aleksanders Kovans pēdējā posmā uzvarētājam zaudēja vairāk nekā 17 minūtes, atvadoties no cerībām uz godalgotām vietām kopvērtējumā.

Andžs Flaksis jau pirmdien dodas uz Latviju, lai svētdien startētu valsts čempionāts grupas braucienā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv

Slēpts komentārs: Supervaronis

  -4 [+] [-]

, 2017-06-19 06:48, pirms 7 gadiem
Supervaronis rakstīja: Malacis. Tikko noskatījos filmu Programma par Armstrongu. Neticu riteņbraukšanai patiesībā jau sen.
Kurš tad tic?

  +2 [+] [-]

, 2017-06-19 09:29, pirms 7 gadiem
Supervaronis rakstīja: Malacis. Tikko noskatījos filmu Programma par Armstrongu. Neticu riteņbraukšanai patiesībā jau sen.
Arī es tieši vakar noskatījos to filmu. Tikai Lensa laikos (atcerējos), reāli nevienam no mums šaubas nebija, ka viņš lieto, tikai visi brīnījāmies - kā viņš spēj apiet kontroli!!! Iedomājies - tas nav reāli tādā tempā un tik ilgi izturēt tādas slodzes. Tas vienkārši nav reāli.. Riteņbraukšana vienmēr gājusi roku rokā ar farmāciju. Ir tik daudz filmu, raidījumu par to uztaisīts, ka visas nemaz nosaukt nevar

  +2 [+] [-]

, 2017-06-19 11:46, pirms 7 gadiem
Apsveicu!

Nesaprotu, kā tie, kas bija kopvērtējumā priekšā Flaksim, pieļāva šādu scenāriju?!

Rezultāti:
Tour de Beauce 2017: Stage 5 Results |...