Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" un vēl divi titulēti ULEB Eirokausa klubi izvēlas FIBA Čempionu līgu

Rolands Eliņš

"Rytas" un vēl divi titulēti ULEB Eirokausa klubi izvēlas FIBA Čempionu līgu
Daiņus Adomaitis, Uvis Helmanis un Viļņas "Rytas" basketbolisti. Foto: Rytas

Lietuvas medijs „15min” ziņo, ka basketbola klubs „Rytas” vēl nav iesniedzis nepieciešamos dokumentus, lai startētu nākamās sezonas ULEB Eirokausā, jo sliecas par labu dalībai FIBA Čempionu līgā. Šo informāciju vēlāk apstiprināja Čempionu līgas vadība, apstiprinot, ka no ULEB sacensībām nākamsezon Čempionu līgā spēlēs arī Turcijas "Darussafaka" un Spānijas "Bilbao".

Lietuvas „Rytas” ULEB Eirokausā spēlē kopš 2014. gada un tikai vienreiz apstājusies grupu turnīrā. Iepriekšējā sezonā komanda tika ceturtdaļfinālā, bet šosezon apstājās „Top 16” kārtā. „Rytas”, kuras treneru kolektīvā ir arī Uvis Helmanis, bija vienāds uzvaru skaits ar Kazaņas „Unics”, taču sliktāka punktu starpība savstarpējās spēlēs.

Lietuvas medijs „15min”, atsaucoties uz saviem resursiem, ziņo, ka „Rytas” apsver domu par nespēlēšanu ULEB turnīrā nākamsezon. Klubs vēl neesot iesniedzis vajadzīgo dokumentāciju pieteikumam nākamajai sezonai, kas esot jāizdara līdz trešdienas pusnaktij. Taču „Rytas” sliecās FIBA Čempionu līgas virzienā, jo tas tiek uzskatīts par izdevīgāku risinājumu un pievilcīgāku iespēju, ņemot vērā kluba finansiālo situāciju. „Rytas” vietā Eirokausā varētu spēlēt „Lietkabelis”, kurš Lietuvas līgas priekšlaicīgi pārtrauktajā sezonā ieņēma trešo vietu.

Šo informāciju šovakar apstiprināja FIBA Čempionu līgas vadība, paziņojot, ka sākts pieteikšanās process 2020./21. gada sezonai un dalībai pieteikusies gan "Rytas", gan Turcijas "Darussafaka", gan Spānijas "Bilbao". Visas trīs komandas līdz šim bija spēlējušas ULEB turnīros, turklāt "Rytas" un "Darussafaka" ir Eirokausa titula īpašnieces - Turcijas klubs triumfēja pirms diviem gadiem, bet "Rytas" bija labākā 2005. un 2009. gadā.

Tikmēr cits Lietuvas basketbola grands Kauņas „Žalgiris” pievienojies tām Eirolīgas komandām, kas atsākušas treniņus. „Žalgiris” treniņus aizvadīs īpašos karantīnas apstākļos, un kluba vadība un komandas līderi pirmajā treniņā veltīja īpašu uzmanību, lai informētu treniņā iesaistītos par drošības pasākumu nozīmi. Komanda treniņus pagaidām aizvadīs nepilnā sastāvā, jo visi leģionāri šobrīd ir ārpus Lietuvas.

Jāatgādina, ka lēmums par Eirolīgas sezonas pabeigšanu vai nē vēl nav pieņemts, Eirolīgas vadība ir apņēmusies ieviest skaidrību par savu tuvāko nākotni līdz 25. maijam, proti, līdz nākamās nedēļas sākumam.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

     [+] [-]

, 2020-05-19 19:50, pirms 4 gadiem
Rytas arī pirms 1014./15.g. sezonas ir spēlējis ULEB kausā - kā nekā ir pat ieguvis šo kausu 2005. un 2009. gadā, tad rakstā varēja norādīt precīzāk, ka kopš 2014./15. g. sezonas visas sezonas spēlējis ULEB kausā.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-19 21:21, pirms 4 gadiem
Nu jau oficiāli

     [+] [-]

, 2020-05-19 22:55, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Rytas arī pirms 1014./15.g. sezonas ir spēlējis ULEB kausā - kā nekā ir pat ieguvis šo kausu 2005. un 2009. gadā, tad rakstā varēja norādīt precīzāk, ka kopš 2014./15. g. sezonas visas sezonas spēlējis ULEB kausā.
O leši jau no 1014 gada basi spēlē!