Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Jaks: "Pirmajā trešdaļā bija mazliet cietas kājas, bet pēc tam aizgāja"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaks: "Pirmajā trešdaļā bija mazliet cietas kājas, bet pēc tam aizgāja"
Jānis Jaks un Jevgeņijs Malkins. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc Ralfam Freibergam piespriestās diskvalifikācijas Latvijas izlase pasaules čempionātam pieteica Jāni Jaku, un aizsargs vakar aizvadīja pirmo maču – 1:3 pret Krieviju. Viņš atzina, ka parādīts labs sniegums, un nav traucējusi pat sliktā pašsajūta.

"Bija labs sniegums, labi nospēlēju. Pirmajā periodā kājas bija mazliet cietas, bet pēc tam aizgāja," teica Jānis Jaks. Viņš laukumā pavadīja 15:36 minūtes, izdarot vienu metienu pa pretinieku vārtiem. Lielākoties Jaks darbojās trešajā aizsargu pārī kopā ar Uvi Balinski.

Latvija vakar aizvadīja agro spēli, taču Jakam brīvo laiku pēc tās nesanāca izbaudīt. "Vakar istabiņā sēdēju, jo visu dienu vēders sāpēju. Nezinu, stress vai kas cits. Šodien mazliet galva sāp," teica Jaks. "Uz ledus stresa gan nebija – jutos labi. Varbūt kaut ko ne tādu biju apēdis vai izdzēris."

"Divas spēles vēl ir palikušas. Čaļi ir gatavi iet ārā un cīnīties. Nedrīkstam zaudēt. Tad jau redzēsim, kāds būs iznākums," par noskaņojumu komandā stāstīja aizsargs, kurš piedalās savā trešajā pasaules čempionātā. "Es nerēķinu – kā būs, tā būs. Kaut ko skaitīt... Rīt ir jānospēlē, tad skatīsimies, kā krievi ar zviedriem nospēlēs."

"Par zviedriem vēl neko neesam runājuši, nekādus video vēl neesam skatījušies," atzina Jaks. Viņš ir vienīgais Latvijas izlases aizsargs ar labo nūjas satvērienu. "Kā spēlētājs spēlē, tā viņš spēlē. Mums ir daudz labi aizsargi, kuri spēlē ar kreiso satvērienu. Nedomāju, ka man ir kaut kādi plusi vai vēl kas."

  +5 [+] [-]

, 2019-05-19 19:27, pirms 5 gadiem
Jaks darbojās ļoti labi! Tiešām labs aizsargs, ja jau diviem Ārzemju speciālistiem patīkot viņš!

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:05, pirms 5 gadiem
Jaks uz laukuma labi izskatās! Noteikti gribētos redzēt viņu uz laukuma arī atlikušajās spēlēs.