Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs: "Esam sasnieguši lielas lietas, bet vēl neesam teikuši pēdējo vārdu"

Andrejs Siliņš

Jasikēvičs: "Esam sasnieguši lielas lietas, bet vēl neesam teikuši pēdējo vārdu"
Šarūns Jasikēvičs
Foto: Reuters / Scanpix

"Esam sasnieguši lielas lietas un vēl neesam teikuši pēdējo vārdu. Mums priekšā ir vēl viena spēle, vēlamies tajā izcīnīt uzvaru," pēc zaudējuma Stambulas "Fenerbahce" vienībai Eirolīgas "Final Four" pusfinālā sacīja Kauņas "Žalgira" galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs.

"Šī bija dīvaina spēle. Domāju, ka labākais apzīmējums tam, kas notika, ir - mēs mazliet sasalām, varbūt mūs par daudz pārņēma atmosfēra. Negaidīju, ka nospēlēsim lielisku maču vai ka basketbols būs skaists, bet domāju, ka varējām spēlēt, kontrolējot maču," pēc spēles sacīja Jasikēvičs. ""Fenerbahce" pievērsa lielu uzmanību mūsu saspēles vadītājiem, izslēdzot mūs no spēles ritma. Neraugoties uz to visu, mēs tāpat zinām, kāda komanda esam. Tomēr beigās par X-faktoru mačā kļuva Bobijs Diksons. Pret viņu varējām spēlēt daudz agresīvāk."

"Tomēr vēlos apsveikt savu komandu. Esam sasnieguši lielas lietas un vēl neesam teikuši pēdējo vārdu. Mums priekšā ir vēl viena spēle, vēlamies tajā izcīnīt uzvaru. Kā jau var redzēt statistikā, 20 kļūdas nozīmē, ka mūsu sniegums nebija labs. Nedaudz sasteidzām lietas. Mums nebija skaidra prāta. Tomēr komandai ir jāiziet cauri šādām lietām, lai nākotnē, spēlējot uz lielākajām skatuvēm, mēs būtu vēl labāki," komentēja Jasikēvičs.

Lielo kļūdu skaitu kā vienu no galvenajiem zaudējuma iemesliem izcēla arī visi "Žalgira" spēlētāji. "Īpaši pirmajā puslaikā," norādīja pieredzējušais slovēņu aizsargs Beno Udrihs. "Otrajā puslaikā nomierinājāmies un pietuvojāmies, sevišķi otrā puslaika sākumā. Diemžēl ar to nepietika. Pirmjā puslaikā pieļautās kļūdas mūs iegāza. "Fenerbahce" ir pieredzējusi komanda, kas zināja, ka varam atgriezties spēlē. Viņi nomierinājās, iemeta vairākus svarīgus metienus. Viņi par to pelnījuši uzslavas."

"Fenerbahce" galvenais treneris Žeļko Obradovičs uzsvēra, ka komanda labi sagatavojusies mačam pret Kauņas komandu: "Ļoti labi zinām, kāds ir šīs komandas raksturs. Tas ir tāds pats, kā viņu treneris - viņi vienmēr cīnās līdz galam. Bijām tam gatavi. Domāju, ka bijām pelnījuši spēlēt finālā. Uzveicām teicamu komandu. Esmu ļoti priecīgs par saviem spēlētājiem, esam ļoti priecīgi būt finālā jau trešo gadu pēc kārtas."

"Aizvadījām ļoti labu pirmo puslaiku, likām pretiniekiem kļūdīties 12 reižu. Tas nozīmē, ka tiešām strādājām. "Žalgiris" vienmēr māk atgriezties spēlē. Mums bija tikai divas vai trīs situācijas, kad nepareizi nospēlējām aizsardzībā. Problēmas radās ar uzbrukumu. Dažu brīdi spēlējām pārāk lēni. Domāju, ka mums pietiek kvalitātes, lai spēlētu vēl labāk," norādīja Obradovičs. "Zinu, ka visi runā par Diksonu un daži ir pārsteigti, ka viņš spēlējis maz. Biju pārliecināts, ka viņš spēlēs, to varēja redzēt viņa acīs. Tas, ka viņš 11 minūšu laikā guva 12 punktus, ir vienreizēji, bet tāds viņš ir. Daudziem nav tāda rakstura, kāds ir viņam."

Cīņā par bronzu svētdien "Žalgirim" būs jāmēro spēki pret Maskavas CSKA, kas savā pusfinālā atzina Madrides "Real" pārākumu. CSKA treneris Dimitris Itudis apsveica Madrides komandu, atzīstot, ka šajā spēlē tā bijusi labāka. "Runāšu par otro ceturtdaļu, tā mums maksāja ļoti daudz. Nenospēlējām pietiekami labi aizsardzībā. Četru minūšu laikā ielaidām 17 punktus. Tad vēl trešā ceturtdaļa, kurā tik daudz neielaidām, taču uzbrukumā nespējām izveidot situācijas. "Real" bija spēcīgāka un pelnīja uzvarēt," sacīja grieķu speciālists.

Madridiešu treneris Pablo Laso savukārt norādīja, ka labs darbs paveikts aizsardzībā: "Apturēt Čačo [Serhio Rodrigesu] neviens nevar, jo viņš ir augstākā līmeņa spēlētājs, tomēr domāju, ka pret viņu nospēlējām labi. Atradām veidus, kā viņu padarīt lēnāku. Labi lasījām spēli un lieliski spēlējām komandas aizsardzību. Tas, ka katrs zina savu darbu un paveic to, padara katru komandu ļoti spēcīgu. Mums ir lieliski cilvēki, lieliski spēlētāji, kuri saprot, ka beigu beigās runa nebūs par vienu varoni, bet par visas komandas darbu. Domāju, ka visas sezonas garumā esam paveikuši labu darbu šajā ziņā. Decembrī daudzi nedomāja, ka "Real" spēlēs finālā."

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines EuroLeague - Welcome to...