Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Halepa un Svitoļina atkārtoti tiksies Romas finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa un Svitoļina atkārtoti tiksies Romas finālā
Simona Halepa sajūsmā par Marijas Šarapovas uzvarēšanu
Foto: Reuters/Scanpix

Otro gadu pēc kārtas Romas "Premier 5" turnīra finālu izspēlēs Simona Halepa un Eļina Svitoļina. Rumāniete pusfinālā ar 4:6, 6:1, 6:4 apspēlēja trīskārtējo čempioni Mariju Šarapovu, bet Ukrainas tenisistei 6:4, 6:3 uzvara pār Aneti Kontaveitu.

Simonas Halepas un Marijas Šarapovas mačs sākās ar sešu breiku sēriju, pārsvaru trīs reizes nenosargājot Rumānijas tenisistei. Lielākajā daļā izspēļu viss bija atkarīgs no Šarapovas precizitātes, taču viņa pārāk daudz kļūdījās (setā 19 nepiespiestās kļūdas), to pārsvarā darot savas serves geimos, bet uzņemšanā tīrāks teniss un "dropšotu" taktikas izmantošana pret aizsardzībā iesēdušos un aiz gala līnijas esošo pretinieci ļāva trīs reizes atspēlēties.

Šarapova pirmā noturēja servi, esot vadībā ar 4:3, bet pēc tam izcēlās ar kārtējo breiku. Servējot par uzvaru setā, Maša devīto geimu sāka ar divām dubultkļūdām pēc kārtas un pēcāk tika nobreikota – 5:4. Šarapova tūlīt izcēlās ar ātru "sauso" breiku, pieliekot punktu setam, kurā Halepa ne reizi nespēja uzvarēt savas serves geimos!

Sapratusi, ka izteikta aizsardzības taktika, dodot Šarapovai lielu rīcības brīvību, nedarbojas, Halepa no 2. seta sāka spēlēt agresīvāk, un tas deva vēlamo rezultātu. 2. seta pirmais geims ilga deviņas minūtes, kuru laikā Šarapova atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto galā netika, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Simona pēc tam pirmoreiz mačā uzvarēja serves geimā, tam notiekot pēc nospēlētām 64 minūtēm. Šarapova atspēlēties nespēja, turklāt setā cieta pamatīgu sagrāvi un finišēja ar dubultkļūdu, dodot Halepai priekšrocību izšķirošajā setā servēt pirmajai.

Neskatoties uz to, ka Šarapova līdz pusfinālam bija nospēlējusi par diviem mačiem vairāk nekā Halepa (4-2) un kortā pavadījusi 9:48 stundas (Halepa tikai 2:13), Krievijas tenisiste atrada enerģiju ļoti agresīvam tenisam arī pēdējā setā, divreiz atspēlēja breiku (1:3, 2:4), bet nespēja nosargāt servi, kad viņa pie 4:5 servēja par palikšanu turnīrā. Šarapova šajā geimā uzvarēja tikai vienā izspēlē, punktu iegūstot ar eisu.

Šarapovai mačā divreiz vairāk neatvairītu sitienu (34-17), bet arī gandrīz divreiz vairāk nepiespiesto kļūdu (42-22). Viņa Halepai zaudēja tikai otro reizi (7-2), abus zaudējumus piedzīvojot pēdējās divās tikšanās reizēs – šodien un oktobrī Pekinā, kur Halepai graujoša 6:2, 6:2 uzvara.

Eļina Svitoļina pirmajā profesionālā līmeņa tikšanās reizē Aneti Kontaveitu uzvarēja samērā viegli, arī šajā cīņā aizsardzības tenisam ņemot virsroku pār agresīvu uzbrukuma spēli. Abas tenisistes spēli pabeidza ar pozitīvu tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecību. Svitoļinai 18-13, Kontaveitai 24-20.

Svitoļina pirms gada Halepu finālā uzveica ar 4:6, 7:5, 6:1. Halepa toreiz bija vadībā ar setu un breiku, bet mača vidū guva potītes savainojumu, tam sarežģījot viņas kustēšanos un samazinot izredzes uz uzvaru. Svitoļina toreiz guva pirmo uzvaru trīs mačos pret Rumānijas labāko tenisisti.

Abas kopš tā laika tikušās vēl trīs reizes, kopējam rezultātam esot 3-3. Svitoļina uzvarējusi trijās no pēdējām četrām spēlēm, turklāt vienīgajā zaudētajā spēlē (pērn "French Open" ceturtdaļfinālā) Ukrainas tenisiste izsēja seta un 5:1 pārsvaru, kā arī neizmantoja mačbumbu un zaudēja ar 6:3, 6:7(6), 0:6.