Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" vēl nenosauc ceturtā mača vārtsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Penguins" vēl nenosauc ceturtā mača vārtsargu
Mets Marejs un Marks Andrē Flerī
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Pitsburgas "Penguins" un galvenais treneris Maiks Salivans vēl neatklāja, kurš sargās vārtus ceturtajā mačā pret Otavas "Senators". Marks Andrē Flerī iepriekšējā duelī tika nomainīts.

Pitsburgas "Penguins" ceļš pretī titula aizstāvēšanai sākās ar sarežģītiem mirkļiem, jo pirms pirmās kārtas pirmā mača savainojumā iedzīvojās vārtsargs Mets Marejs, kurš pērn aizveda komandu līdz Stenlija kausam. Tomēr pieredzējušais Marks Andrē Flerī ticis galā ar pienākumiem, atvairot 92,4% sāncenšu metienu.

Flerī bija viens no "Penguins" līderiem un sācis visas spēles arī pēc Mareja atlabšanas, taču pēdējā tikšanās reizē pret Otavas "Senators" viņš tika galā vien ar pieciem no deviņiem metieniem un jau pirmajā trešdaļā tika nomainīts. Pitsburga piedzīvoja zaudējumu ar 1:5, Austrumu konferences finālsērijā nonākot iedzinējos ar 1-2. Vietā nākušais Marejs atvairīja 19 no 20 metieniem.

"Mums ir divi lieliski vārtsargi," ceturtdien sacīja "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans. "Viņi abi mums palīdzējuši izcīnīt svarīgas uzvaras. Mums paveicies, ka viņi ir daļa no komandas. Visas sezonas garumā esmu teicis, ka vārtsargi – tā ir mūsu spēcīgā puse."

Salivans vēl nenosauca, kurš būs vārtos ceturtajā spēlē, norādot, ka pieturēsies pie iepriekš iemītās taciņas vārtsargu nosaukt spēles rītā. Sezonas laikā pirmais numurs bija Marejs. Pērn viņš sēdēja aiz Flerī muguras, bet ilggadējais vārtsargs pirms izslēgšanas mačiem tika pie smadzeņu satricinājuma, tādējādi debitants tika pie lielās iespējas.

Savainojuma dēļ netrenējās aizsargs Džastins Šulcs, kamēr uzbrucēji Patriks Hornkvists un Braiens Rasts laukumā devās pirms pārējās komandas. Kā norādīja Salivans, visticamāk, viņi ceturtajā spēlē nepiedalīsies.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports