Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Fenerbahce" izslēdz "Real" un nodrošina pirmo turku-grieķu finālu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Fenerbahce" izslēdz "Real" un nodrošina pirmo turku-grieķu finālu
Nikola Kaliničs cīņā ar Entoniju Rendolfu
Foto: Scanpix

"Turkish Airlines" Eirolīgas finālā pirmo reizi tiksies Grieķijas un Turcijas klubi. Stambulas "Fenerbahce" piektdien, 19. maijā, uzvarēja Madrides "Real" ar 84:75 un otro gadu pēc kārtas cīnīsies par galveno balvu.

“Fenerbahce” centībai bija dubults iemests – 19. maijs Turcijā ir nacionālā brīvdiena. Šajā dienā valstī svin Neatkarības kara sākumu 1919. gadā, precīzāk, Republikas pirmā prezidenta Mustafas Kemala “Ataturka” izkāpšanu Samsunas ostā un paziņojumu par pretošanos bijušās Osmaņu impērijas teritoriju sadalīšanai.

Pirmais puslaiks aizritēja “kanārijputniņu” zīmē. “Fenerbahce” izcēlās ar labāku bumbas kustību, precīzāk meta no spēles un kontrolēja cīņu par atlēkušajām bumbām. Ja ne Serhio Juja izcilais sniegums uzbrukumā – viņš nepilnās 20 minūtēs sameta 20 punktus – karaliskā kluba situācija pirmajās 20 minūtēs būtu vēl bēdīgāka. Mājinieki atpūtā devās ar 10 punktu pārsvaru – 44:34.

Stambulas kluba uzbrukums bija daudz sabalansētāks nekā pretiniekiem. Uzbrukumus visbiežāk noslēdza “čehu helikopters” Jans Veselijs, kā arī serbu duets Bogdans Bogdanovičs un Nikola Kaliničs. Pēdējais bija lielisks arī aizsardzībā, izjaucot vairākus “Los Blancos” uzbrukumus. Trešajā ceturtdaļā “Real” cerības saglabāja Džeisija Kerola tālmetieni – viņš līdz 28. minūtei realizēja 4 no 4 mēģinājumiem. Pirms pēdējām desmit minūtēm “Fenerbahce” plus trīspadsmit – 63:50.

Izšķirošās ceturtdaļas ievadā Kostass Slukass un Luidži Datome palielināja “kanārijputniņu” pārsvaru līdz 16 punktiem – 68:52. “Real” vēl nenolika ieročus. Kerols pirmo reizi bija precīzs groza tuvumā, savukārt Džefrijs Teilors un bijušais “Nizhny Novgorod” spēlētājs Trejs Tompkinss iemeta pa tālmetienam katrs – 68:60.

Rezultāts vairākas minūtes svārstījās 8-10 punktu robežās, kamēr Datomes “and one” gājiens un Ekpes Judo divpunktnieks atjaunoja mājiniekiem plus trīspadsmit – 77:64. Neatlaidīgais Jujs pamatlaika pēdējās minūtes sākumā sadeldēja starpību līdz septiņiem punktiem (77:70), taču izskaņā laiks strādāja “Fenerbahce” labā.

Eirolīgas pusfināls, 19. maijs, Sinan Erdem Dome

Fenerbahce Istanbul – Real Madrid 84:75 (21:13, 23:21, 19:16, 21:25)
Fenerbahce: Judo 18 (12ab, 8rp), Bogdanovičs 14 (6ab), Veselijs 12, Kaliničs 12 (6ab, 6rp), Slukass 9, Diksons 9, Datome 8, Nannelijs 2; Mahmutolu, Antičs, Benets, Duveriolu. Galvenais treneris Žeļko Obradovičs.
Real: Jujs 28 (8rp), Kerols 21 (3p 5/7), Tompkinss 8, Rendolfs 7, Hanters 6, Teilors 3, Ajons 2, Dončičs, Fernandess, Dreipers, Mačulis; Reijess. Galvenais treneris Pablo Laso.
Tiesneši: Oļegs Rižiks (Ukraina), Luidži Lamonika (Itālija), Oļegs Latiševs (Latvija).

     [+] [-]

, 2017-05-19 23:34, pirms 7 gadiem
Kā es šitās komandas neciešu.. Neieredzu. Real ir Ļuļs, Fernandezs, OLY ir Spanulis, Printezis, vatņikiem Hrjapa, Fridzons. Futbolā visiem grandiem ir savējie. Šitiem ānusiem ne viens turks nekādu lomu nespēlē. Bļāviens, kā es neieredzu to komandu. Un Diksons nav turks!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 23:37, pirms 7 gadiem
Kindžali ies pa gaisu, oi oi oi. Labi, ka Turcijas komandā nav turku.

     [+] [-]

, 2017-05-19 23:40, pirms 7 gadiem
Oi, šito gribētu redzēt. Kad fināls?

     [+] [-]

, 2017-05-20 00:03, pirms 7 gadiem
Wannabe drafta pirmais Nr. Doncics..Pilniibaa izgaaza speeli, ja sheit pret viduveejiem melnajiem neko nevar, tad ko dariis pret visaadiem durantiem utt? Reaalaa vieniigais kas nospeeleeja liimenii ir Kerols un varbuut Lulls, paareejie vnk aarpraats kaads...It kaa jau Feneraa ar nekas iipash, bet nu zem groza saplosija vinji spaanjus... Finaals? Nu tur nebuus ko skatiities, Feners paarbrauks paari Olympiakosam, jo tie tikai CSKA var sakapaat...

     [+] [-]

, 2017-05-20 00:04, pirms 7 gadiem
finaalaa visas euroliigas sezonas divas viss neskataamaakaas komandas bet nu basketbols ir basketbols un final four nolikums ir nolikums neko dariit,jaacer ka finaalaa abas komandas paarsniegs 70 punktu robezzu

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 00:05, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Wannabe drafta pirmais Nr. Doncics..Pilniibaa izgaaza speeli, ja sheit pret viduveejiem melnajiem neko nevar, tad ko dariis pret visaadiem durantiem utt? Reaalaa vieniigais kas nospeeleeja liimenii ir Kerols un varbuut Lulls, paareejie vnk aarpraats kaads...It kaa jau Feneraa ar nekas iipash, bet nu zem groza saplosija vinji spaanjus... Finaals? Nu tur nebuus ko skatiities, Feners paarbrauks paari Olympiakosam, jo tie tikai CSKA var sakapaat...
Dončiks pēc traumas jau mēnesi tik slikti spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 00:28, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Wannabe drafta pirmais Nr. Doncics..Pilniibaa izgaaza speeli, ja sheit pret viduveejiem melnajiem neko nevar, tad ko dariis pret visaadiem durantiem utt? Reaalaa vieniigais kas nospeeleeja liimenii ir Kerols un varbuut Lulls, paareejie vnk aarpraats kaads...It kaa jau Feneraa ar nekas iipash, bet nu zem groza saplosija vinji spaanjus... Finaals? Nu tur nebuus ko skatiities, Feners paarbrauks paari Olympiakosam, jo tie tikai CSKA var sakapaat...
Tajā spāņu komandā arī kāds spānis vairāk par 3 min nospēlēja.

     [+] [-]

, 2017-05-20 01:40, pirms 7 gadiem
Grizzly rakstīja: Kā es šitās komandas neciešu.. Neieredzu. Real ir Ļuļs, Fernandezs, OLY ir Spanulis, Printezis, vatņikiem Hrjapa, Fridzons. Futbolā visiem grandiem ir savējie. Šitiem ānusiem ne viens turks nekādu lomu nespēlē. Bļāviens, kā es neieredzu to komandu. Un Diksons nav turks!
Lai vai ass viedoklis, bet jāpiekrīt.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-20 01:58, pirms 7 gadiem
Būba rakstīja: Lai vai ass viedoklis, bet jāpiekrīt.
Kaapeec jaapiekriit? Ja Turcijai nav labu speeleetaaju, bet klubam ir daudz naudas, tad patriotisma vadiitiem nevajag iepriecinaat Stambulas fanus ar panaakumiem? Vinji pat no NBA panjemot Kanteru ar Iljasovu taapat nebuutu ne tuvu tik stipri kaa tagad..Manupraat, beerniskjiigs viedoklis

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 05:05, pirms 7 gadiem
Nu kur jums finālā Real ar 18+ būšot pret Oly.. Pāķu bars ne sajēgas jums nav par basi, kas to prognozēja

  +1 [+] [-]

, 2017-05-20 10:09, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Kaapeec jaapiekriit? Ja Turcijai nav labu speeleetaaju, bet klubam ir daudz naudas, tad patriotisma vadiitiem nevajag iepriecinaat Stambulas fanus ar panaakumiem? Vinji pat no NBA panjemot Kanteru ar Iljasovu taapat nebuutu ne tuvu tik stipri kaa tagad..Manupraat, beerniskjiigs viedoklis
Ko tu tur tagad pasakas stāsti? CSKA tomēr spēlē ar Kurbanovu ne vis, teiksim, Pekoviču. Katrā līgā ir punkti par konkrētās valsts spēlētājiem. Turkiem uz to uzspļaut tāpat kā uz visu pārējo - uz likumiem, uz kārtību u.t.t. Turki vēsturiski ir tādi. Un nevajag pirst, ka turkiem nav savu spēlētāju, ko paņemt. Ja turkiem nebūtu savu spēlētāju, viņi nekad, nevienā FIBA izlašu čempī top 4 netiktu. Nekad!