Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Nīderlandē pārceļ visu spēļu kārtu, lai ļautu "Ajax" sagatavoties Čempionu līgai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīderlandē pārceļ visu spēļu kārtu, lai ļautu "Ajax" sagatavoties Čempionu līgai
Amsterdamas "Ajax". Foto: Zuma/Scanpix

Nīderlandes Futbola federācija paziņojusi, ka sakarā ar Amsterdamas "Ajax" iekļūšanu Čempionu līgas pusfinālā notiks izmaiņas kalendārā.

Bija paredzēts, ka "Ajax" 28. aprīlī aizvadīs maču vietējā čempionātā pret "De Graafschap", bet divas dienas vēlāk Čempionu līgas pusfināla pirmajā mačā viesosies Londonā pie "Tottenham Hotspur". Tomēr Nīderlandes federācija iejaukusies un pārcēlusi visas kārtas spēles, norādot, ka no tā iegūst ne tikai "Ajax", bet viss Nīderlandes futbols.

Visi mači pārcelti tādēļ, lai "Ajax" un "De Graafschap" netiktos pēc tam, kad citas komandas jau būs noslēgušas sezonu, tādējādi iegūstot kādas priekšrocības. Kārta pārcelta uz 15. maiju. Federācija arī norādīja, ka solis sperts, lai gādātu par futbolistu veselību, nevis sniegtu kādas priekšrocības, jo "Ajax" turpina cīņu par Nīderlandes titulu un spēlēs kausa finālā, plus priekšā Čempionu līga.

Tāpat tika norādīts, ka pirms sezonas bija paziņojums un klubu vienošanās – ja piepildīsies ļoti maza iespēja un kāds no klubiem Čempionu līgā tiks tālu, tad kalendārs varētu tikt mainīts. Protams, ceturtdien notikušajā sanāksmē vairāki klubi bija neapmierināti ar šādu lēmumu.

"Esam lietas kursā, ka nav iespējams apmierināt pilnīgi visus, taču solis bija jāsper. Nevienai no iesaistītajām pusēm tas nebija patīkams solis, taču iemesls, kāpēc to spērām, gan," teica Nīderlandes profesionālā futbola daļas direktors Ēriks Gude. Sākotnēji bija plānots, ka čempionāts beigsies 12. maijā, bet nu pēdējā kārta tiks aizvadīta trīs dienas vēlāk.

"Tottenham" aizvadīs spēli 27. aprīļa pusdienlaikā. Tiesa, tiek plānots, ka Premjerlīga ieviesīs izmaiņas grafikā vēlāk. Londonas klubam 6. maijā jeb divas dienas pirms atbildes spēles bija paredzēts duelis pret "Bournemouth", bet paredzams, ka mačs tiks aizvadīts nedēļas nogalē, nevis pirmdienā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 18:56, pirms 5 gadiem
Par Ajax un Liverpool finālu !