Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvija atgūstas pēc vāja sākuma un pēcspēles metienos pieveic Franciju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latvija atgūstas pēc vāja sākuma un pēcspēles metienos pieveic Franciju
Uvis Balinskis šovakar darbojās izlases pirmajā aizsargu pārī. Foto: Raimonds Birkenfelds, lhf.lv

Pārbaudes spēļu ciklu pirms pasaules čempionāta ar uzvaru sākusi Latvijas hokeja izlase, kas viesos ar 3:2 pēcspēles metienos apspēlēja Francijas valstsvienību. Uzvaru nesošais bullītis Edgara Kuldas kontā, bet spēles pamatlaikā ar precīziem metieniem izcēlās Oskars Batņa un Māris Bičevskis.

Latvijas valstsvienības vārtu drošība tika uzticēta Kristeram Gudļevskim. Savu pirmo spēli kopš pagājušā gada rudens aizvadīja savainojumu izārstējušais Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs Gunārs Skvorcovs, kurš tika iekļauts trešajā uzbrucēju trijniekā.

Spēles rezultāts tika atklāts pavisam agri - mājinieki izvirzījās vadībā jau spēles pirmajā minūtē. Ripa tika pazaudēta aiz saviem vārtiem, un neveiksmīgi vārtos nospēlēja Kristers Gudļevskis, izlaižot ne visai spēcīgu Šarla Bertrāna metienu caur padusi (0:1). Brīdi vēlāk Francijai bija vēl viena laba iespēja, tomēr Gudļevskis glāba komandu pēc Pjēra Krinona metiena. Mājinieki kontrolēja spēles iniciatīvu, bet pirmās trešdaļas vidū arī Latvijas izlasei izdevās iespiest pretiniekus aizsardzības zonā, taču apdraudējums Floriāna Ardī vārtiem netika radīts.

Latviešu iesākto nelielo ofensīvu pārtrauca Artūra Ozoliņa noraidījums, bet mazākumu izdevās izturēt. Laukumā bija vērojams visai haotisks hokejs. Pašā perioda izskaņā labu iespēju izveidoja Latvijas izlases pirmais uzbrucēju trijnieks - Edgars Kulda uzbrukuma smailē izvirzīja Nikolaju Jeļisejevu, kuram neizdevās kārtīgs metiens. Jau nākamajā uzbrukumā francūži sodīja pretiniekus par neizmantoto iespēju un nepilnu minūti līdz trešdaļas beigām panāca 2:0 - Antonī Rešs, atstāts viens vārtu priekšā, savāca atlēkušo ripu pēc partnera metiena un raidīja to tukšā stūrī.

Otro trešdaļu ar divām labām iespējām atklāja Latvijas izlase. Teicamā metiena pozīcijā nonāca Rihards Marenis, taču uzbrucēja mestās ripas ceļā nejauši patrāpījās Oskars Batņa, kurš centās aizsegt skatu Ardī. Pēc tam ātrajā pretuzbrukumā laba iespēja bija Edgaram Kuldam, bet mājiniekus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs. Latvieši turpināja izdarīt lielu spiedienu uz pretinieku vārtiem, tika arī pie vairākuma, taču francūžiem izdevās vārtus nosargāt neskartus.

Lieliska iespēja pēc Jeļisejeva piespēles izvirzīt viesus vadībā bija Elvijam Biezajam, kurš iespraucās brīvajā zonā starp pretinieku aizsargiem un centās Ardī pārspēt ar metienu virs pleca, bet pieredzējušais vārtsargs glāba savu komandu. Latvijas spiediens beidzot vainagojās panākumiem otrā perioda 11. minūtē. Emīls Ģēģeris uzbrukuma zoņā atbruņoja Antonīnu Manavjanu, piespēlēja Batņam, kurš ar teicamu plaukstas metienu guva savus pirmos vārtus izlases kreklā (1:2).

Uzreiz pēc tam lieliska epizode padevās Gudļevskim, kurš kritienā ar ķērājcimdu atvairīja Žonatana Žanila metienu no tuvas distances. Viesi nerealizēja vēl vienu vairākumu, pēc kā atkal apgriezienus uzbrukumā palielināja mājinieki francūži. Pretuzbrukumā ļoti labā pozīcijā tika izvirzīts Uvis Balinskis, taču aizsarga metiens tika atvairīts.

Trešās trešdaļas sākumā Latvijas izlase neizmantoja vēl vienu vairākumu, bet bija ļoti tuvu tam, lai izceltos mazākumā - ripu atkal pārtvēra Ģēģeris, kuram gan neizdevās sodīt pretiniekus ar precīzu metienu. Gudļevskis mazākumā atvairīja vairākus bīstamus pretinieku metienus un to izdevās izturēt. Pie saviem vārtiem neuzmanīgi nospēlēja Francijas izlases aizsargi, ripu vārtu priekšā ieguva Māris Bičevskis, bet Ardī atkal laboja komandas biedru kļūdas, glābjot no vārtu zaudējuma.

Spēles pamatlaiks tuvojās beigām un arvien pieauga Latvijas izlases spiediens, taču ripa spītīgi negāja vārtos. Tomēr beidzot veiksme uzsmaidīja arī latviešiem, un četras minūtes līdz pamatlaika beigām izdevās panākt izlīdzinājumu - Bičevskis izpildīja spēcīgu piespēli gar pretinieku vārtiem, ripa trāpīja pa pretinieku aizsarga slidu un atrada ceļu vārtos - 2:2! Pēdējā trešā perioda minūtē pirmo vārtu autors Bertrāns varēja kļūt par spēles varoni, tomēr neizmantoja teicamu iespēju, savu komandu glābjot Kristeram Gudļevskim, kurš atvairīja pretinieka metienu no vārtu priekšas.

Papildlaika ievadā labs vārtu gūšanas moments radās Mārtiņam Dzierkalam, kurš centās ieraidīt ripu vārtsargam virs pleca. Nākamajā pretuzbrukumā vēl labāka iespēja bija Renāram Krastenbergam, bet Ardī paspēja pārvietoties uz tukšo vārtu stūri un glāba savu komandu. Latvieši nedaudz aizkavējās uzbrukuma zonā, mājinieku uzbrucējs Gijoms Leklērs izrāvās izgājienā vienatnē pret vārtsargu, taču tika apturēts ar noteikumu pārkāpumu. Uz Latvijas izlases vārtiem tika nozīmēts soda metiens, bet Reša un Gudļevska duelī pārāks bija vārtsargs. Arī ar papildlaiku bija par maz uzvarētāju noskaidrošanai, tāpēc sekoja pēcspēles metienu sērija.

Jeļisejevam Ardī pārspēt neizdevās, bet pretinieku apturēja arī Gudļevskis. Dzierkals Ņikitas Kučerova stilā ar ļoti skaistu bullīti izvirzīja Latviju vadībā, un vēlāk kolēģa piemēram sekoja Edgars Kulda, izpildot precīzu metienu. Gudļevskis pirmoreiz kapitulēja trešajā metienu sērijā, bet Bičevskim neizdevās vēlreiz pārspēt Ardī. Krastenbergam bija iespēja nokārtot uzvaru, taču to paveica Gudļevskis - Renāra māņu manevrs tika atšifrēts, bet Kristers atvairīja arī ceturto pretinieku mēģinājumu. Līdz ar to Latvijas izlasei uzvara pirmajā pārbaudes mačā - 3:2.

Francija - Latvija 2:3 PM (2:0;0:1;0:1)

Vārti: 0:36 Bertrāns (Gutigs, Krinons) 1:0, 19:33 Rešs (Krinons, Bozons) 2:0, 30:51 Batņa (Ģēģeris) 2:1, 55:18 Bičevskis 2:2, 65:00 E. Kulda (p.m.) 2:3.
Soda minūtes: 8:6
Vārtsargi: Floriāns Ardī - Kristers Gudļevskis

Latvijas izlases sastāvs

Kristers Gudļevskis (Gustavs Grigals); Uvis Balinskis - Artūrs Kulda, Roberts Mamčics - Krišjānis Rēdlihs. Tomass Zeile - Ēriks Ševčenko, Renārs Kārkls - Eduards Hugo Jansons; Edgars Kulda - Māris Bičevskis - Nikolajs Jeļisejevs, Mārtiņš Dzierkals - Artūrs Ozoliņš - Renārs Krastenbergs, Elvijs Biezais - Daniels Bērziņš - Gunārs Skvorcovs, Emīls Ģēģeris - Oskars Batņa - Rihards Marenis, Roberts Lipsbergs.

1 2 3 79 komentāri
Slēpts komentārs: kristaps30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2019-04-19 23:46, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Slikti pat ļoti slikti
Basketa trolli - ej un sēdi basketā un nemuldi par lietām, ko nesaproti. Kas slikts ir tajā, kad LV otrā izlase parāda raksturu, atspēlējās no 0:2 un uzvar Francijas 1.5 vai 2. izlasi? Franči izlašu līmenī ir turpat kur Latvija, pirmā pārbaudene - neredzu pamatu pīkstēt.
P.s. pat ja tiktu zaudētas visas pārbaudenes tas neko sliktu automātiski nenozīmētu. Pagājušais PČ to lieliski apliecināja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-04-19 23:46, pirms 5 gadiem
Labākie: Dzierakls, Bičevskis, Batņa, E.Kulda, A. Kulda, Batņa, pārējos atsijāt!

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 23:47, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Pērtiķbolistiem vienmēr ir slikti, kad Hokeja izlase uzvar
Kā tad bez burta un viņi bērnu tekstiem par pērtiķbolu. Ar saviem tekstiņiem tu esi tāds pats pajols, ka Kristaps un viņam līdzīgie.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 23:47, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Kārtējo reizi apstiprinājās teiciens - sākt ar Gudļevski ir kā sākt spēli ar 0-2 handikapu
Kā Gudļevski var vainot pie tā ja palaiž pretinieku uz ērtu metienu un ļauj veikt atkārtotu metienu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: daps

  +2 [+] [-]

, 2019-04-19 23:48, pirms 5 gadiem
Balinskis aizvadīja sliktu spēli!
Ozoliņš arī neaizvadīja to labāko spēli!

  +7 [+] [-]

, 2019-04-19 23:49, pirms 5 gadiem
Dzierkalam pārliecības lādiņš +100
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-04-19 23:51, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Par vienādiem līmeņiem nepiekrītu! Latvija tomēr ir mazliet augstāk
Šobrīd esam augstāk - tieši pateicoties pēdējam PČ. Bet skatoties ilgākā nogrieznī +- viena kalibra izlases.
Slēpts komentārs: FUNS

  +4 [+] [-]

, 2019-04-19 23:53, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tā bija atbilde konkrēti pērtiķbolistam Iesaku palasīt arī citus manus komentārus kādreiz
Lielākā daļa tavu komentāru sastāv no "nost ar pērtiķbolu, "nost ar muslumaņiem", "baltais cilvēks pāri visam", "Francijā ir tā un šitā", "Man po barabanu hokejista privātie panākumi - galvenais izlase"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 23:56, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Laikam pirmo reizi hokeju skaties. Ja tā skatās uz lietām tad vārtsargi nebūtu vainīgi arī tad ja spēle beigtos 10-10. KHL PO spēlēs tādas epizodes bija daudz un vārtsragi glāba.
Kopumā šodien Gudļevskis bija labs. Ceru ka tā turpinās.
Ir ģeniāli salīdzināt izslēgšanas spēles, kur katrai ripai ir nozīme, ar 1. pārbaudes spēli, kurā spēlētāji spēlē pavasarīgu hokeju un ir uz fiziskajām slodzēm ar ievērojami mazāku risku katrai izspēlei. Protams, ka var prasīt, lai vārtsargs atsit un noķer 100% visas ripas, bet ja hokejistu izlaiž ērtā metiena pozīcijā un aizsargi nepalīdz savakt atsisto ripu - pirmie vaininieki ir aizsargi nevis vārtsargs.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-19 23:57, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ir ģeniāli salīdzināt izslēgšanas spēles, kur katrai ripai ir nozīme, ar 1. pārbaudes spēli, kurā spēlētāji spēlē pavasarīgu hokeju un ir uz fiziskajām slodzēm ar ievērojami mazāku risku katrai izspēlei. Protams, ka var prasīt, lai vārtsargs atsit un noķer 100% visas ripas, bet ja hokejistu izlaiž ērtā metiena pozīcijā un aizsargi nepalīdz savakt atsisto ripu - pirmie vaininieki ir aizsargi nevis vārtsargs.
Kad vispār Gudim bija pēdējā spēle?

  +3 [+] [-]

, 2019-04-19 23:57, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Ja kritizē, značit nepiekrīti, ja piekrīti, nahren kritizē?
Es piekrītu tikai tajā, ka tiem, kam besī hoķis nav ko līst pie hoķa rakstiem, bet es to pašu saku par tādiem kā tu - kas lien pie basketa rakstiem un notirš basketbolistus un basketa fanus.Tu ne ar ko neesi labāks par to pašu kristapu.

     [+] [-]

, 2019-04-20 00:00, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Kad vispār Gudim bija pēdējā spēle?
janvāra beigās vai februāra sākumā

  -2 [+] [-]

, 2019-04-20 00:01, pirms 5 gadiem
Spēle īsti skatāma nebija, tv translācija ar pie tā vainīga
Mareni, manuprāt varētu uz čempi panemt, redzams bija
Gudlevskis rada stresu, kaut arī kopumā neielaida daudz
Bet nu tur vairāk veiksme

  -1 [+] [-]

, 2019-04-20 00:02, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Kad vispār Gudim bija pēdējā spēle?
2. feb pret minsku

  -1 [+] [-]

, 2019-04-20 00:04, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: 2. feb pret minsku
Jā, dīvaini ka kaut ko vēl te atsit, ja tik nesen spēlējis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-04-20 00:05, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Jā, dīvaini ka kaut ko vēl te atsit, ja tik nesen spēlējis
Nu šeit, taču zināmai daļai galvenais izcelt, ka tieši Gudis ir vainīgais pie grūtas spēles. Ja būtu stāvējis Grigals un sācis ar 0:2, sekotu teksti par "NCAA ir joberlīga, nafig no turienes nevienu nevajag. Pat Rauza un Šilovs ir labāki." Tas tāpat, kā kādreiz Laviņš bija vainīgs pie visām nelaimēm

     [+] [-]

, 2019-04-20 00:06, pirms 5 gadiem
Man Gudijs raisa uztraukumu, kad iziet aiz vārtiem.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-20 00:08, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Saskaiti, cik reizes esmu bijis pērtiķbola rakstos un cik pērtiķbolisti pie Hokeja Kas attiecas uz tēmām par Eiropas Afroislamizāciju, nepiekrist man šajos jautājumos var vai nu absolūts dunduks, vai arī kaitniecisks liberasts
Sāksim ar to, ka sporta portālam nav jābūt vietai, kur strīdēties par politiku, imigrantiem utt. - dodies uz politiskam lapām, vai vismaz delfiem, tvnet. Vai vislabāk - izvelc pakaļu no mājas un taisi demonstrācijas, meklē domubiedrus nevis dzesē pirkstus sporta lapā, kuru lasa tikai latvieši un sauja krievu - Latvija ne tuvu nav tā valsts, kur "afrosilamizācija" ir lielākā problēma. Un kurš cik bieži lien pie kuriem rakstiem būtību nemaina. Tieši tu biji tas, kas kacināja basketa fanus pirms izšķirošas spēles ar melnkalni un var redzēt, ka tas uz Kristapveidīgajiem nostrādajis, kā magnēts vilkties uz hoķa sadaļu, jo pirms tam te bija rets viesis, tagad pie katra raksta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2019-04-20 00:09, pirms 5 gadiem
Baigi skatāmi nebija bet ir ok

  +3 [+] [-]

, 2019-04-20 00:11, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Sāksim ar to, ka sporta portālam nav jābūt vietai, kur strīdēties par politiku, imigrantiem utt. - dodies uz politiskam lapām, vai vismaz delfiem, tvnet. Vai vislabāk - izvelc pakaļu no mājas un taisi demonstrācijas, meklē domubiedrus nevis dzesē pirkstus sporta lapā, kuru lasa tikai latvieši un sauja krievu - Latvija ne tuvu nav tā valsts, kur "afrosilamizācija" ir lielākā problēma. Un kurš cik bieži lien pie kuriem rakstiem būtību nemaina. Tieši tu biji tas, kas kacināja basketa fanus pirms izšķirošas spēles ar melnkalni un var redzēt, ka tas uz Kristapveidīgajiem nostrādajis, kā magnēts vilkties uz hoķa sadaļu, jo pirms tam te bija rets viesis, tagad pie katra raksta.
tie bimbja kristapi ir vairāki profili un smird jau vairākus gadus nepārtraukti, tam nav nekāda sakara ar burtu un neseno Melnkalnes spēli...

  +6 [+] [-]

, 2019-04-20 00:12, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Labs jautājums! To pašu var pajautāt daži labi GM arī Dārziņa sakarā, ja tas nevienosies ar Biedri Savicki un izlaidīs PČ
Dārziņa pēdējā spēle bija 22. februāri - gandrīz 3 nedēļas vēlāk kā Gudim. Un kāpēc irst virsū Laurim par to ja atteiksies spēlēt PČ, jo nebūs līguma? Lai sanāk līdzīgi kā togad, kad netiek ne pie līguma, ne apdrošināšanas un ja nedod Dievs trauma, liekas problēmas? Nav jau vairs puišelis, kam visa karjera priekšā.Tādi jau te lielā daļa fanu ir - kamēr brauc uz izlasi - varonis, malacis. Tikko atsaka tā mīkstais, nodevējs, vārgulis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 79 komentāri