Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" un NBA sēro par trenera Popoviča sievas aiziešanu mūžībā

Rolands Eliņš

"Spurs" un NBA sēro par trenera Popoviča sievas aiziešanu mūžībā
Gregs Popovičs
Foto: AFP/Scanpix

Dienu pirms NBA „play-off” spēles pret Goldensteitas „Warriors” traģēdija skārusi Sanantonio „Spurs” galveno treneri Gregu Popoviču, kura sieva Erina šonakt aizgājusi mūžībā pēc ilgas un smagas slimības, paziņojis Dāvja Bertāna pārstāvētais klubs „Spurs”.

„Mēs skumstam par Erinas Popovičas nāvi,” kluba paziņojumā citēts ģenerālmenedžeris Roberts Bufords, kuru Gregs Popovičs uzaicināja uz „Spurs” pirms 24 gadiem. „Viņa bija spēcīga, burvīga, laipna un inteliģenta sieviete, kura sniedza mīlestību, atbalstu un smieklus mums visiem.”

Erina un Gregs Popoviči bija precējušies ilgāk nekā četras desmitgades, un viņiem ir divi bērni. Leģendārā NBA trenera sieva Erina mūžībā aizgāja 67 gadu vecumā pēc ilgas slimības. Klubs savā paziņojumā sīkākas detaļas neatklāj, aicinot cienīt Popoviču ģimenes tiesības uz privātumu.

Popovičs kopā ar savu „Spurs” komandu nupat kā aizvadīja divas NBA ”play-off” spēles Ouklendā, Kalifornijā, spēkojoties ar „Warriors”, un šonakt paredzēta sērijas trešā spēle. Klubs vēl nav apstiprinājis, ka Popovičs šonakt nepildīs galvenā trenera pienākumus, bet vakar viņš vadīja „Spurs” treniņu. Ja Popovičs nebūs kopā ar komandu, viņa vietu, visticamāk, ieņems viņa asistents Etore Mesina.

Jāpiemin, ka notikušais ļoti ietekmējis arī „Warriors” galveno treneri Stīvu Keru. Viņš iepriekš strādājis kopā ar Popoviču, un joprojām ir ļoti tuva persona Popoviča ģimenei, turklāt Stīva dēls Niks strādā „Spurs” kā video trenera palīgs, par kuru vēl pirms pāris dienām Gregs publiski jokoja, ka komanda vēlējusies izsūtīt ārā no sapulcēm kā potenciālo „spiegu”. Pēc „Warriors” treniņa Sanantonio Stīvs Kers bija pārāk noskumis, lai izteiktos par šo tēmu sarunā ar medijiem.

Līdzjutību Gregam Popovičam izteikusi gan līgas vadība, gan NBA lielākās superzvaigznes, gan NBA leģendas, kuriem pievienojies arī bijušais ASV prezidents Bils Klintons.

„Spurs” pretinieces „Warriors” līderis Kevins Durents par notikušo uzzināja īsu mirkli pēc „Spurs” oficiālā paziņojuma un emocionāli norādīja, ka visa NBA ģimene ir kopā ar 69 gadus veco treneri: „Vēlos, lai Pops zinātu, ka visa NBA ģimene viņu atbalsta un stāv aiz viņa visu laiku. Tas ir kas lielāks par spēli, tas ir kas lielāks par uzvarām un zaudējumiem. Tā ir brālība, ko mēs kā NBA spēlētāji un citi līgas pārstāvji esam izveidojuši. Es jūtos ļoti noskumis par Popu un viņa ģimeni.”

Savukārt Lebrons Džeimss par notikušo uzzināja uzreiz pēc savas Klīvlendas „Cavaliers” uzvaras pār „Pacers” un TV intervijā vēl turpat laukumā ļoti emocionāli izteica līdzjūtību „Spurs” trenerim: „Esmu milzīgs Popa fans. Es mīlu Popu. Novēlu visu to labāko viņam un viņa ģimenei. Tās ir briesmīgas ziņas. NBA ģimene... mēs visi turamies kopā, sacenšamies cits pret citu gandrīz katru dienu. Bet dažas tādas lietas kā šī saliek visu pa prioritātēm.” (Jāpiezīmē, ka šo spēli pārraidošais kanāls TNT saņēmis plašu kritiku par sēru vēsts paziņošanu Lebronam tiešajā ēterā).