Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kuksiks spēlē pēc trīs nedēļu pārtraukuma, Valensijai +22 Madridē

Kuksiks spēlē pēc trīs nedēļu pārtraukuma, Valensijai +22 Madridē
Rihards Kuksiks ar komandas biedriem Bredu Ņūliju, Viktoru Klaveru
Foto: superdeporte.es

Trešdienas vakarā pārcelto Spānijas ACB līgas spēli aizvadīja Rihards Kuksiks un viņa pārstāvētais "Valencia Basket", kas viesos ar 90:68 apspēlēja Madrides "Fuenlabrada" vienību. Šajā mačā Kuksiks devās laukumā pēc triju nedēļu pārtraukuma.

Valensijas vienība savu 29. kārtas spēli aizvadīja pāris dienas vēlāk kā pārējās ACB līgas komandas, jo pagājušajā nedēļas nogalē bija aizņemta ULEB Eiropas kausa izšķirošajās cīņās, kur finālā piedzīvoja zaudējumu. Savas dusmas par neveiksmi Eiropas kausa finālā "Valencia Basket" izgāza trešdien Madridē, sagraujot vietējo "Fuenlabrada" ar 22 punktu starpību (90:68). Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija spāņu uzbrūkošais aizsargs Rafa Martinezs, kuram 16 punkti, bet pa 12 pievienoja amerikāņu vieglais uzbrucējs Niks Keiners-Medlijs un brazīliešu centrs Vitors Faverani.

Uz spēles pēdējām divām minūtēm un 40 sekundēm, kad mača liktenis bija izšķirts, laukumā tika sūtīts Rihards Kuksiks, kurš šajā laikā aizmeta garām vienu trīspunktnieku, pieļāva vienu kļūdu, kā arī saņēma vienu piezīmi, savācot negatīvu efektivitātes koeficientu -3. Pēdējo reizi Kuksiks laukumā oficiālā spēlē bija devies 27. marta Eiropas kausa ceturtdaļfināla atbildes spēlē, bet Spānijas līgā tas notika vēl senāk - 6. marta izbraukuma mačā Alikantē.

Pēc 29 spēlēm visaugstāk no Latvijas spēlētāju pārstāvētajām komandas atrodas tieši "Valencia Basket", kas ar 17 uzvarām atrodas 4. vietā. Tikpat uzvaras arī Bilbao, kas atrodas vietu zemāk, bet arvien nepatīkamāka situācija veidojas ar Malagas "Unicaja", kas ar 14 uzvarām atrodas vien 11. vietā. Līdz labāko astoņniekam Malagas komandu šķir viena uzvara.

Tāpat trešdienas vakarā spēle Serbijas līgā bija Dāvja Bertāna pārstāvētajai Belgradas "Partizan", kas ar 86:63 apspēlēja "BKK Radnicki". Bertāns spēlei nebija pieteikts.

Izmantotie resursi:
ACB.COM