Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Albānija nokavēta reisa dēļ no sastāva izslēdz izlases un "Lazio" pamatvārtsargu

Agris Suveizda

Albānija nokavēta reisa dēļ no sastāva izslēdz izlases un "Lazio" pamatvārtsargu
Tomass Strakoša. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Albānijas futbola izlase piektdien uzsāks "Euro 2020" kvalifikāciju, uzņemot Turcijas valstsvienību, taču ne pret turkiem, ne pirmdien pret andoriešiem nepalīdzēs pamatvārtsargs Tomass Strakoša, kurš ir izslēgts no komandas šajā nometnē.

Romas "Lazio" svētdien Itālijas A sērijā savā laukumā ar 4:1 sakāva "Parma". Vārtus, kā ierasts, sargāja 24 gadus vecais Strakoša, kuram pēc tam bija jādodas uz Albānijas galvaspilsētu Tirānu, taču Strakoša nokavēja lidojumu, jo pa ceļam uz lidostu iekļuva sastrēgumā. Strakoša esot nekavējoties zvanījis izlases galvenajam trenerim Kristianam Panuči, informējis par problēmām un lūdzis atļauju pievienoties vēlāk, taču itālieša atbilde bijusi skarba: ja neieradīsies līdz noteiktajam laikam, labāk nebrauc vispār.

Strakoša izlasē ir aizvadījis vien astoņas spēles, taču perspektīvais vārtsargs bija kļuvis par Albānijas pirmo numuru un Nāciju līgā piedalījās pirmajās trijās no četrām spēlēm. Strakošas vietā no U21 izlases tika izsaukts debitants Gentjans Selmani (Albānijas "Laci"), bet pirmā numura lomu acīmredzot atgūs 30 gadus vecais Etrits Beriša no Itālijas kluba "Atalanta", kurš A sērijas sezonā aizvadījis 18 spēles, bet izlasē vārtus sargājis 53 reizes. Šī nav pirmā reize, kad Panuči ievērojis skarbu disciplīnu, agrāk izslēdzot Sokolu Cikalleši, kurš lūdza atļauju doties parakstīt līgumu ar jaunu klubu.

Arī Strakošas tēvs Fotačs Strakoša bija Albānijas izlases vārtsargs, tajā aizvadot 73 spēles. Fotačs lielāko daļu karjeras pavadīja Grieķijā, kur 1995. gadā, tēvam spēlējot Pirejas "Olympiacos", piedzima arī Tomass. Grieķijā Tomass arī uzsāka karjeru, bet jau 17 gadu vecumā no "Panionios" pārcēlās uz Romas "Lazio" sistēmu.

Albānijas, Turcijas un Andoras atlases grupā spēlēs arī Francija, Islande un Moldova.

Izmantotie resursi:
https://gazetasi.al/cudia-e-radhes-...
https://tiranatoday.al/plas-ne-komb...

  +3 [+] [-]

, 2019-03-19 11:40, pirms 5 gadiem
Hm, jautājums vai tiešām tas bija "sastrēgums", kāpēc nokavēja. Diezgan interesanta pieeja, neredzu īsti trenera pamatojumu. Disciplīnu vari ievērot, ja kāds runā pretī vai sūdus vāra, bet ne jau ka nokavē sastrēgumu dēļ

  +2 [+] [-]

, 2019-03-19 12:11, pirms 5 gadiem
Hmm, dīvains lēmums, ja vien sastrēgums nebija ballīte