Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Van Gandijs un Džentrijs saņem 15 000 dolāru sodus par tiesnešu kritizēšanu

Andrejs Siliņš

Van Gandijs un Džentrijs saņem 15 000 dolāru sodus par tiesnešu kritizēšanu
Alvins Džentrijs un tiesnesis Heivuds Vorkmens
Foto: AP / Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) lēmusi, ka par tiesnešu publisku kritizēšanu naudas sodus 15 000 dolāru apmērā pelnījuši Detroitas "Pistons" un Ņūorleānas "Pelicans" galvenie treneri, attiecīgi Stens Van Gandijs un Alvins Džentrijs.

Pēc zaudējuma izbraukumā pret "Trail Blazers" ar rezultātu 87:100 Van Gandijs sacīja: "Tas ir apkaunojoši - gan tiesnešiem pašiem, gan visai līgai. Esmu ar Detroitu četrus gadus un vēl pirms tam esmu bijis līgā daudzus gadus, un nekad, nekad iepriekš pēc spēlēm neesmu neko tādu teicis. Mūs pilnībā apčakarēja." Van Gandijs lika saprast, ka nav mierā ar to, cik daudz ticis atļauts "Blazers" komandai aizsardzībā.

Savukārt Džentrijs kritiku soģu virzienā raidīja pēc zaudējuma "Rockets", skaidrojot, kāpēc bijis tik nikns uz tiesnešiem pēdējā ceturtdaļā, kad fiksēta piezīme pret Hjūstonas līderi Džeimsu Hārdenu trīspunktu metiena izdarīšanas brīdī. "Mēs tikai vēlamies vienādas iespējas uzvarēt. Paskatieties vēlreiz uz šo epizodi un, ja kāds no jums domā, ka tur bija piezīme, pasakiet man to, un es aizvēršos."

"Pret Entoniju Deivisu nekad nefiksē tamlīdzīgas piezīmes. Esam runājuši par to, ka viņš tiek turēts un sists, bet pret viņu nekad tādas piezīmes nenosvilpj. Zināt kāpēc? Tāpēc, ka viņš nevaimanā par to, viņš tikai spēlē. Mēs te smagi strādājam, lai tiktu "play-off", bet mums jāmin, kad būs piezīmes un kad nebūs," sacīja Džentrijs.

NBA vadība izziņojusi, ka abu treneru komentāri nozīmēs abiem šķiršanos no 15 000 dolāru. Nesen tādu pašu soda mēru saņēma arī Losandželosas "Clippers" treneris Doks Riverss, kurš, tāpat kā Van Gandijs un Džentrijs, atļāvās publiski kritizēt tiesnešus pēc zaudējuma "Rockets".

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2018-03-19 16:29, pirms 6 gadiem
Tiesāšana NBA nereti ir por.no kolhoza līmenī, un piešķirtās soda naudas kritizētājiem tam ir visspilgtākais apstiprinājums.