Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Valde izsaka rājienu Šnepam par komunikācijas un finanšu kontroles trūkumiem

Rolands Eliņš

Valde izsaka rājienu Šnepam par komunikācijas un finanšu kontroles trūkumiem
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Preses konferencē, kurā piedalījās LBS prezidents Valdis Voins, LBS padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars un LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, tika paziņots par valdes izteikto rājienu Šnepam un domstarpību atrisināšanu ar bijušo izlašu direktoru Māri Jučmani. Savukārt Šneps, lai arī atzina, ka pieļāvis kļūdas, norādīja, ka neredz iemeslu šobrīd atkāpties no amata.

Valdis Voins preses konferences ievadā atklāja, ka šodienas ārkārtas sēdē, kurā piedalījās arī Māris Jučmanis, konkrēti noskaidrots par to, kādēļ ticis pārtērēts pieejamais budžets. Valde uzklausījusi Jučmaņa un finanšu revidentu paskaidrojumus, kādēļ daži rēķini bijuši novēloti un kā tieši šie līdzekļi izlietoti.

„Valde neuzskata, ka šeit bijusi ļaunprātīga šķērdēšana vai kaut kas tikpat slikts,” sacīja Voins. „Valde konstatēja, ka visi šie rēķini bijuši par izlases vajadzību apmaksu un tikuši izlietoti kopējam labumam.” Tāpat gan arī valde konstatējusi, ka Jučmaņa darbā bijušas kļūdas un problēmas ar informācijas saskaņošanu ar LBS vadību, bet, tā ka tas viss ticis darīts basketbola labā, tad Voins atzina, ka šis jautājums ar Jučmani ir noslēgts un abpusējās domstarpības starp Jučmani un LBS ir atrisinātas. Voins gan vēlāk norādīja, ka Jučmanis šodien nedaudz pasteidzies ar komentāru sniegšanu medijiem, un paskaidroja, ka visas valdes priekšā atvainojies Jučmanim par LBS sūtītās vēstules „cieto toni”, pieprasot paskaidrojumus par izlietotajiem līdzekļiem.

Savukārt jautājumā par Jučmaņa apsūdzībām par prēmijas izspiešanu LBS valde līdz konkrētam secinājumam nenonāca, atzina Voins. „Valde neguva apstiprinājumu, kurš tad bijis pirmais sūtītājs. Viena puse skaidro, ka jokojusi, bet kāds tad uztvēris nopietni. Tāpēc konkrēti šeit pie secinājumam nenonācām. Taču valde LBS ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam norādījusi uz nepareizu komunikāciju, kas radījusi problēmas basketbola tēlam un reputācijai, kā arī uz nepieciešamību uzlabot finanšu kontroli. Valde tāpat patur sev iespēju atgriezties pie šī jautājuma izskatīšanas, ja no varas iestādēm tiks saņemtas konkrētākas ziņas par šo lietu.”

Šeit jānorāda aģentūras LETA šodien vēstītais, ka Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi pēc Jučmaņa iesniegtās sūdzības. Pēc šīs pārbaudes policija lems, vai ir pamats sākt kriminālprocesu.

Šneps pats savukārt atteicās atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar Jučmaņa apsūdzībām, to paskaidrojot ar savu vēlmi atstāt šī jautājuma izskatīšanu varas iestāžu ziņā, ņemot vērā izdarīto apvainojumu nopietnību. Šnepam preses konferencē arī tika vaicāts, kā viņš motivē savu neatkāpšanos no amata kaut vai uz izmeklēšanas laiku, un pēc šī jautājuma Šneps vairākas sekundes klusēja.

„Strādāju LBS jau deviņus gadus,” atbildēja Šneps. „Ir izdarīts labs darbs, ir bijuši panākumi, no kuriem mazu daļiņu vēlētos pierakstīt arī sev. Šajā situācijā tāpēc arī vēlos nepazaudēt galvu. Šeit vainīgi ir visi. Atzīstu savu vainu un kļūdas divos jautājumos. Pirmkārt, komunikācijā ar pārējiem, jo es arī esmu vienīgais, kurš redz LBS darbu kopainā, un komunikācijas vadīšanā bijušas kļūdas. Otrkārt, finanšu uzraudzībā. Lai arī LBS ir savi finanšu darbinieki, visa atbildība tāpat ir arī uz maniem pleciem. Taču šajā brīdī neredzu iemeslus, kas liegtu man turpināt pildīt savus pienākumus un turpināt darbu.”

Voins toties noraidīja pieņēmumu, ka pēc iepriekšējās valdes sēdes atlaistais finanšu direktors Arvīds Grigaļāvičs varētu atgriezties amatā pēc šodienas paskaidrojumu uzklausīšanas: „Tas jau bija cits jautājums. Iepriekšējā sēdē tika sniegts ziņojums par finanšu problēmām, un valdei radās iespaids, ka šis ziņojums nav pietiekamā kvalitātē. Tāpēc arī tika lemts par atbrīvošanu no amata.”

Jučmaņa vēršanos tiesībsargājošās iestādēs, kā atzina Voins, valdes locekļi uztvēruši ar dalītiem viedokļiem, taču Voins pats atzina, ka Jučmaņa motivācija šādai rīcībai ir cilvēcīgi saprotama: „Viņš centās aizstāvēt savas intereses ar tādiem līdzekļiem, kādus uzskatīja par pareiziem, to arī var saprast. Tāda arī bija viņa motivācija šīs visas lietas sākšanai – savu interešu aizstāvēšana.”

Mārtiņš Bondars tikmēr pavēstīja, ka LBS nākamā valdes sēde tiks sasaukta 23. aprīlī, un līdz tam laikam tiek sagaidītas vairākas izdarītas lietas, proti, jauns finanšu direktors un konkrēti uzlabojumi finanšu pārskatāmībā izlases lietās. Tāpat Bondars atzina, ka viņam šī ir pirmā LBS valdes ārkārtas sēde, turklāt statūtos tāda nemaz neesot paredzēta, līdz ar to jāpateicas LBS valdes locekļiem, ka viņi vispār atsaucās uz uzaicinājumu izskatīt radušās problēmas.

1 2 66 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2018-03-19 18:18, pirms 6 gadiem
Vienīgais beigās kas atrāvās bija Grigaļāvičs. Pats pat noteikt īsti nesaprata par ko.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-19 18:19, pirms 6 gadiem
snepim ir slikta redze?

  +3 [+] [-]

, 2018-03-19 18:20, pirms 6 gadiem
lol

  +4 [+] [-]

, 2018-03-19 18:20, pirms 6 gadiem
Preses konferencē, kurā piedalījās LBS prezidents Valdis Voins, LBS padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars un LBS ģenerālsekretārs Edgaram Šnepam

Kas tā pa teikuma uzbūvi?

  +3 [+] [-]

, 2018-03-19 18:20, pirms 6 gadiem
Tad kāds paskaidroja, kas tas bija par ziedojumu?

  +3 [+] [-]

, 2018-03-19 18:25, pirms 6 gadiem
neko jau jaunu neuzzinājām no šis preses konferences

 +16 [+] [-]

, 2018-03-19 18:26, pirms 6 gadiem
Pizģets! Rājiens ... tu ko nopietni? Ja Jučmanis šito nevirzīs tālāk, tad skaidrs, ka LBS noraksīja viņa tēriņus, vai aizlīmēja muti ciet ar naudu! Cmon, sataisa Šņepelis kaunu LBS un viņš pats nejūt iemeslu atkāpties? Skaidrs, ka medus pods tur liels un pietiks laikam ne tikai viņam vienam!

  +5 [+] [-]

, 2018-03-19 18:26, pirms 6 gadiem
Šnepelis pie nipeļa ticis, nelaiž vaļā maita tāds, drīz LBS izsūks kā vecu māti ar šļauganiem krūšiem

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 18:26, pirms 6 gadiem
Kā teicu, standarts, Šnepa organizācija rullē.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-19 18:27, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: Pizģets! Rājiens ... tu ko nopietni? Ja Jučmanis šito nevirzīs tālāk, tad skaidrs, ka LBS noraksīja viņa tēriņus, vai aizlīmēja muti ciet ar naudu! Cmon, sataisa Šņepelis kaunu LBS un viņš pats nejūt iemeslu atkāpties? Skaidrs, ka medus pods tur liels un pietiks laikam ne tikai viņam vienam!
Domāju, ka tas arī bija Jučmana mērķis, lai naudu noraksta.

  +4 [+] [-]

, 2018-03-19 18:37, pirms 6 gadiem
Kas tas par sviestu? Sen bija laiks rotēt. Nevar sēdēt tik ilgi vienā vietā.

Nevarēs atkal pacelt aldziņu vienu gadu Kā Šnepelis dzīvos?

  +8 [+] [-]

, 2018-03-19 18:38, pirms 6 gadiem
Rājienu vienkārši smieklīgi, tā mūsu valstī notiek. Var šķērdēt naudu, bet par to saņemt vien rājienu!! LBS ir tāda pati miskaste, kā LFF.

 +15 [+] [-]

, 2018-03-19 18:42, pirms 6 gadiem
Godīgi, redzot šādas situācijas, kad cilvēks būtu jāizmet no federācijas laukā kā korķis, kārtējos reizi pierāda to, ka LV nekas nenotiek tā, kā vajadzētu notikt. STULBUMS! Sportacentrs ar miskaste, neko nedara, nekādu jautājumu kā nobijusies studente. pff. Visus Jaunupus, Šņepus, Voinus utt laukā. Tas pats Jučmanis paļubomu arī ir turpat vainīgs, ja viņam pietiks ar atvainošanos

  +9 [+] [-]

, 2018-03-19 18:45, pirms 6 gadiem
Kā viņš nabags tagad pagulēs pēc tā rājiena? Prieks, ka pieņemti tik stingri mēri. Prozit par Latvijas futb... BASKETBOLU!

     [+] [-]

, 2018-03-19 18:46, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: Godīgi, redzot šādas situācijas, kad cilvēks būtu jāizmet no federācijas laukā kā korķis, kārtējos reizi pierāda to, ka LV nekas nenotiek tā, kā vajadzētu notikt. STULBUMS! Sportacentrs ar miskaste, neko nedara, nekādu jautājumu kā nobijusies studente. pff. Visus Jaunupus, Šņepus, Voinus utt laukā. Tas pats Jučmanis paļubomu arī ir turpat vainīgs, ja viņam pietiks ar atvainošanos
top 5 klubu prezidentiem tur būtu jābūt

  +5 [+] [-]

, 2018-03-19 18:46, pirms 6 gadiem
tad jau LBS viss kārtībā :/

  +2 [+] [-]

, 2018-03-19 18:47, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: top 5 klubu prezidentiem tur būtu jābūt
Sauc skaļāk uzvārdus, es nedzirēju, kad teici, ka Jaunupam tur jābūt.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-19 18:48, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: Sauc skaļāk uzvārdus, es nedzirēju, kad teici, ka Jaunupam tur jābūt.
Es teicu top 5 klubu prezidentiem, es nesaucu uzvārdus...Vismaz mans skatījums uz daļu LBS valdes ir tāds...Uzvārdus tikai Tu sauc.

  +3 [+] [-]

, 2018-03-19 18:49, pirms 6 gadiem
Nu klasiski '' savejo kantoris'' Viens izspiez naudu, bet nekas jau tas traks nav, viss cool, stradajam taalak. Uz jautajumu, vai jucmanis atgriezisies, protams, atbild, ka domaaju, domaju ka nee, ka gan savadak, ff! Lai gan stradaja cteicami, bet nu nav jau savs dzeks. Sneps vnk ka vecene neatbild par wacapu, nu ir teicans , par bazaru atbild, tiem bezmugurkaulniekiem ir vieta visp savieniba. LOL, bernudarzs.

     [+] [-]

, 2018-03-19 18:52, pirms 6 gadiem
Par bazaru Šneps atbild. Tikai tiem naudasmaisiem kas tajā valdē. Negazis visu sistēmu.

     [+] [-]

, 2018-03-19 18:52, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es teicu top 5 klubu prezidentiem, es nesaucu uzvārdus...Vismaz mans skatījums uz daļu LBS valdes ir tāds...Uzvārdus tikai Tu sauc.
Tak beidz te d1rst, skaidrs, ka Tu domā, ka tam durakam Jaunupam tur jābūt? Sadirsis VEF, sadirsīs arī LBS līdz galam!

 +10 [+] [-]

, 2018-03-19 18:52, pirms 6 gadiem
Normālās valstīs tādus ziedojumus sauc par naudas atmazgāšanu, korupciju un iesaistītās personas liek cietumā.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-19 18:54, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tak beidz te d1rst, skaidrs, ka Tu domā, ka tam durakam Jaunupam tur jābūt? Sadirsis VEF, sadirsīs arī LBS līdz galam!
Kas konkrēti ir satirsts vef? Nekās tur satirsts nav, spēlē labā līmenī, labi spēlētāji cauri iet, kur problēma?

     [+] [-]

, 2018-03-19 18:55, pirms 6 gadiem
Ernijzz rakstīja: Par bazaru Šneps atbild. Tikai tiem naudasmaisiem kas tajā valdē. Negazis visu sistēmu.
Valdei neko nemaksā, savienību jau Šneps pārvalda, tavi nosauktie naudas maisis, tikai tupi atklausās atreferējumus un pāris reizes gadā nobalso...Un mēs redzējām kā ar Vecvagara iecelšanu gāja

  -1 [+] [-]

, 2018-03-19 18:57, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kas konkrēti ir satirsts vef? Nekās tur satirsts nav, spēlē labā līmenī, labi spēlētāji cauri iet, kur problēma?
pff, aizej labāk paņem mutē viņam! Jaunups ir cilvēks, kas basketbolu izmanto, lai vāktu piķi sev, vai saviem cilvēkiem. Ar to arī beigsim šo sarunu, jo tā nevar būt objektīva. Strīdēties ar Jaunpupa sievu es nevēlos.

     [+] [-]

, 2018-03-19 18:59, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: pff, aizej labāk paņem mutē viņam! Jaunups ir cilvēks, kas basketbolu izmanto, lai vāktu piķi sev, vai saviem cilvēkiem. Ar to arī beigsim šo sarunu, jo tā nevar būt objektīva. Strīdēties ar Jaunpupa sievu es nevēlos.
tāpēc, ka pliki muldi un viss...pašam tev arī līdz objektivitātei kā līdz mēnesim...nepatīk, ignorē, gatavais auns... un mutē vari no saviem draudziņiem ņemt, tāda tumsonība no tevis

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 19:00, pirms 6 gadiem
Rebel - tu deba vai infantilis? Tu tiešām domā ka tur Kalvītis nak paklausīties Edgara oratora spējas? Agrāk domāju, ka tu vienkārši esi Die Hard VEF fans. Tagad liekas, ka vienkārši megatrollis.

  -2 [+] [-]

, 2018-03-19 19:02, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: tāpēc, ka pliki muldi un viss...pašam tev arī līdz objektivitātei kā līdz mēnesim...nepatīk, ignorē, gatavais auns... un mutē vari no saviem draudziņiem ņemt, tāda tumsonība no tevis
neraudi, un ej tālāk. Man pat neinteresē, kas Tu esi aun! Kā teicu, aizej uztaisi kārtīgu minetu savam vecim!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 19:02, pirms 6 gadiem
Ernijzz rakstīja: Rebel - tu deba vai infantilis? Tu tiešām domā ka tur Kalvītis nak paklausīties Edgara oratora spējas? Agrāk domāju, ka tu vienkārši esi Die Hard VEF fans. Tagad liekas, ka vienkārši megatrollis.
tak pats loģiski padomā, kura valde, vai sabiedriskas organizācijas, vai uzņēmuma strādā? Loģiski, kura? Lielākoties tās darbs sastāv no atskaišu saņemšanas, noklausīšanās, un svarīgo lēmumu, kā trenera (kurus viņiem noliek priekšā) iecelšanas. Nekas tajās valdēs vairāk nenotiek. Vai Tu reāli domā, ka viņi tur gandrīz pārdienas sēž?

  +2 [+] [-]

, 2018-03-19 19:02, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kas konkrēti ir satirsts vef? Nekās tur satirsts nav, spēlē labā līmenī, labi spēlētāji cauri iet, kur problēma?
Nu šis nu nav nekas jauns: klubam, kura fani ir tikai spēlētāju un vadības privātie draugi un ģimenes locekļi, laikam par veiksmes stāstu nenosauksi.Un kādā vēl līmenī: bezjēdzīgajā VTB kāš visiem, kam var. Ir kādu spēlētāju valstvienībai uzaudzinājuši? Nu tā, no nulles?

  +5 [+] [-]

, 2018-03-19 19:03, pirms 6 gadiem
Visi jau te aizmirsuši par to ministrijas kadru, kurš iešķieba to palielināto nelikumīgo prēmiju. A shēma ta vienkārša: šnupis sarunā ar IM darboni, kurš sagatavo jeb paraksta to prēmiju lapu un sarunā to piķīti sadalīt. bet ja jādala uz trim nekāda lielā varka nesanāk. Un šnupis nolemj pabaidīt Jučmani, lai šis atsakās un paliek uz 3%, bet solīja laikam 30%. skopums fraiera sgubil. Atliek gaidīt, vai voins būs sabīdījis visu mentenē un lieta noklusīs, vai tomēr pamuļļās to sūdu bedri

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 19:03, pirms 6 gadiem
One Man Show! rakstīja: neraudi, un ej tālāk. Man pat neinteresē, kas Tu esi aun! Kā teicu, aizej uztaisi kārtīgu minetu savam vecim!
bla bla bla...attīsties labāk

     [+] [-]

, 2018-03-19 19:05, pirms 6 gadiem
xZ rakstīja: Nu šis nu nav nekas jauns: klubam, kura fani ir tikai spēlētāju un vadības privātie draugi un ģimenes locekļi, laikam par veiksmes stāstu nenosauksi.Un kādā vēl līmenī: bezjēdzīgajā VTB kāš visiem, kam var. Ir kādu spēlētāju valstvienībai uzaudzinājuši? Nu tā, no nulles?
Tā nav, VEFam ir fani, tikai nav diehard fanu pateicoties tieši Jaunupam un Spalim!

Bez tam ko BKV ir izaudzinājuši no 0? Strēlnieks taču nav viņu audzēknis Liecies mierā un beidz sākt bīfu tur, kur to nevajag. Te būtu jāsanāk kopā VEF un BKV faniem un jāmet nost sūda Šņeps, nevis jākaujas savā starpā, bet to imbacīļiem nesaprast.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-19 19:06, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: bla bla bla...attīsties labāk
tu nekur talāk par šito bedri pats neesi ticis!

     [+] [-]

, 2018-03-19 19:07, pirms 6 gadiem
xZ rakstīja: Nu šis nu nav nekas jauns: klubam, kura fani ir tikai spēlētāju un vadības privātie draugi un ģimenes locekļi, laikam par veiksmes stāstu nenosauksi.Un kādā vēl līmenī: bezjēdzīgajā VTB kāš visiem, kam var. Ir kādu spēlētāju valstvienībai uzaudzinājuši? Nu tā, no nulles?
Kas VTB ir bezjēdzīgs? Jūs to piesaucat, bet pamatojuma nav, jo tas VTB ir pilnīgi tāds pats turnīrs kā ČL vai Uleb Eirokaus un paskaties tabulā, nekāš visiem gan....Kas saistās ar jaunajiem, tad mana nostāja visiem ir skaidra, ka es neuzskatu, ka tādiem klubiem, kā VEF vai BKV ir kāds tieši no nulles jāaudzina. Es vairāk skatos uz viņiem, kā nākamo posmu, uz kuru pāriet labākie no reģioniem, jebšu nedzīvo siltumnīcas efektā, to mums, kā faniem, nevajag.
1 2 66 komentāri