Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Gribējām atrisināt Eirokausu jautājumu, negaidot pēdējo kārtu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Zībarts: "Gribējām atrisināt Eirokausu jautājumu, negaidot pēdējo kārtu"
Mārtiņš Zībarts un Marina Meibrija. Foto: FIBA

"Divdesmit divas dienas bez tik augsta līmeņa spēlēm atstāja iespaidu. Trenējoties un spēlējot tikai "Douglas" Baltijas basketbola līgā, nevar iegūt labākos ieradumus," pēc neveiksmīgās cīņas pret Orenburgas "Nadežda" teica "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Pērnā gada Eiropas kausa ieguvējai spēle Rīgā bija tikpat svarīga kā TTT. Orenburgas klubs nevēlas Eirolīgas ceturtdaļfinālā spēlēt pret favorīti “Fenerbahce”. Lai finišētu trešajā vietā, jāapsteidz Francijas klubs “Bourges Basket” un katra uzvara ir no svara.

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Gribējām šodien atrisināt Eirokausu jautājumu, neatliekot kvalificēšanos līdz pēdējai kārtai. Iespējas bija, diemžēl nesanāca. Pirmajā puslaikā pārķērām daudz bumbu, tikām ātrajos izrāvienos pat līdz tukšai groza apakšai un iemetām sarežgītus metienus.

Pārtraukumā uzsvēru, ka agresivitāte nav pietiekama – 20 minūtēs tikām pie viena soda metiena. Otrajā puslaikā netrāpījām metienus, zuda pārliecība. Trešajā ceturtdaļā tik un tā bija piecas pārķertas bumbas – jaunās iespējas palika neizmantotas. Arī soda metienu skaits nebija pietiekams.

Pretiniecēm bija izteikts pārsvars soda laukumā. Salīdzinājumā ar pirmo apli, Orenburgas priekšējo līniju pastiprinājusi Anastasija Veremejenka – tas bija ļoti jūtams. Centāmies apakšā izmantot “pick-and-roll” sadarbības, taču kļūdas mijās ar netrāpītiem metieniem un ne pārāk labiem lēmumiem.

Izcīnījām atlēkušās bumbas uzbrukumā, bet... Iespējas vajag realizēt. Pretinieces izcīnīja par vienu bumbu uzbrukumā mazāk (15-14), taču otrās iespējas punktu viņām bija vairāk (5-13, otrajā puslaikā 3-11).

Trīs nedēļas bez Eirolīgas līmeņa spēlēm atstāja iespaidu. Tikai trenējoties un spēlējot “Douglas” Baltijas basketbola līgā, nevar iegūt labākos ieradumus. Vietējā čempionātā ir daudz vieglāk – bumba tiek cauri. Te nāk garākas un lielākas spēlētājas. Rodas kļūdas.

Nedēļas nogalē trenēsies deviņas profesionāles. Juniores brauks uz Daugavpili – viņām paredzētas svarīgākās spēles (otrās divīzijas “Četru finālā”). Centīsimies tikt skaidrībā, ko varam uzlabot pirms izbraukuma spēles Venēcijā.”

  -1 [+] [-]

, 2020-02-20 08:09, pirms 4 gadiem
Kas ar Laksu? Beidz karjeru?

     [+] [-]

, 2020-02-20 10:39, pirms 4 gadiem
Ar šitām tu neko neatrisināsi!