Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida gandrīz nokavē maču, trīs reizes nokrīt un piekāpjas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida gandrīz nokavē maču, trīs reizes nokrīt un piekāpjas
Inese Tarvida. Foto: Laszlo Sulyok / SuLaci Photography

Zviedrijā risinās Pasaules taekvondo Prezidenta kausa izcīņa, kur Latvijas labākās taekvondistes sāka jauno sezonu. Divkārtējā pasaules bronzas medaļniece Inese Tarvida (21) šodien zaudēja astotdaļfinālā un finišēja devītā.

Kā jau ziņots, pagājušā gada sacensībās jaunākā māsa bija devītā, bet vecākā ieguva piekto vietu. Šoreiz sanāca otrādi - jaunākā ir piektā, bet vecākā ierindojās devītajā vietā.

62 kilogramu turnīrā šoreiz sacentās 44 sportistes, tostarp Inese Tarvida. Starta mačā Inese pieveica turcieti Gulsi Polgatu - 4:1. Pirms mūsu astotdaļfināla iepriekšējais duelis nenotika - viena sportiste un tiesnesis devās laukumā, pulkstenis noskaitīja 60 sekundes, pretiniece neatnāca, līdz ar to uzvara tika piešķirta atnākušajai.

Uz mūsu astotdaļfinālu sākotnēji bija ieradusies tikai 2018. gada U21 Eiropas čempione Patrīcija Admakeviča (Polija) un tiesnesis. Atnākušie devās laukumā, pulkstenis sāka skaitīt 60 sekundes, bet tad translācijā notika pārrāvums. Skatoties no blakus laukuma un uzstādot hronometru, varēja konstatēt, ka pēc apmēram 42 sekundēm ne skriešus ieradās Inese un treneris. Acīmredzot, kaut kādā brīdī pulkstenis tika apturēts, jo Latvijas sportistes ekipējums tika uzlikts bez lielas steigas, bet minētās 60 sekundes tika pārsniegtas par apmēram 40 sekundēm.

Astotdaļfināla pirmajā minūtē mūsējā nokrita (0:1). Pēc dažām sekundēm dabūja spērienu pa ķiveri, kas novēlās uz paklāja - 0:4. Pēc drūmā sākuma nākamajās trijās minūtēs rezultāts nemainījās, jo cīņa ievirzījās piesardzīgā gultnē.
Trešajā raundā Inese izpildīja nerezultatīvu spērienu un nokrita - 0:5. Mača pēdējā minūtē Latvijas pārstāvei izdevās trīspunktīgais spēriens (3:5), bet atlikušajā laikā tika piedzīvots vēl viens kritiens - 3:6.

Līdz ar to jaunākā vecākā Tarvida netika 57 kilogramu ceturtdaļfinālā.

18.-19. aprīlī Milānā notiks Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kur katrā olimpiskajā svara kategorijā tiks izspēlētas divas ceļazīmes uz Tokijas spēlēm. Tiek lēsts, ka Inese Tarvida cīnīsies 57 kilogramos, bet Jolanta Tarvida būs 67 kg. Izsēšana tur notiks atbilstoši marta rangam, kas tiks publicēts aprīļa sākumā.

Potenciālās favorītes Eiropas olimpiskās kvalifikācijas 57 kg turnīrā

RangsTaekvondisteValsts
#9Nikita GlasnovičaHorvātija
#10Marta Kalvo-GomesaSpānija
#12Inese TarvidaLatvija
#13Rahele AsemaniBeļģija
#15Madelīna FolgmaneVācija
#16Patrīcija AdamkevičaPolija

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org

  +2 [+] [-]

, 2020-02-19 15:05, pirms 4 gadiem
Nu traki... Bet nekas, šodien vēl nekas baigi neizšķiras!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-19 15:14, pirms 4 gadiem
Ar kāpumiem un kritumiem.

     [+] [-]

, 2020-02-19 16:00, pirms 4 gadiem
nevareeja tachu zinaat, ka pirms tam nenotiks