Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Jokičs: "Serbija uz Eiropas čempionātu dosies pēc medaļām"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jokičs: "Serbija uz Eiropas čempionātu dosies pēc medaļām"
Kristaps Porziņģis un Nikola Jokičs 2017. gada 18. februārī Ņūorleānā
Foto: AP/Scanpix

"Ļoti priecājos būt Ņūorleānā, pārstāvēt "Nuggets", Serbiju, manu ģimeni un dzimto pilsētu. Priecājos, ka Džamals (Marejs) kļuva par "Rising Stars Challenge" vērtīgāko spēlētāju," Denveras basketbolists Nikola Jokičs ir gandarīts par NBA zvaigžņu spēles nedēļas nogales apmeklējumu.

Jokičam 19. februārī aprit 22 gadi un NBA viņš spēlē otro sezonu. Divdesmit gadu vecumā viņš tika atzīts par Adrijas līgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju, savukārt pērn guva pirmos panākumus ar Serbijas valstsvienību – izcīnīja sudraba medaļu Rio spēlēs. Jokičs vēl nerunā par Eiropas čempionātu, taču norāda, ka serbi uz Stambulu dosies, lai uzvarētu.

“Uzskatu, ģenerālmenedžeri un skauti tagad labāk zina eiropiešu spēlētājus – pateicoties priekšteču labajam sniegumam, mums radies vairāk iespēju apliecināt sevi NBA. Denverā brīžiem spēlēju kā aizsargs vai otrais saspēles vadītājs, daudz piespēlēju un tas nav nekas neparasts. Dievs man devis prasmes un talantu, tāpēc daru visu, kas nepieciešams, lai uzvarētu spēlē.

Manuprāt, Serbijas valstsvienība ir gatava doties uz Eiropas čempionātu, lai uzvarētu un izcīnītu medaļas. Mana pieredze izlasē ir ļoti laba – Olimpiskajās spēlēs izcīnījām sudraba medaļas, atgriezāmies mājās kā varoņi. Tas bija ļoti nozīmīgs brīdis manā vēl jaunajā basketbola karjerā.

Domāju, ka Milošs Teodosičs noteikti var spēlēt NBA. Viņš ir ļoti talantīgs spēlētājs. Ja viņš vēlas, lai brauc šurp un spēlē. Īpaši, ja treneri nenosēdinās viņu uz soliņa un ļaus spēlēt. Iespējams, ka tas ir tikai laika jautājums. Zinu, ka viņš nevēlas sēdēt uz soliņa.”

Jokičs šosezon vidēji 26,9 minūtēs guvis 16,3 punktus, izcīnījis 9,0 atlēkušās bumbas, izdarījis 4,3 rezultatīvas piespēles, bloķējis 0,8 metienus, realizējis 58% metienu no spēles, kā arī 81,6% brīvmetienu.

Serbijas valstsvienības Eiropas čempionāta D grupā Stambulā sacentīsies pret Turciju, Latviju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies četras spēcīgākās komandas.

Izmantotie resursi:
Jokic: "We are ready to win gold with the...

Slēpts komentārs: Edyy55

  +9 [+] [-]

, 2017-02-19 12:47, pirms 7 gadiem
Edyy55 rakstīja: Muļķim skaidrs. Top 4 Serbija- Spānija-Francija-Lietuva
Tieši tā, tikai ļoti lielam muļķim jau var būt skaidrs, ka šāds būs četrinieks

  -2 [+] [-]

, 2017-02-19 14:05, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: Tieši tā, tikai ļoti lielam muļķim jau var būt skaidrs, ka šāds būs četrinieks
Interesanti, kas vēl tur var būt?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-19 14:06, pirms 7 gadiem
Ja Jokičs atdos tādas pašas piespēles kā prasmju konkursā pret KP, tad Serbija uzdursies uz viena raga. Jautājums tikai, kurā kārtā.

     [+] [-]

, 2017-02-19 22:16, pirms 7 gadiem
Skaidrs, ka serbi dosies pēc medaļām. Mums, ja savāksim labākos,
vajadzētu mērķēt uz pusfinālu, arī Top6 nebūtu peļami.

Diemžēl, bet ir ļoti daudzas jautājuma zīmes.

     [+] [-]

, 2017-02-19 22:23, pirms 7 gadiem
Jigsaw rakstīja: Interesanti, kas vēl tur var būt?
Atlernatīvais četrinieks:

Horvātija - Hezonja, Bogdanovičs, Planiničs un vesela kaudze talantu. Kaut kad šamie izšaus, ar garantiju.
Grieķija - ja frīks spēlēs
Slovēnija - labu spēlētāju netrūkst
Latvija - Ar KP, Dāvi, Strēlnieku, Timmu... kas zina.