Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Valensijas treneris: Kuksikam jāpierāda sevi, sākot ar treniņiem

Valensijas treneris: Kuksikam jāpierāda sevi, sākot ar treniņiem
Velimirs Perasovičs dod norādījumus saviem padotajiem
Foto: Valencia Basket

Spānijas basketbola kluba "Valencia Basket" galvenais treneris Velimirs Perasovičs savā amatā nostrādājis jau trīs nedēļas, kuru laikā radies pirmais priekšstats par notiekošo komandu. Runājot par Riharda Kuksika lomu, horvātu treneris atzīst, ka latviešu uzbrucējam ir visas iespējas pierādīt sevi, taču tas jāsāk darīt treniņos.

Šonedēļ Spānijā norisinās Karaļa kauss, kurā tās komandas, kas bija labāko astoņniekā ACB līgā pēc pirmā apļa. Viena no pirmajām, kas palika aiz svītras, bija Riharda Kuksika pārstāvētā Valensijas komanda. Tā rezultātā valensiešiem bija deviņu dienu pauze bez spēlēm, kas tika izmantota, lai aizvadītu intensīvu treniņu darbu. Kā atklājis Valensijas komandas galvenais treneris Velimirs Perasovičs, tad tieši ar labu sniegumu treniņos iespējams izkarot viņa uzticību. To treneris norādīja, runājot par Riharda Kuksika lomu komandā, kas pēdējā laikā ievērojami sarukusi.

"Visi spēlētāji tiek pie savām iespējām katru dienu treniņos. Kad redzu, ka spēlētājs ir pierādījis sevi - vienalga tas ir Kuksiks vai kāds cits - viņš tiek pie iespējas. Visi nekad nebūs apmierināti, bet mans uzdevums ir izvēlēties labākos," skaidrojis Perasovičs. Nākamā spēle "Valencia Basket" vienībai gaidāma otrdien, kad savā laukumā ULEB Eiropas kausa mačs pret franču "Gravelines". No sportiskā viedokļa spēlei nebūs liela nozīme, jo Valensija ir praktiski nodrošinājusi pirmo vietu grupā, kamēr "Gravelines" izredzes tikt tālāk vairs nav.

Savukārt Spānijas līgā pēc 20 spēlēm Valensijai uzvarējusi pusē no spēlēm, kas viņus ierindo 9. vietā, taču tikai uzvaras attālumā ir 6. vietā esošā Bilbao komanda. Uzdevums Valensijai ir iekļūt izslēgšanas spēlēs, no kurienes arī tiktu stādīti tālāki mērķi. "Saprotams, ka labāk būtu finišēt piektajiem vai sestajiem, lai izvairītos no tikšanās jau pirmajā raundā ar Barselonu vai Madrides "Real", taču no mūsu pašreizējās pozīcijas skatāmies no spēles uz spēli," tā Perasovičs. Eiropas kausā uzdevums ir iekļūšana ir labāko četriniekā jeb "Final Four".

Vai kluba uzstādījumos ir atgriešanās Eirolīgā? "Neviens to man nav teicis, jo tur iekļūt nav vienkārši, jo jāuzvar Eirokausā vai jāiekļūst finālā ACB līgā. Neesmu muļķis un zinu, ka klubs ir ambiciozs, tāpēc gribētu nākamsezon trenēt Valensijas komandu arī Eirolīgā."

Izmantotie resursi:
Noticias de VALENCIA | LAS PROVINCIAS, diario...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-02-19 19:18, pirms 12 gadiem
latviešu raksturs? Tiek vietā un neko nedara, kā AB un tagad Kuksiks? Uzskatu ka treneris vēl nav paguvis visus spēlētājus novērtēt.

  +7 [+] [-]

, 2012-02-19 19:46, pirms 12 gadiem
Rihards pabeidzis ASV augstskolu un domā, nu tik dzīve sāksies!Nekā nebija, Rihardiņ - mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties

  +3 [+] [-]

, 2012-02-19 19:56, pirms 12 gadiem
mājiens nepārprotams! Mazais fui!

  +3 [+] [-]

, 2012-02-19 20:19, pirms 12 gadiem
Practise makes perfect
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-20 23:41, pirms 12 gadiem
We are talking about the practise
Iverson Practice!
- YouTube