Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF šķiras no amerikāņa Džeksena

Andrejs Siliņš

VEF šķiras no amerikāņa Džeksena
Beidens Džeksens. Foto: Māris Greidāns

Basketbola klubs "VEF Rīga" pavēstījis, ka pārtrauc sadarbību ar amerikāņu aizsargu Beidenu Džeksenu, kurš komandā bija no novembra sākuma.

28 gadus vecais Džeksens pievienojās VEF uz pārbaudes laiku novembra sākumā. VTB līgā 190 centimetrus garais aizsargs nospēlēja septiņus mačus un vidēji 19 minūtēs guva 6,3 punktus, izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Latvijas-Igaunijas līgā Džeksenam deviņos mačos 20 minūtēs 10,4 punkti, 2,8 bumbas un 1,9 piespēles.

Džeksens, kurš mācījies pazīstamajā Ziemeļkarolīnas universitātē, iepriekš spēlējis NBA Attīstības līgā, Kanādā, Kiprā, Francijā, Grieķijā un Katarā.

VEF rindās šodien notikušajā spēlē laukumā devās tikai septiņi basketbolisti. Veselības problēmu dēļ nevar spēlēt Klāvs Čavars, Kristaps Janičenoks un Andrejs Gražulis. Pirmie varētu atgriezties drīzumā, bet Gražuļa savainojuma ārstēšanai būšot vajadzīgs ilgāks laiks. Tāpat ierindā vairs nav Roberts Stumbris, kuram jau veikta operācija un kurš nespēlēs vairākus mēnešus.

VEF rindās palikuši trīs ārzemnieki - aizsargi Endrū Endrūzs un Džabrils Durems, kā arī centrs Stīvens Zeks. Pirms abu pašreizējo aizsargu pievienošanās komandā bija Ostins Lūks un Vincents Kaunsils, kuri uz sevi liktās cerības neattaisnoja.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-19 20:59, pirms 5 gadiem
Žēl, ka neattaisnoja cerības. Patika viņa pustālais. Jāatzīst, ka punkti tomēr par maz, uz ko tika ņemt. Jāskatās, ko vietā ieliks. Kļūdīhos viņa novērtējumā

  +2 [+] [-]

, 2019-01-19 22:06, pirms 5 gadiem
Džeksens jau paspējis vienu spēli nospēlēt BC Samara sastāvā