Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "FBK Valmiera" - cīņa gan laukumā, gan ārpus tā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" un "FBK Valmiera" - cīņa gan laukumā, gan ārpus tā
Arnijs Kuratņiks pašlaik ir starp diviem dzirnakmeņiem un, iespējams, šo spēli būs spiests vērot no tribīnēm
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas četras cīņas. Sevišķi spraiga solās būt spēkošanās starp "Rubeni" un "FBK Valmiera". Komandām nepieciešami punkti, lai cīnītos par pozīcijām turnīra tabulā, taču pašlaik abas komandas cīnās arī par vienu no talantīgākajiem jaunās paaudzes florbolistiem Arniju Kuratņiku.

"Kurši/Ekovalis" – "Ogres vilki" pulksten 17:00 Liepājā
Liepājnieki joprojām lieliski turpina spēlēt savā laukumā, uzvarot sešas no septiņām spēlēm, kā arī piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā pret pēdējo divu sezonu čempioniem no Ulbrokas. Pēdējā cīņā tika noņemts Lielvārdes komandas skalps, tos apspēlējot ar 5:3. Tas turnīra tabulā kurzemniekiem dod piekto vietu, taču tikai trīs punktu jeb vienas uzvaras attālumā atrodas čempionāta līderi. Pēdējā spēlē četri florbolisti nopelnījuši pa diviem punktiem, bet sezonā kopumā rezultatīvākais ar 38 (14+24) punktiem ir Mihails Kostusevs. Viņam ar 30 (15+15) punktiem seko Edgars Freimanis, bet Ričards Dēvits (20+8) ir komandas labākais vārtu guvējs.

"Ogres vilki" pēdējās spēlēs bija tuvu tam, lai beidzot nodzēstu nullīti no izcīnīto punktu skaita, taču tradicionāli nācās piedzīvot sāpīgas neveiksmes gan izbraukumā pret Ulbroku (5:8), gan mājās pret Talsu vienību (4:6). Pret talsiniekiem trīs vārtus guva Markuss Januševksis (19+12), bet rezultatīvākais joprojām ir Elvijs Jankovskis (23+10), kurš ir arī vienības labākais vārtu guvējs.

Skaidrs, ka spēlē pret čempionāta vājāko komandu liepājnieki ir ieplānojuši trīs punktus turnīra tabulā. Pārliecību par to stiprina ļoti pārliecinošā 17:6 uzvara pirmajā spēlē Ogrē, kad Ričards Dēvits atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem un divām piespēlēm. "Vilkiem" tajā spēlē Jankovskim četri vārti un viena piespēle. Taču kurzemniekiem jāatceras, ka starp pārliecību un pašpārliecinātību nav liela aiza.

"Bauska" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Bauskā
Bauskas florbolisti uz mirkli bija radījuši cerības, ka cīņa par astotnieku ir dzīva. Taču zaudējumi tiešajiem konkurentiem Cēsu "Lekringam" un vakar arī "Ķekavai" šīs cerības ir samazinājušas līdz minimumam. Pašlaik komandai 15 spēlēs ir 13 punkti un piecas kārtas pirms sezonas noslēguma no labāko astotnieka vienība atpaliek jau par astoņiem punktiem. Ja pret cēsniekiem reālas iespējas pacīnīties par panākumu nebija (2:9), tad Ķekavā neveiksme tika piedzīvota ar vienu vārtu deficītu (5:6). Pēteris Zeltiņš šosezon iekrājis 24 (12+12) punktus, esot komandas rezultatīvākais. Tikmēr Gints Velmunskis (12+6) un Kristers Tiltiņš (11+7) tikuši pie 18 punktiem.

Stalbes komanda pašlaik turnīra tabulā ar 25 punktiem pašlaik atkāpusies uz sesto vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no līderiem, bet septiņus punktus esot priekšā "FBK Valmiera", kas atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas. Pirms nedēļas komanda izcīnīja ļoti svarīgu 10:6 uzvaru pār "Ķekavu", ar četriem vārtu guvumiem tajā spēlē izceļoties Edgaram Puriņam, bet sezonas līderim Gvido Laugam (28+14) tajā cīņā vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Olafs Zvīnis (13+13) un Artūrs Jurševskis (10+16) savākuši pa 26 punktiem, bet Puriņam (22+3) pēc pēdējās spēles vairs tikai par vienu punktu mazāk.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē Stalbē pēc divām trešdaļām "Pārgauja" bija panākusi graujošu 6:0 pārsvaru un pēdējā spēles nogrieznī nospēlēja nedaudz pavirši, kas pretiniekiem ļāva rezultātu nedaudz uzlabot, taču no 5:8 neveiksmes izvairīties nebija iespējams. Toreiz uzvarētājiem Mārtiņš Rajeckis, Oskars Balodis un Edgars Puriņš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, bet baušķeniekiem neviens neguva vairāk par vieniem vārtiem.

"Rubene" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Kocēnos
Abu komandu savstarpējās cīņas allaž ir principiālas, bet šoreiz tā tiek gaidīta ar vēl lielāku intrigu. Pirmkārt, ielūkojoties turnīra tabulā redzams, ka "Rubene" ar 27 punktiem 14 spēlēs atrodas ceturtajā vietā, taču reāli turpina spēkoties par uzvaru regulārajā čempionātā. Tikmēr valmieriešiem 15 aizvadītajās spēlēs vien 18 punkti un devītā vieta, par trim punktiem atpaliekot no labāko astotnieka. Turklāt valmieriešiem par vienu aizvadīto spēli vairāk. Reinis Mirkšs šosezon iekrājis jau 51 (32+19) rezultativitātes punktu, joprojām tiekot pie punktiem pilnīgi visās sezonas spēlēs. Atis Stepāns ar 32 (19+13) punktiem ir otrs rezultatīvākais, bet Ritvars Bērziņš savācis 24 (13+11) punktus. Pēdējā mačā viesos pret "Lielvārde/FatPipe" komanda aizvadīja neveiksmīgu spēles ievadu, no 0:4 spējot pietuvoties līdz vienam vārtu deficītam, taču tik un tā bija spiesti atzīt konkurentu pārākumu ar 3:6.

Valmierieši turpina spēlēties ar uguni, riskējot palikt bez izslēgšanas spēļu turnīra. Pēdējās divās spēlēs komanda zaudēja gan "Kurši/Ekovalis" (5:7) un "Talsu NSS/Krauzers" (5:8), kas liedza atgriezties labāko komandu astotniekā. Pozitīvais ir tas, ka pēdējās trīs spēles valmieriešiem kalendārā ir pret Ogres komandu un divām no komandām, kas arī cīnās par tikšanu astotniekā. Taču ja līdz tam punktu bagāža netiks papildināta, iespējams, punkti sezonas beigās vairs neko nedos. Komandas līderis ir Mārtiņš Broks, kurš iekrājis 28 (19+9) rezultativitātes punktus, bet Gatim Liepiņam ir 20 (11+9) punkti.

Šajā spēlē, ļoti iespējams, laukumā nedosies Arnijs Kuratņiks, kuram tiek kārtota pāreja no "FBK Valmiera" tieši uz "Rubeni". Turklāt pēc neoficiālas informācijas, pāreja nebūt nav vienkārša, jo komandas nespēj vienoties par pāreju nosacījumiem. Atgādināsim, ka tieši "Rubenes" rindās Kuratņiks debitēja virslīgā. Šosezon 11 spēlēs viņam 23 (9+14) punkti.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Ķekava" pulksten 19:00 Ulbrokā
Pēdējā laikā mainīgām sekmēm spēlē "Betsafe Oxdog Ulbroka", kuriem uzvaras mijas ar zaudējumiem. Tomēr arī konkurenti neizceļas ar stabilitāti, līdz ar to pašreizējie čempioni ar 30 punktiem 15 spēlēs joprojām atrodas turnīra tabulas galvgalī. Pēdējā spēlē ulbrokiešiem bija milzu teritoriālais pārsvars pār "Ogres vilkiem", taču vēl trešā perioda vidū komanda atradās 4:5 iedzinējos. Beigās gan izcīnīta laimīga 8:5 uzvara pār komandu, kurai vairs neko šajā sezonā nevajag. To pašu nevar teikt par "Ķekavu", kurai joprojām punkti ir ļoti nepieciešami, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā. Čempionu rindās sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 41 (23+18) punktu ir Rolands Kovaļevskis, kuram seko Kaspars Šķēls (23+14) un Edžus Ceriņš (16+14).

Ķekavas florbolisti vakar izcīnīja ļoti vajadzīgu 6:5 uzvaru pār "Bausku", tādējādi savas pozīcijas nedaudz uzlabojot, joprojām balansējot uz naža asmens cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā. Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Endijs Kleistrovs (11+9), kurš ir vienības otrs rezultatīvākais florbolists, atpaliekot vien no Klāva Jansona (13+17). Tas, ka čempioniem šajā spēlē neklāsies viegli ir skaidrs. Kaut vai aplūkojot abu komandu iepriekšējo tikšanās reizi, kad vēl desmit minūtes pirms pamatlaika beigām viņi bija iedzinējos. Vēlāk gan izdevās pārņemt vadību, taču pēdējā minūtē Edžus Bunka izrāva neizšķirtu, sekojošajā papildlaikā "Ķekavai" arī nodrošinot 8:7 uzvaru. Šoreiz gan joprojām jāiztiek būs bez Bunkas, kurš turpina izlaist spēles par piemēroto četru cīņu diskvalifikāciju.