Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Igaunietes sezonai punktu liek ar spēli pret Latvijas čempionvienību

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Igaunietes sezonai punktu liek ar spēli pret Latvijas čempionvienību
"Rubenei" vēl būs jāpieliek lielas pūles, lai uzvarētu regulārajā sezonā
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien tiks izspēlētas trīs cīņas. Divas no tām tiks izspēlētas Ķekavā, bet potenciāli interesantākais duelis norisināsies ārpus Latvijas valsts robežām, kad pie Igaunijas izlases kandidātēm viesosies "Rubene".

FK "Ķekava" – "Lekrings" pulksten 13:00 Ķekavā
Ķekavas florbolistes joprojām reāli pretendē uz uzvaru regulārajā sezonā, līdz ar to punkti nepieciešami katrā no cīņām. Vēl jo vairāk spēlē savā laukumā pret pēdējā vietā esošajām cēsniecēm. Pirms kāda laika Ķekavas vienība savas rindas papildināja arī ar nu jau bijušo vienu no "Lekringa" līderēm Klintu Mārtiņjēkabu, kura divās spēlēs iekrājusi 3 (2+1) punktus jaunās komandas sastāvā. Rezultatīvākā gan joprojām ar 28 (19+9) punktiem ir Linda Dadajeva, kurai seko Paula Metāla (16+8) un Ieva Bušmane (10+13). Pirms nedēļas FK "Ķekava" aizvadīja trešo savstarpējo spēli ar "Ķekavas Bulldogs", kuras pirmajās divās cīņās apspēlēja ļoti pārliecinoši, bet trešajā duelī uzvarēja vien ar 8:4, turklāt pēc diviem periodiem pārsvars bija tikai vieni vārti. Metāla tajā cīņā tika pie labākās spēlētājas balvas, gūstot četrus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles.

Mārtiņjēkaba ar 16 (11+5) punktiem joprojām ir pārliecinoši otrā rezultatīvākā Cēsu komandas spēlētāja un nebūs brīnums, ja šo pozīciju nosargās arī līdz sezonas beigām. Vairāk par viņu iespējusi vien Džeina Eglīte (11+9), kamēr Elīna Šarova (7+3) un Liliāna Jakovicka (6+4) iespējušas pa desmit punktiem. Pēc gana sekmīgā sezonas sākuma cēsnieces vairs nav spējušas pacīnīties par punktiem, piedzīvojot jau astoņus zaudējumus pēc kārtas, tostarp pēdējās trijās spēlēs bijušas sagrāves ar vismaz desmit vārtu starpību. Pēdējā cīņā gada sākumā gandrīz trešdaļu izdevās nospēlēt līdzvērtīgi ar "NND Rīga", taču visai spēle spēki nepietika un nācās ciest 2:12 sakāvi.

Šosezon abas komandas aizvadījušas tikai vienu savstarpējo spēli, kad FK "Ķekava" 14 minūšu laikā panāca 5:0 pārsvaru, cīņas turpinājumā to tikai attīstot, kas nodrošināja ļoti pārliecinošu 22:5 panākumu. Ar sešiem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli tajā mačā izcēlās Rita Rancāne, bet septiņus punktus sakrāja arī Linda Dadajeva un Agnese Broliša. Cēsniecēm pa diviem punktiem iekrāja Mārtiņjēkaba, Eglīte un Elena Klaviniusa, kura arī saņēma spēles labākās spēlētājas balvu.

"Ķekavas Bulldogs" – "NND Rīga" pulksten 16:00 Ķekavā
Komandas turnīra tabulā atrodas viena otrai līdzās, taču patiesībā aiza starp vienībām ir ļoti liela – rīdzinieces izcīnījušas 18 punktus desmit spēlēs, atrodoties ceturtajā vietā, kamēr "Ķekavas Bulldogs" 11 spēlēs sakrājušas vien septiņus punktus. "NND Rīga" vienības rezultatīvākā spēlētāja ar 27 (19+8) punktiem ir Santa Torstere, kurai seko bijusī "Ķekavas Bulldogs" līdere Inga Ametere (9+7). Gana rezultatīvi darbojusies arī leģionāre Nanna Molere Sorensena, kura piecās spēlēs savākusi 9 (7+2) punktus.

Interesanti, ka arī "Ķekavas Bulldogs" pāreju perioda pašā izskaņā veikusi interesantu pastiprinājumu, piesakot 21 gadu jauno florbolisti no Somijas Mīsu Mariju Pulkanenu. No pašreizējām līderēm rezultatīvākā ir Līga Vancāne, kurai 22 (8+14) punkti. Tikai par punktu mazāk ir Annai Mūrniecei (12+9), bet Kristiāna Grāvīte (14+4) ir vienības labākā vārtu guvēja.

Šosezon komandas aizvadījušas tikai vienu savstarpējo spēli, kurā rīdzinieces svinēja graujošu 15:1 uzvaru, Ķekavas komandai vienīgos vārtus gūstot skaitliskajā vairākumā, kad līdz mača beigām bija palikušas nedaudz vairāk par 13 minūtēm un mājinieces bija vadībā ar 12:0. Vienīgos vārtus guva tieši Kristiāna Grāvīte. Uzvarētājām Ingai Ameterei četri vārti un divas piespēles, bet Torsterei divi vārti un trīs piespēles.

"Eesti" – "Rubene" pulksten 17:00 Kili
Dienas centrālā spēle sieviešu turnīrā. Pašlaik ārpus konkurences spēlējošās igaunietes deviņās spēlēs sakrājušas 23 punktus, atrodoties pirmajā vietā, kamēr "Rubene" atpaliek par vienu punktu, esot otrajā vietā. Tiesa, Latvijas pēdējo gadu nemainīgā čempionvienība nospēlējusi par divām cīņām vairāk. Igaunietēm šī būs pēdējā spēle šīs sezonas Elvi līgā, jo tālāk priekšā daudz atbildīgākas cīņas – pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Šosezon par komandas rezultatīvākās spēlētājas godu cīnās trīs spēlētājas – Kati Kutisāra (11+5) un Judīte Hīvarinena (8+8) iekrājušas pa 16 punktiem, bet turpat netālu ir Edīte Parnika ar 14 (9+5) punktiem.

Ja igaunietēm šī cīņa būs kā laba spēku pārbaude pirms kvalifikācijas turnīra, tad "Rubenei" ļoti svarīgi būtu tikt pie punktiem kopvērtējumā, jo turpinās cīņa par uzvaru regulārajā sezonā, kas dos vieglākus pretiniekus pusfinālā. Komanda tikusi pie panākumiem pēdējās trijās spēlēs, tostarp 11:5 uzvara pirms pusotras nedēļas ļoti svarīgajā izbraukuma spēlē pret FK "Ķekava". Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 35 (19+16) punktiem ir Laura Gaugere, bet Paula Egle iekrājusi 28 (16+12) punktus. Pārējās florbolistes ir krietni tālāk, 16 gadus jaunajai Simonai Grāpēnai iespējot 17 (14+3) punktus.

Abu komandu vienīgajā savstarpējā spēlē "Rubene" savā laukumā spēles vidū bija 5:1 vadībā, desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pārsvars joprojām bija pietiekami komfortabls (7:4), taču pēdējās minūtēs latvietes nospēlēja ļoti neveiksmīgi, ielaižot četrus vārtus un piedzīvojot sāpīgu neveiksmi ar rezultātu 7:8. Toreiz Gaugerei trīs vārti un viena piespēle, bet Paula Egle atzīmējās ar četrām piespēlēm. Igaunietēm Diāna Klavana uzrādīja identisku statistiku Gaugeres iespētajam.