Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulim divi bloķēti metieni uzvarā, SKA uzvar regulārajā čempionātā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Bārtulim divi bloķēti metieni uzvarā, SKA uzvar regulārajā čempionātā
Oskars Bārtulis
Foto: spartak.ru

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) pie uzvaras tika Ufas “Salavat Yulaev” komanda ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā. Ufas klubs savā laukumā ar 2:1 pārspēja vienu no Rietumu konferences līdervienībām Maskavas CSKA. Bārtulis atzīmējās ar diviem bloķētajiem metieniem. Pēc šīs spēles par regulārā čempionāta uzvarētāju kļuvusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas konkurentiem vairs nav aizsniedzama.

Ufā rezultāts tik atklāts pirmās trešdaļas vidū, kad lielisko reidu ar precīzu metienu vārtu tālajā stūrī noslēdza viens no “Salavat Yulaev” līderiem Envers Lisins – 1:0. Mājinieki realizēja skaitlisko vairākumu. Līdz nākamajam vārtu guvumam nācās gaidīt ilgāk par divdesmit minūtēm un ripa atkal ielidoja Iļjas Sorokina sargātajos vārtos, šoreiz ripu no vārtu [riekšas pielabojot Iļjam Zubovam – 2:0.

Spēles trešais periods aizritēja ar ievērojamu CSKA pārsvaru, par ko spilgti liecina metienu skaits – 3:13. Maskaviešu centieni lauzt cīņas gaitu, taču lielisks Ufas kluba vārtos bija Andrejs Karejevs. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām CSKA vienus vārtus atguva, kad pč Mihaila Naumenkova metiena ripa aizķēra kādu no spēlētājiem, mainīja lidojuma virzienu un ielidoja vārtos – 2:1. Tomēr “Salavat Yulaev” uzvaru nosargāja, kas ļauj tam turpināt cīņu par vietu Gagarina kausa izcīņā.

Pēc šīs spēles par KHL regulārā čempionāta uzvarētāju kļuva Sanktpēterburgas SKA. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā komanda kļuvusi neaizsniedzama galvenajai konkurentei CSKA. SKA par regulārā čempionāta uzvarētāju kļuva otro reizi līgas vēsturē.

Oskars Bārtulis spēlēja “Salavat Yulaev” trešajā maiņā, laukumā pavadīja 18 minūtes un 49 sekundes un bloķēja divus pretinieku metienus.

Rīgas “Dinamo” konkurente cīņā par pirmspēdējo vietu Rietumu konferencē Bratislavas “Slovan” izbraukumā ar 4:2 pārspēja Austrumu konferences līdervienību Kazaņas “Ak Bars”. Pirmajā trešdaļā pretinieki apmainījās vārtu guvumiem (1:1), bet 35. minūtē “Slovan” 38 sekunžu laikā guva divus vārtus, pēc Andreja Mesaroša un Tomaša Grnkas metieniem panākot 1:3. Trešās trešdaļas ievadā Zaks Boičaks panāca 1:4. Trešās trešdaļas vidū Aleksandrs Svitovs “Ak Bars” vienus vārtus atguva (2:4), bet glābties Kazaņas klubs nespēja.

Par Gagarina kausa izcīņas dalībnieci kļuva “Sochi” vienība. Soču klubam, lai nodrošinātu sev vietu izslēgšanas spēlēs, vajadzēja savā laukumā pamatlaikā uzvarēt Helsinku “Jokerit”, kas Sočos vēl ne reizi nebija uzvarējis. Tomēr pirmā trešdaļa piederēja somu klubam, kas septītajā minūtē pēc Metjū Gilroja metiena skaitliskajā vairākumā izvirzījās vadībā (0:1). Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki atbīdīja spēli no saviem vārtiem un trešdaļas vidū Andrejs Ivanovs pretuzbrukumā rezultātu izlīdzināja (1:1). Kulminācija iestājās mača 56. minūtē, Artjomam Tomiļinam gūstot otros vārtus – Soču klubs uzvarēja ar 2:1 un nodrošināja sev dalību izslēgšanas spēlēs. Savukārt 26 gadus vecajam Tomiļinam šis bija pirmais vārtu guvums KHL.

KHL spēles, 19. janvāris

SpēleRezultāts
Salavat Yulaev – CSKA2:1
Ņeftehimik – Vityaz3:1
Ak Bars - Slovan2:4
Sochi – Jokerit2:1

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...