Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA dusmojas, Vētra klūp Krasnojarskā, Dīnam 18 piespēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

CSKA dusmojas, Vētra klūp Krasnojarskā, Dīnam 18 piespēles
CSKA basketbolisti Rīgā
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Svētdien, 19. janvārī, VTB līgā notiek septiņas spēles. Maskavas CSKA pēc neveiksmes Belgradā sagrāva Mariupoles "Azovmash" ar 35 punktu pārsvaru. Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta trenētais Sanktpēterburgas basketbola klubs "Spartak" piedzīvoja sāpīgu neveiksmi Krasnojarskā.

CSKA (11-1) 75, Azovmash (3-9) 40

Maskavieši, piektdien piedzīvojuši sāpīgu zaudējumu Eirolīgas spēlē pret nepilnā sastāvā – bez Bertāna un Vestermana – spēlējošo Belgradas “Partizan”, laukumā iznāca nikni. Mariupoles “Azovmash” pirmajā pusstundā viņu dusmas izbaudīja pilnā apjomā. Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija 18:2 (!), pusstundas beigās – 55:21 CSKA labā. Noslēgumā Ettores Messinas vīri uzvarēja ar 35 punktu pārsvaru – 75:40 (18:2, 15:10, 22:9, 20:19).

Uzbrucējs Sonijs Vīmss iemeta septiņus no astoņiem metieniem un guva 14 punktus. Tikpat rezultatīvs bija centra spēlētājs Aleksandrs Kauns, bet Nenads Krstičs sameta “netīro duci” – 13 punkti. Ciemiņu labā austrālietis Daniels Kikerts guva 10 punktus.

Enisey (6-6) 89, Spartak (4-8) 87

Trešajā ceturtdaļā Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta vīri veica 16:29 izrāvienu, pirms pēdējām desmit minūtēm iegūstot četru punktu punktu pārsvaru – 61:65. Pēc brīža Stīvens Bērts palielināja ciemiņu vadību līdz septiņiem punktiem, taču turpinājumā iniciatīva pārgāja sibīriešu rokās. Viens pēc otra laukumu ar piecām piezīmēm atstāja Bostičs un Bērts, bet Makgrāts svarīgos brīžos pieļāva divas kļūdas.

Par spīti tam, “Spartak” saglabāja izredzes izglābties. Uzbrucējam Jaroslavam Koroļovam bija iespēja izlīdzināt rezultātu ar soda metieniem. Pirmais brīvmetiens sasniedza mērķi, otrais – lidoja garām, bet atlēkušo bumbu savāca Krasnojarskas spēlētāji. Vēl brīdis un “Enisey” svinēja sesto uzvaru čempionātā.

“Spartak” spēlētāji iemeta tikai 14 no 28 soda metieniem, bet divi vīri izcēlās ar “double-double”. Homens 25 punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas, savukārt Makgrāts atzīmējās ar 19 punktiem un 10 rezultatīvām piespēlēm. Entonijs Fišers uzvarētāju labā guva 27 punktus.

Krasnij Oktjabr (4-7) 83, Triumf (7-5) 86

Pateicoties Villija Dīna 11 piespēlēm pirmajā puslaikā, Ērika Visocka pārstāvētā Volgogradas komanda uz brīdi ieguva piecpadsmit punktu pārsvaru, taču atpūtā devās ar plus četri – 42:38. Otrajā puslaikā “Triumf” turpināja ofensīvu, izcīnīja uzvaru un B grupas kopvērtējumā pakāpās uz trešo vietu.

“Triumf” viesspēlētājs Džeremijs Čappels sameta četrus no sešiem tālmetieniem un guva 22 punktus, bet Korijs Higinss pievienoja 19 punktus. Mājinieku sastāvā visvairāk izcēlās Dīns, kurš izdarīja 18 no 23 Volgogradas piespēlēm un sasniedza jaunu VTB līgas rekordu.