Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Ungārijas varonis Soboslai par 20 miljoniem eiro no Zalcburgas pārceļas uz Leipcigu

Agris Suveizda

Ungārijas varonis Soboslai par 20 miljoniem eiro no Zalcburgas pārceļas uz Leipcigu
Dominiks Soboslai atzīmē uzvaras vārtus pret Islandi. Foto: AFP/Scanpix

Viens no spēcīgākajiem Vācijas Bundeslīgas futbola klubiem "Leipzig" pavēstījis par četrarpus sezonu līguma parakstīšanu ar 20 gadus veco Ungārijas valstsvienības pussargu Dominiku Soboslai. Pārejas maksa neoficiāli tiek lēsta 20 miljonu eiro apmērā.

Soboslai sāka visas sešas spēles UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā un guva divus vārtus, pa reizei izceļoties pret Maskavas "Lokomotiv" un Madrides "Atletico". Zalcburgas klubs kopumā guva 10 vārtus, taču ielaida 17 un zaudēja visās četrās spēlēs pret grupas grandiem Minhenes "Bayern" un "Atletico", ar četriem punktiem samierinoties ar trešo pozīciju un pārcelšanos uz Eiropas līgu.

Pa vārtiem Soboslai guva arī abās Čempionu līgas "play-off" kārtas spēlēs, palīdzot ar 2:1 un 3:1 pārspēt "Riga" šīs sezonas pretinieci Telavivas "Maccabi". Rudens svarīgākos vārtus Soboslai gan guva izlases rindās, otrā puslaika kompensācijas laikā izraujot Ungārijai uzvaru pamatlaikā pār Islandi (2:1) un nopelnot ceļazīmi uz "Euro 2020" finālturnīru, kas notiks arī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Valstsvienībā Soboslai ir aizvadījis 12 spēles un guvis trīs vārtus, bet "Red Bull" sistēmā viņš ir jau no 2016. gada, vispirms pārstāvot Zalcburgas "Red Bull" fārmklubu, bet tad pārceļoties uz Zalcburgas pirmo vienību. Iepriekšējā Austrijas Bundeslīgas sezonā Soboslai sāka 18 no 27 spēlēm un guva deviņus vārtus, bet šosezon 11 spēlēs iesita četrus.

Leipcigas klubā Soboslai drīkstēs debitēt 9. janvārī pret Dortmundes "Borussia". "Leipzig" ar 27 punktiem 12 spēlēs Bundeslīgā atrodas trešajā pozīcijā, no līderes Lēverkūzenes "Bayer" atpaliekot tikai par punktu. Čempionu līgā "Leipzig" palika aiz PSG, taču aizsūtīja Mančestras "United" uz Eiropas līgu un pati Čempionu līgas astotdaļfinālā tiksies ar Anglijas čempioni "Liverpool".

Izmantotie resursi:
https://www.dierotenbullen.com/de/a...

     [+] [-]

, 2020-12-18 18:21, pirms 3 gadiem
Žēl ka pret pool nevarēs palīdzēt

     [+] [-]

, 2020-12-18 18:37, pirms 3 gadiem
wanagsdw rakstīja: Žēl ka pret pool nevarēs palīdzēt
Varēs. Esi aizmirsis pagājušo sezonu, kad Holanns grupu turnīrā sita vārtus Zalcburgas sastāvā, bet 1/8 finālā jau Dortmundes sastāvā Parīzei?

     [+] [-]

, 2020-12-18 23:08, pirms 3 gadiem
Iespaidīgi. Chelsea nauda uz Salzburg.

     [+] [-]

, 2020-12-18 23:10, pirms 3 gadiem
wanagsdw rakstīja: Žēl ka pret pool nevarēs palīdzēt
Pool jāuzvar. Vai tad angļi nemāk futbolu spēlēt?