Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Thunder" pagarina līgumu ar treneri Donovanu arī uz nākamo sezonu

Andrejs Siliņš

"Thunder" pagarina līgumu ar treneri Donovanu arī uz nākamo sezonu
Billijs Donovans. Foto: EPA / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Oklahomsitijas "Thunder" vadība oficiāli izmantojusi iespēju vienpusēji pagarināt līgumu ar komandas galveno treneri Billiju Donovanu arī uz nākamo sezonu.

Donovans par "Thunder" galveno treneri kļuva 2015. gada pavasarī, noslēdzot piecu gadu līgumu, taču pēdējais līguma gads bija kā kluba opcija. Tagad klubs pavēstījis, ka arī nākamajā sezonā komandas vadību uzticēs Donovanam, izmantojot iespēju turpināt līgumu ar treneri arī uz piekto sezonu. Neoficiāla informācija liecina, ka Donovana līgums ar "Thunder" paredz 30 miljonu dolāru lielu atalgojumu kopumā jeb vidēji sešus miljonus sezonā.

Donovana vadībā "Thunder" regulārajās sezonās izcīnījusi 169 uzvaras un piedzīvojusi 106 zaudējumus. Visās trīs līdz šim aizvadītajās sezonās Donovans ievedis komandu izslēgšanas turnīrā. Donovana debijas sezonā komanda aizspēlējās līdz Rietumu konferences finālam, kur piekāpās "Warriors", bet divās nākamajās sezonās izstājās jau pirmajā kārtā.

Šobrīd "Thunder" ar 19 uzvarām un desmit zaudējumiem ieņem trešo pozīciju Rietumu konferencē.

53 gadus vecais Donovans trenera karjeru uzsāka pēc īsas (divi gadi) spēlētāja karjeras, no 1989. līdz 1994. gadam veicot Kentakī universitātes asistenta pienākumus. Vēlāk divus gadus Donovans bija galvenais treneris Māršala universitātē, bet no 1996. līdz 2015. gadam bija Floridas universitātes galvenais treneris. Donovans ar Floridu izcīnīja divus NCAA čempiontitulus (2006, 2007), bet darbs "Thunder" ir Donovana pirmā pieredze NBA līmenī.

Tiesa, jau 2007. gadā, pēc otrā NCAA titula izcīnīšanas, Donovans uz nepilnu nedēļu bija Orlando "Magic" galvenais treneris vasaras starpsezonā. 1. jūlijā Donovans noslēdza līgumu ar "Magic", taču līdz reālajam darbam netika, jo pārdomāja un 7. jūlijā abas puses pārtrauca līgumu.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo