Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti absolūti spēcīgākie studenti un spēcīgākās mācību iestādes

Andrejs Siliņš

Noskaidroti absolūti spēcīgākie studenti un spēcīgākās mācību iestādes
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

15.decembrī paralēli 2018.gada Latvijas Čempionātam klasiskajā spēka trīscīņā jauniešiem, juniorēm, junioriem, veterānēm un veterāniem notika arī 2018.gada Latvijas Čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā studentiem – Latvijas Universiādes posms.

Sacensībās tika noteikti spēcīgākie studenti un studentes pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā atlēta personīgo svaru un pacelto svaru kilogramos. Starp studentēm absolūti spēcīgākā bija Marika Magaziņa (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija), kuras rezultāts 410 kg. Marika Magaziņa par savu startu: “Viss izdevās kā iecerēts un mazliet labāk. Pietupienos bija mērķis vēlreiz labot Latvijas rekordu, kas izdevās. Cerēju mazliet vairāk uzspiest spiešanā, bet kopējais rezultāts ir ļoti labs. Uz sacensībām devos ar mērķi uzvarēt un noturēt spēcīgākās studentes titulu. Konkurence bija, bet ieraugot rezultātus, nebija tik sīva, ar kādu biju rēķinājusies. Šī gada sezona ir noslēgusies ļoti veiksmīgi ar labu rezultātu.”

Otrā spēcīgākā – Ieva Kiopa (RTU Sports) ar rezultātu 277,5 kg. 3.vietā – Sigita Dzene (RTU Sports), kuras rezultāts 285 kg.

Komandu vērtējums studenšu grupā - 1.vietā RTU Sports, 2.vietā – Latvijas Universitāte, 3.vietā – Rīgas Stradiņa Universitāte.

Absolūti spēcīgākā studenta titulu izcīnīja Intars Baumanis (Nacionālā aizsardzības akadēmija) ar rezultātu 672,5 kg, 2.vietā – Edgars Jurkāns (Novikontas Jura koledža), kura rezultāts – 510 kg, 3.vietā – Uldis Ķiploks (LLU Sporta centrs), ar rezultātu – 612,5 kg.

Komandu vērtējums studentu grupā – 1.vietā Nacionālā Aizsardzības akadēmija, 2.vietā – RTU Sports, 3.vietā – LLU Sporta centrs.

Jānis Kalnenieks, kurš pārstāv Rīgas Tehnisko universitāti, stāsta, ka pāris atlēti, kas bija startējuši pagājušo gadu, nostartēja ļoti labi, jo konkurence “tiešām nebija slikta, cepuri nost pretiniekiem, puišiem un meitenēm”. Daži jaunie sportisti pieļāva stresa izraisītas kļūdas, bet kopsummā sagatavotība bija gana laba. “Katrs izdarīja tik, cik varēja attiecīgā situācijā, un par startiem ir prieks gan man kā trenerim, gan arī pašiem sportistiem. Tagad jācer, ka mazās neveiksmes, kas gadījās pa ceļam, nemazinās vēlmi uzlabot savu sniegumu un mēģināt vēlreiz. Katram bija savi šķēršļi gatavojoties šīm sacensībām, kuram traumas, citam laika trūkums, vēl kādam militārā karjera un citas fiziskās mācības. Konkurence ir spēcīga, bet mēs turpināsim strādāt un ceram, ka sanāks vēl labāk,” uzsver J.Kalnenieks.
Čempionātā tika pārstāvēta Nacionālā aizsardzības akadēmija, RTU Sports, LLU Sporta centrs, Rīgas Stradiņa Universitāte, Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmija, Vidzemes Augstskola, Novikontas Jura koledža, Liepājas Universitāte, Rīgas Valsts tehnikums, Daugavpils Universitāte.

Sacensības organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību “Spēka pasaule” un Latvijas Augstskolu Sporta Savienību. Sacensības atbalsta: internetveikals Produktu saraksts | Spēka Pasaule, firma “Rosība”, pasākumu līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija, Valmieras pilsētas dome.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija

     [+] [-]

, 2018-12-21 13:58, pirms 5 gadiem
A nevar uzrakstīt, cik tad ir tas tupiens un cik spiešana..?

Savādāk visur rezultātu vietā tikai kopējās summas

Rekords esot labots, bet kāds tad viņš bija, un cik ir tagad..?