Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Roulends: "Apzinos, ka Latvijā esmu paveicis ko īpašu"

Rolands Eliņš

Roulends: "Apzinos, ka Latvijā esmu paveicis ko īpašu"
Ērls Džerods Roulends
Foto:sportstv.com.tr

Turcijas kluba „Banvit” saspēles vadītājs Ērls Roulends pirms šī vakara spēles sarunā ar Vefriga.com pārstāvjiem atskatījies uz pagājušo sezonu, kad vēl spēlēja Rīgas komanda sastāvā, kā arī izteica cerību, ka šovakar uzvaru tomēr svinēs viņa komanda.

„Ir patīkami atgriezties, jo Rīgā piedzīvoju vairākas labas atmiņas un sastapu daudzus labus cilvēkus,” stāsta Ērls Džerods Roulends. ”Tiesa, ir dīvaini ierasties šeit pretinieku komandas sastāvā, dzīvot viesnīcā un "Arēnā Rīga" doties uz viesu ģērbtuvi, taču kopumā, šeit atgriežoties, ir laba sajūta.”

Roulends arī atminējās vairākas spēles, kurās viņš un VEF bija piedalījies: „Viena no tādām bija pašā janvāra sākumā izbraukumā pret "Triumph". Vēl pāris minūtes pirms spēles beigām bijām zaudētājos ar divciparu punktiem un mums tajā spēlē nekādi nevajadzēja uzvarēt, bet spējām to izdarīt. Tad, protams, jāpiemin pāris nedēļu vēlāk notikusī mājās spēle pret Bilbao – traka uzvara! Nāk prātā arī spēle LBL pret komandu, kas spēlēja zaļajās formās ("Valmiera"). Kā mēs vispār uzvarējām to spēli?! Tās visas ir spēles, kuras noteikti neaizmirsīšu.”

Roulends pagājušajā sezonā tika atzīts par MVP gan LBL, gan VTB Vienotajā līgā, kā arī saņēma nedēļas labākā spēlētāja balvu Eiropas kausā. Vaicāts, vai viņš novērtē, cik lielu iespaidu atstājis uz Latvijas basketbolu, Roulends atzīst, ka to ir ļoti grūti novērtēt, jo viņš nezina, kāds bija Latvijas basketbols pirms viņa ierašanās, un tikai apkārtējo cilvēku reakcija palīdzējusi gūt izpratni par viņa sniegumu: „Kad joprojām aprunājos ar kādu vai saņemu vēstules, apzinos, ka šeit esmu paveicis ko īpašu. Lai gan to vēlos paveikt ikvienā vietā, kur dodos, taču tieši pagājušais gads ar VEF bija citāds – daudz īpašāks.”

Amerikāņu saspēles vadītājs turpina sekot VEF komandas gaitām arī šobrīd, tiesa, lielākoties praktisku iemeslu dēļ, jo abas komandas ir konkurentes Eiropas kausa G grupā. Taču viņš cenšas apzināt arī, kā sokas tiem spēlētājiem,kas, līdzīgi kā viņš, no VEF komandas starpsezonā pārcēlušies uz citurieni.

Šodienas spēlē izšķirsies, kura no komandām –VEF vai „Banvit”- iekļūs Eiropas kausa nākamajā kārtā. Rīgas komandai nepieciešama uzvara ar vismaz 20 punktu pārsvaru. Lai cik labas atmiņas par VEF nebūtu Roulendam, viņš tomēr cer, ka tālāk tiks viņa komanda. „Šoreiz esmu pretējā pusē, taču ceru, ka uz trešdienas spēli sanāks pietiekami kupls skaits līdzjutēju. Manuprāt, šī ir viena no spēlēm, kuru negribi palaist garām. Šāda veida spēlēs pats gribi piedalīties vai arī būt klāt, lai to noskatītos. Ja ir padomā kādreiz nākt uz kādu spēli, kāpēc gan neatnākt tieši uz šo spēli, kad komandai līdzjutēju atbalsts ir visvairāk vajadzīgs," sacījis Roulends.

Spēle šovakar "Arēnā Rīga" sāksies 19:30, tiešraidē to rādīs arī LTV7 un Eurosport2 kanālos.

Pilna intervija ar spēlētāju Īdžejs Roulends: par sezonu VEF, mīļākajām...

  +5 [+] [-]

, 2013-12-18 13:55, pirms 10 gadiem
Tā arī ir! Manās acīs ir labākais VEF leģionārs kāds jebkad bijis! Piemērs citiem amerikāņiem - Darbs , attieksme , komanda!
Veiksmi Īdžejam nākotnē, noteikti mīļākais spēlētājs kā leģionārs!

  -2 [+] [-]

, 2013-12-18 14:15, pirms 10 gadiem
Mēs esam diženi! Mēs esam vareni!

  +3 [+] [-]

, 2013-12-18 15:31, pirms 10 gadiem
Visu cieņu tev Īdžej !!!

     [+] [-]

, 2013-12-18 18:48, pirms 10 gadiem
forma gan Roulendam kā vecmāmiņas naktskrekls