Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Ceru, ka nākamgad jūs un paši sevi priecēsim daudz biežāk"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Ceru, ka nākamgad jūs un paši sevi priecēsim daudz biežāk"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase 2020. gadu pabeidza ar atkārtoti graujošāko izbraukuma uzvaru, ar 5:0 sakaujot Andoru un apakšgrupā finišējot trešajā pozīcijā. Galvenais treneris Dainis Kazakevičs pēc spēles pauda, ka cīņa nebūt nebija tik viegla, kā rāda rezultāts.

- Būšu diezgan lakonisks. Gribu apsveikt komandu ar uzvaru. Kā jau bija gaidāms, spēle nebija vienkārša, neskatoties uz pārliecinošo rezultātu. Apsveicu puišus, apsveicu visu komandu un no savas puses gribu pateikt paldies mūsu līdzjutējiem, kuri novēlēja mums veiksmi un atbalstīja mūs. Tas mums bija ļoti būtiski.

- Vai pirms spēles gaidījāt, ka pārākums būs tik liels? (Andoras žurnālista jautājums)
- Gatavojāmies tam, ka gribējām spēlēt pietiekami aktīvu un agresīvu futbolu un uzspiest pretiniekiem savu spēles stilu. Taču atkārtošu, ka, neskatoties uz pārliecinošo rezultātu, līdz otrajiem gūtajiem vārtiem spēle bija nervozā gultnē. Tā ka gatavojāmies tieši tādai spēlei uzbrukumā, bet, ņemot vērā, ka jau pirmajā spēlē mums ne tik labi veicās ar momentu realizāciju, skaidrs, ka līdz otrajiem vārtiem zināma nervozitāte bija. Kā jau teicu, gaidījām grūtu spēli, un tā nemaz nebija vienkārša. Skaidrs, ka otrajā puslaikā, gūstot otros vārtus un tālāk turpinot palielināt pārsvaru, spēle kļuva vieglāka, to vairāk kontrolējām. Tādēļ tas var radīt mānīgu priekšstatu, ka spēle izvērtās viegla. Tā nebija viegla, bet mūsu pārsvars bija diezgan jūtams.

- Jau no sākuma visi metās uz priekšu un spēlējām ar tādu agresivitāti, kādu neatceros redzējis. Loģiskais jautājums: kādēļ tā bija tieši šodien, bet ne jau iepriekšējās spēlēs?
- Visas spēles ir dažādas, un šajā vēlajā vakara atļaušos runāt vairāk par šodienas spēli. Tāds bija arī plāns. Sākām agresīvi, aktīvi, bija būtiski jau no pirmajām spēles minūtēm pārņemt iniciatīvu, lai neļautu pretiniekiem veidot pretspēli un nosist tempu. Tādēļ šis pirmais vārtu guvums, bez šaubām, bija ļoti vērtīgs. Tāds arī bija konkrētais šodienas spēles plāns. Skaidrs, ka katra spēle atšķiras gan mūsu funkcionālā stāvokļa, gan pretinieku spēles stila dēļ, tādēļ katrā spēlē ir mazliet cita stratēģija. Runājot par šodienas spēli, tāda arī bija galvenā ideja – ļoti labi, ka tā vainagojās ar vārtu guvumu pašā sākumā.

- Kā šo spēli kvalitātes ziņā vari salīdzināt ar pārējām piecām Nāciju līgas spēlēm?
- Kā jau teicu, katra spēle ir atsevišķs stāsts. Redzam, ka tieši pret Andoru, ja salīdzina pirmo spēli pret viņiem un otro, šīs spēles pluss bija tas, ka šoreiz jau bijām labāk organizēti, ilgāku laika periodu pavadījuši kopā, un kaut kādos brīžos sadarbības uzbrukumā bija kvalitatīvākas nekā pirmajā spēlē pret Andoru. Atsevišķas spēles Nāciju līgā bija, manuprāt, tikpat kvalitatīvas kā šī, bet rezultāts varbūt nebija tik veiksmīgs mums. No kvalitātes viedokļa teikšu, ka šī bija pietiekami laba spēle gan no rezultāta, gan kvalitātes viedokļa, ņemot vērā arī pretinieku un to, cik grūti pret šo pretinieku – īpaši izbraukumā – ir spēlēt, bet arī vairākas citas spēles mums padevās ne sliktāk, taču tās diemžēl nedeva gaidīto rezultātu.

- Vai visi futbolisti saprata, ka nevajadzēja ielaisties provokācijās, jo jau pirmās minūtes bija diezgan smagas un arī beigās Gutkovskis, kuram jau bija slikta pieredze pret Andoru, pretiniekiem parādīja pāris rupju žestu?
- Protams, par to runājām un gatavojām komandu, ka šajā ziņā jāņem vērā Andoras specifika. Arī spēles laikā katram spēlētājam mēģinājām to atgādināt vēlreiz, bet meklējām līdzsvaru, lai arī mēs paši būtu mazliet aktīvāki kontakta spēlē. Iespējams, emocijās kādam pietrūka savaldīšanās, bet kopumā nepadevāmies provokācijām un neļāvām pretiniekiem nosist spēles tempu, kas arī vainagojās ar vārtu guvumiem.

- Ko pēc spēles ģērbtuvē teici futbolistiem?
- Neko vēl neteicu. Apsveicu čaļus ar uzvaru un to, ka šodien tikām galā ar šo uzdevumu. Garākai analīzei pēc spēles ģērbtuvē vēl nenodevāmies, un mēs to uzreiz pēc spēles parasti arī nedarām. Bija apsveikumi komandā par izpildīto spēles uzdevumu.

- Pabeidzot tēmu par pretinieka specifiku un provokācijām. Šķita, ka spēlētāji ir pozitīvā nozīmē uzvilkti un labi atbildēja andoriešiem, parādot, kurš ir saimnieks. Labumu deva tieši šī pieeja par pretī došanu, nevis provokāciju ignorēšanu?
- Jā, par to mazliet runājām arī preses konferencē pirms spēles, ka ir būtiska gan aktīva soliņa darbība, gan arī saprātīga darbība laukumā. Ļoti būtiski bija nepārspīlēt, lai nebūtu daudz lielu paužu un mēs to nedarītu pārāk daudz. Man izskatās, ka šo līdzsvaru sasniedzām gandrīz labi un neļāvām pretiniekiem aizvilkt tiesnesi viņiem izdevīgā virzienā. Bija abpusējs spiediens un nepiekāpība, un tas bija viens no priekšnosacījumiem, lai varētu šodien sasniegt veiksmīgu rezultātu. Tas, manuprāt, nostrādāja labi.

- Cerams, visi iztika bez traumām? Zjuzina maiņa bija plānota tik agri?
- Zjuzina gadījumā viņa maiņa bija saistīta ar savainojumu, viņš nevarēja turpināt spēli. Viņš atkal sajuta veco savainojumu, kuru ārstēja, pirmo puslaiku vēl nospēlēja, bet pārtraukumā teica, ka jūt, ka ļoti ilgi nevarēs nospēlēt. Tādēļ jau pārtraukumā gatavojām Saveļjeva maiņu. Visi pārējie vismaz šobrīd ir veseli, nekādu traumu nav – šajā ziņā tik smagā spēlē esam tikuši galā bez [jauniem] savainojumiem. Arī tas ir pozitīvi.

- Vai Krollim bija jāsit pēdējā pendele?
- Tā jau bija situācija laukumā pēc maiņām – lēmumu pēc situācijas pieņēma komandas kapteinis [Antonijs Černomordijs] kopā ar spēlētājiem un, domāju, pieņēma labu lēmumu. Raimonds nopelnīja labu 11 metru soda sitienu un arī veiksmīgi iesita. Nē, nē, tas bija lēmums laukumā atbilstoši situācijai, jo tanī brīdī, kad Gutkovskis un Jānis Ikaunieks bija nomainīti, būtu rīkojušies atbilstoši situācijai. Krišs Kārkliņš bija viena opcija, bet esošajā situācijā Raimonds nopelnīja 11 metru soda sitienu un tika nolemts, ka viņš to arī izpildīs.

- Vēl viens jautājums par asumiem. Visizteiktāk komandas biedru pēc provokācijas aizstāvēja Daniels Ontužāns. Vai neilgajā kopdarba laikā bija izdevies ievērot arī šādu viņa gatavību mesties asumos?
- Nē, iepriekš tādas informācijas nebija, un viņu pašlaik tikai vēl pamatīgāk iepazīstu savstarpējā kopdarbā. Kopumā, ja to līdzsvaro un ir tāda vēlme aizstāvēt komandas biedru un iesaistīties, tas, manuprāt, ir pozitīvi. Vienkārši ir jāspēj kontrolēt, kurā brīdī un kādā veidā mēs to darām. Jauniem spēlētājiem tas vēl citreiz jāmācās, bet viņš kopumā iepriekšējās spēlēs darbojās aktīvi un agresīvi gan divcīņās, gan arī tādās situācijās, kur vajadzēja parādīt pozīciju attiecībā pret komandas biedriem. Man šķiet, ka tas ir pozitīvs signāls, un tādi spēlētāji mums laukumā ir vajadzīgi. Tas viņam noteikti nav mīnuss, bet gan pluss.

- Vai dažos vārdos var rezumēt šo ciklu un šos trīs mēnešus?
- Rezumējot pavisam īsumā, protams, ka pirmām kārtam neizdevās sportiskais rezultāts. Turnīra tabulā neesam tur, kur gribētu būt. Domāju, ka ir dziļāks apstākļu kopums. Pirmkārt, tieši laika trūkums, jo domāju, ka šodien komanda bija krietni gatavāka spēlei pret Andoru, nekā tas bija pirmajā spēlē. Lai gan arī šajā pirmajā spēlē, neskatoties uz situāciju, mūsu pienākums bija iegūt trīs punktus. Skaidrs, ka šis laiks nebija viegls, izaicinājumu ir daudz un ir paņemamas gan pozitīvas, gan negatīvas lietas gan rezultātu, gan arī atsevišķu spēles komponentu ziņā. Bet, manuprāt, arī ļoti būtiski bija šodien uzvarēt un uzvarēt tā, kā tas izdevās, komandai sajust zināmu pārliecību, jo, lai arī Andoras izlase nav pati spēcīgākā pretiniece, mums šeit vienmēr ir klājies grūti un ne tikai mums. Tā ka ceru, ka tas būs labs dzinulis nākamajiem soļiem un mēs ar savu spēli un rezultātu nākamā gada griezumā daudz biežāk spēsim priecēt gan jūs, žurnālistus, gan līdzjutējus, gan pirmām kārtām arī pašiem sevi, nekā tas izdevās šajā rudenī.

  +8 [+] [-]

, 2020-11-18 01:43, pirms 3 gadiem
VEKTORS IR AUGŠĀ! ';

     [+] [-]

, 2020-11-18 02:07, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: VEKTORS IR AUGŠĀ!
sapisties var vienmēr, bet... kāpēc mēs vinnējām ar 5 pret 0 Andoru? Kuru viņu laukumā pat Spānija būtu davoļnaja par tādu rezultātu

     [+] [-]

, 2020-11-18 02:09, pirms 3 gadiem
Un celt mūsu izlasi debesīs ka mēs to izdarījām un esam kruti? Domāju ka tur vairalāk dārziņš jāravē pretinieku nometnē... tas mans viedoklis.. ir kas nepiekrīt? Protams nevar noliegt ka aizvadījām labāko spēli nāciju ciklā
Slēpts komentārs: bebitis

     [+] [-]

, 2020-11-18 02:13, pirms 3 gadiem
Vai arī maldos?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 02:22, pirms 3 gadiem
Бебитис пяный долбис
Slēpts komentārs: bebitis

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 08:10, pirms 3 gadiem
Cerams..nākamgad būsi papildinajis bezdarbnieku rindas..tev pie izlases pilnīgi nav ko darīt..rudeni lapas ap stadionu vari satīrit
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 09:21, pirms 3 gadiem
Cerams nakamgad tu atkapsies

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 09:27, pirms 3 gadiem
Kopumā ne tikai sportiskais rezultāts neapmierina,( katastrofa ) bet arī spēles kvalitāte. Trenera nemākulīga rīcība spēlētāju poziciju izvēlē un taktiskajos risinājumos.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-18 09:30, pirms 3 gadiem
Atsevišķa spēle nav rādītājs. (piem. Spānija - Vācija 6:0)

  +6 [+] [-]

, 2020-11-18 09:57, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu kãpéc ir cilvéki, kuriem tãds negatïvisms , pat naids pret Daini un komandu? Vai tãpéc, ka treneris péc ilgiem laikiem{kopś bija Jãnis Gilis} ir latvietis, un beidzot saziña komandã notiek latviski?!
Nestāsti - no malas Dainis arī bļau "Ļoša nazad!!"

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 10:15, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Kopumā ne tikai sportiskais rezultāts neapmierina,( katastrofa ) bet arī spēles kvalitāte. Trenera nemākulīga rīcība spēlētāju poziciju izvēlē un taktiskajos risinājumos.
Rezultãti nav spïdośi, bet taisni spéles kvalitaté ir progress, ne viss izdodas, bet ir skatãmãks futbols salîdzinot kãds bija iepriekśéjos gados pie citiem treneriem.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-18 10:19, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Rezultãti nav spïdośi, bet taisni spéles kvalitaté ir progress, ne viss izdodas, bet ir skatãmãks futbols salîdzinot kãds bija iepriekśéjos gados pie citiem treneriem.
Kad nāks pretim grandi kā Vācija un Nīderlande dziedāsi citu dziesmu

  -3 [+] [-]

, 2020-11-18 10:22, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Nesaprotu kãpéc ir cilvéki, kuriem tãds negatïvisms , pat naids pret Daini un komandu? Vai tãpéc, ka treneris péc ilgiem laikiem{kopś bija Jãnis Gilis} ir latvietis, un beidzot saziña komandã notiek latviski?!
Nav jau naida pilnīgi nekāda..tik katram dzīve ir sava vieta..nav..un nebūs nekad viņš nopietns treneris

     [+] [-]

, 2020-11-18 10:43, pirms 3 gadiem
Nav jau runa tikai par tãm 2 uzvarãm, bet viesos ar Féru salãm, ar Melnkalni spéléja labi.
Par sastãvu, nu nav mums nekãdas diźas rezerves, runa var bût par pãris spélétãjiem. Citam trenerim AR śiem paśiem bûtu jãspélé. Nedod Dievs, ja atkal sãktu spélét to pretïgo aizsardzîbas futbolu.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-18 11:09, pirms 3 gadiem
Lāga vīram,Jānim Derumam,vajadzētu saprast,ka latvietis tā nav profesija.
Pie izlases stūres ir jābūt trenerim,kurš kaut ko ir sasniedzis savā profesijā.Visu cieņu Dainim,bet viņa komandā ir cilvēki,kuri trenera amata sasnieguši vairāk,nekā pats izlases galvenais koučs.Mani šoreiz pārsteidza,pozitīvā nozīmē protams,izvēlētā taktika,kura nesa vienu bīstamu momentu pēc otras.Tieši ātrie uzbrukumi pa malām un centrējumi,radīja Andoras aizsardzībā īstu paniku.Tikai vecā nelaime,laidām momentus garām vienu pēc otras.Augstākās klases komanda ātri pieņemtu pareizos risinājumus un vairāk par dažiem momentiem spēlē mums nebūtu un sliktā realizācija nestu atkal negatīvu rezultātu.Par to mēs varēsim pārliecināties jau nākošajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā,bet ne par to ir stāsts.Jau tagad jādomā par nākotni.LFF jānovērtē padarītais izlases vadības darbs,saniegtie rezultāti(manuprāt vāji) un jāpieņem lēmums,ko darīt tālāk.Varb ūt Dainis augs reizē ar komandu,ļoti gribētos ticēt,bet neticu.Drīzāk baidos,ka šis 5-0 daudziem aizmālēs acis.Būtu ļoti priecīgs,ja kļūdītos.Man gan liekās,ka Dainim labāk piestāvētu LFF prezidenta amats,nevis valstsvienības galvenā trenera amats,bet tas protams mans subjektīvais viedoklis.Priecīgus Valsts svētkus visiem Latvijas futbola cienītājiem!

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 11:28, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Lāga vīram,Jānim Derumam,vajadzētu saprast,ka latvietis tā nav profesija.
Pie izlases stūres ir jābūt trenerim,kurš kaut ko ir sasniedzis savā profesijā.Visu cieņu Dainim,bet viņa komandā ir cilvēki,kuri trenera amata sasnieguši vairāk,nekā pats izlases galvenais koučs.Mani šoreiz pārsteidza,pozitīvā nozīmē protams,izvēlētā taktika,kura nesa vienu bīstamu momentu pēc otras.Tieši ātrie uzbrukumi pa malām un centrējumi,radīja Andoras aizsardzībā īstu paniku.Tikai vecā nelaime,laidām momentus garām vienu pēc otras.Augstākās klases komanda ātri pieņemtu pareizos risinājumus un vairāk par dažiem momentiem spēlē mums nebūtu un sliktā realizācija nestu atkal negatīvu rezultātu.Par to mēs varēsim pārliecināties jau nākošajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā,bet ne par to ir stāsts.Jau tagad jādomā par nākotni.LFF jānovērtē padarītais izlases vadības darbs,saniegtie rezultāti(manuprāt vāji) un jāpieņem lēmums,ko darīt tālāk.Varb ūt Dainis augs reizē ar komandu,ļoti gribētos ticēt,bet neticu.Drīzāk baidos,ka šis 5-0 daudziem aizmālēs acis.Būtu ļoti priecīgs,ja kļūdītos.Man gan liekās,ka Dainim labāk piestāvētu LFF prezidenta amats,nevis valstsvienības galvenā trenera amats,bet tas protams mans subjektīvais viedoklis.Priecīgus Valsts svētkus visiem Latvijas futbola cienītājiem!
Bet te viens otrs runã Tã it kã pédéjos gados Latvijai bûtu labi panãkumi futbolã un śogad atnãk Dainis un vãks?! Taisni otrãdi śogad komanda rãda labãku futbolu
Iespéjams kãds dãrgs, slavens ãrzemju treneris no śiem puiśiem izspiestu biśki vairãk?!
Kur tomér tik daudzi akli nozombéti cilvéki . . nekur, nekad neviens treneris bûtiski nav pacélis izlases lîmeni, ja tãm valstî nav priekśnosacîjumi- atbilstośas bãzes, spélétãju resursi, sãkot jau no bérnu un jaunatnes. . .
Bet runa par śodienu, śî komanda śogad progresé.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-18 11:29, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Lāga vīram,Jānim Derumam,vajadzētu saprast,ka latvietis tā nav profesija.
Pie izlases stūres ir jābūt trenerim,kurš kaut ko ir sasniedzis savā profesijā.Visu cieņu Dainim,bet viņa komandā ir cilvēki,kuri trenera amata sasnieguši vairāk,nekā pats izlases galvenais koučs.Mani šoreiz pārsteidza,pozitīvā nozīmē protams,izvēlētā taktika,kura nesa vienu bīstamu momentu pēc otras.Tieši ātrie uzbrukumi pa malām un centrējumi,radīja Andoras aizsardzībā īstu paniku.Tikai vecā nelaime,laidām momentus garām vienu pēc otras.Augstākās klases komanda ātri pieņemtu pareizos risinājumus un vairāk par dažiem momentiem spēlē mums nebūtu un sliktā realizācija nestu atkal negatīvu rezultātu.Par to mēs varēsim pārliecināties jau nākošajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā,bet ne par to ir stāsts.Jau tagad jādomā par nākotni.LFF jānovērtē padarītais izlases vadības darbs,saniegtie rezultāti(manuprāt vāji) un jāpieņem lēmums,ko darīt tālāk.Varb ūt Dainis augs reizē ar komandu,ļoti gribētos ticēt,bet neticu.Drīzāk baidos,ka šis 5-0 daudziem aizmālēs acis.Būtu ļoti priecīgs,ja kļūdītos.Man gan liekās,ka Dainim labāk piestāvētu LFF prezidenta amats,nevis valstsvienības galvenā trenera amats,bet tas protams mans subjektīvais viedoklis.Priecīgus Valsts svētkus visiem Latvijas futbola cienītājiem!
Nāciju līgā nospēlēts kopumā drausmīgi, bet no pēdējām 3 spēlēm divās rezultāts un sniegums labs. Vai mēs ceram uz pozitīvi vektoru pēc šīm spēlēm un atstājam Daini vai atkal metam nost un ar jaunu treneri pēctam 9 spēles "ieskrienamies" un meklējam sastāvu? Visvairāk kaitina tas, ka nometa Slavišu un nedeva viņam vairāk laiku (kā to tagad Dainis saņems). Domāju Nāciju līgā Slaviša ar savu iespēlēto sastāvu vienozīmīgi panāktu labāku rezultātu.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-18 11:38, pirms 3 gadiem
Nopietnãk varés runãt péc kvalifikãcijas cikla, kad bûs spéles ar spécîgãkãm komandãm. Tagad var tikai minét, bet iespaids, kã komanda cenśas spélét futbolu, iepriekśéjos gados tã bija parodija par futbolu- lîdz centram un ne soli tãlãk.
Slēpts komentārs: otins

  +4 [+] [-]

, 2020-11-18 12:08, pirms 3 gadiem
Bieźi atceramies 2004.gadu, tad bija pavisam cita situãcija. Valsts izlase task bija Skonto,kas gadiem ilgi kopã trenéjãs, sapratãs bez vãrdiem. Bûtu interesanti ja tagad visa izlase spélétu vienã klubã valsts ćempionãtã.
Ja atceramies vél agrãk 90 gadu vidu pie Jãña Giła, tad bija neizśķirti pret toreizéjiem Eiropas ćempioniem Dãniju, pret Spãniju. Redzéju tãs spéles Daugavas stadionã, iznãca aprunãties arî AR komandas spélétãjiem - Érgli, Sproģi, Zeiberliñu,,Ivanovu, Bulderu un citiem.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-18 12:34, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Bieźi atceramies 2004.gadu, tad bija pavisam cita situãcija. Valsts izlase task bija Skonto,kas gadiem ilgi kopã trenéjãs, sapratãs bez vãrdiem. Bûtu interesanti ja tagad visa izlase spélétu vienã klubã valsts ćempionãtã.
Uz 2004. gada EČ izlase vairs sen nebija tikai Skonto un pie teikšanas, t.i., spēles laika, vispār tik daži skontieši tika. Cita lieta, jā, protams, viņi bija spēlējuši kopā, zināja trenera prasības un treneris zināja viņus. Zināmas paralēles ar 90to gadu hokeja izlasi un veco Dinamo velkamas.

No otras puses - tāds izlases bāzes klubs Virslīgā... Līdz tam pašam 2004. gadam neviena cita komanda vietējā čempionātā nevarēja vinnēt (14 tituli pēc kārtas). Vai mūsdienās tāda situācija kādu baigi apmierinās?

  -4 [+] [-]

, 2020-11-18 13:04, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Rezultãti nav spïdośi, bet taisni spéles kvalitaté ir progress, ne viss izdodas, bet ir skatãmãks futbols salîdzinot kãds bija iepriekśéjos gados pie citiem treneriem.
tu esi viņa advokāts ?

  -2 [+] [-]

, 2020-11-18 13:04, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nāciju līgā nospēlēts kopumā drausmīgi, bet no pēdējām 3 spēlēm divās rezultāts un sniegums labs. Vai mēs ceram uz pozitīvi vektoru pēc šīm spēlēm un atstājam Daini vai atkal metam nost un ar jaunu treneri pēctam 9 spēles "ieskrienamies" un meklējam sastāvu? Visvairāk kaitina tas, ka nometa Slavišu un nedeva viņam vairāk laiku (kā to tagad Dainis saņems). Domāju Nāciju līgā Slaviša ar savu iespēlēto sastāvu vienozīmīgi panāktu labāku rezultātu.
Varbūt daļai līdzjutēju vajag vienkārši atslābt, un vienkārši pieņemt to, ka izlases galvenais treneris ir Dainis Kazakevičs, un viņa treneru kolektīvā ir gandrīz visi LV labākie treneri uz šo brīdi.
Attiecībā uz Slavišu, tad viņam pašam vajadzēja prasties, un aizvākties pēc visiem tiem drausmīgiem zāģiem EČ kvalifikācijā, un nevis gaidīt, kad viņam to palūdza izdarīt. Viņa atlaišana bija pat ļoti likumsakarīga, pēc tik drausmīgi novadīta kvalifikācijas cikla.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 13:06, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: tu esi viņa advokāts ?
tu esi viņa prokurors?

     [+] [-]

, 2020-11-18 13:51, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: tu esi viņa prokurors?
tev pie visiem raxtiem vienas glupības un primitīvs skats, un atšujies neadekvāt vai murgainais trolli

  +1 [+] [-]

, 2020-11-18 14:17, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Varbūt daļai līdzjutēju vajag vienkārši atslābt, un vienkārši pieņemt to, ka izlases galvenais treneris ir Dainis Kazakevičs, un viņa treneru kolektīvā ir gandrīz visi LV labākie treneri uz šo brīdi.
Attiecībā uz Slavišu, tad viņam pašam vajadzēja prasties, un aizvākties pēc visiem tiem drausmīgiem zāģiem EČ kvalifikācijā, un nevis gaidīt, kad viņam to palūdza izdarīt. Viņa atlaišana bija pat ļoti likumsakarīga, pēc tik drausmīgi novadīta kvalifikācijas cikla.
Ja būtu atlaists pēc lielajiem zāģiem, nebūtu nekāda problēma. Bet ja nospirinās visu ciklu, tad tolks atlaist pēc uzvaras? Dod tad izspēlēt Nāciju līgu un ar iespēlētu sastāvu tad atļauj viņam sasit pundurus. Ja nevar - tad, paldies un uz redzēšanos. Savādāk tagad Dainim 9 spēles dotas ieskrieties pret punduriem un tikai pēdējās kaut kāds rezultāts sasniegts.

Visi labi saprotam,ka atlaišana notika federācijas pārņemšanas rezultātā nevis kaut kādu sprotisko rezultātu dēļ.

  +4 [+] [-]

, 2020-11-18 14:23, pirms 3 gadiem
Lai vektors arī turpmāk pozitīvs ';

  +4 [+] [-]

, 2020-11-18 15:36, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Visi labi saprotam,ka atlaišana notika federācijas pārņemšanas rezultātā nevis kaut kādu sprotisko rezultātu dēļ.
Tas jau ir tas sliktākais, ka Stojanoviču atlaida kā Gorkša cilvēku pēc Gorkša nomešanas. Tā nedrīkstētu būt, ka pēc federācijas vadības maiņas uzreiz maina arī izlases treneri. Tas nenāk par labu ne izlasei, ne futbola attīstībai. Vai Kazakevičs var būt drošs, ka tā reiz neizrīkosies ar viņu pašu?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 19:20, pirms 3 gadiem
Pēc Kazahstānas zaudējuma Lietuvai ar 1:2 krievu komentētājs teica ka kazahiem tā ir kauna lieta palikt C pēdējā, 4.vietā spēlējot ar ne tiem stiprākajiem pretiniekiem. Leiši saglabāja savu vietu grupā. Koooooēēee Latvija ?

     [+] [-]

, 2020-11-19 11:14, pirms 3 gadiem
strops rakstīja: Pēc Kazahstānas zaudējuma Lietuvai ar 1:2 krievu komentētājs teica ka kazahiem tā ir kauna lieta palikt C pēdējā, 4.vietā spēlējot ar ne tiem stiprākajiem pretiniekiem. Leiši saglabāja savu vietu grupā. Koooooēēee Latvija ?
Mazums ko saka. Objektīvi vērtējot, Albānija un Baltkrievija pamatoti ieņem pirmās 2 vietas grupā un uz kazahu fona viņus nekādi nevar nosaukt par "ne tiem stiprākajiem"

     [+] [-]

, 2020-11-19 11:18, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No otras puses - tāds izlases bāzes klubs Virslīgā... Līdz tam pašam 2004. gadam neviena cita komanda vietējā čempionātā nevarēja vinnēt (14 tituli pēc kārtas). Vai mūsdienās tāda situācija kādu baigi apmierinās?
Bāzes klubs ir padomju anahronisms. Padomju iekārtā, kur "viss piederēja valstij" un kur bija slēgtas robežas, kaut ko tādu varēja atļauties uzturēt un tas strādāja. Pašsaprotamu iemeslu dēļ atgriezties pie tādas kārtības vairs nevar.
Nedomāju arī, ka futbola sabiedrībai vajag "gribi spēlēt izlasē, nāc uz Skonto" situācijas atkārtošanos.