Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Trim Girgensona maiņas biedriem traumas: Okposo konstatē smadzeņu satricinājumu

Agris Suveizda

Trim Girgensona maiņas biedriem traumas: Okposo konstatē smadzeņu satricinājumu
Kails Okposo un Zemgus Girgensons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Bufalo "Sabres" pavēstījusi, ka komandas lazaretē atrodas seši spēlētāji, no kuriem Vladimīrs Sobotka un Teidžs Tompsons nevarēs spēlēt vairākas nedēļas un var izlaist līdz pat pusotram mēnesim.

Naktī uz 15. novembri pret Karolīnas "Hurricanes" (4:5) latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons spēlēja vienā maiņā ar Jūhanu Lāšonu un Kailu Okposo, taču nākamajā mačā pret Otavas "Senators" (4:2) zviedra vairs nebija ierindā, kamēr pie traumas pret Otavu tika arī Okposo. Lāšonu šajā mačā aizvietoja cits zviedrs Rasmuss Asplunds, bet pret Čikāgas "Blackhawks" (1:4) savainotā Okposo vietā no fārmkluba tika izsaukts vēl viens uzbrucējs Teidžs Tompsons, kurš savā pirmajā spēlē NHL šajā sezonā…arī tika pie savainojuma.

Tādējādi dažu dienu laikā traumās iedzīvojušies trīs Girgensona maiņas biedri. Vislabākā situācija ir Lāšonam, kuram ir ķermeņa augšdaļas savainojums un kurš varētu atgriezties kuru katru dienu, savukārt Tompsonam ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ būs jāizlaiž 3-5 nedēļas. Okposo ir konstatēts smadzeņu satricinājums, un viņa atgriešanās termiņš ir neskaidrs. 31 gadu vecais Okposo sezonā 19 spēlēs ir ticis pie pieciem (1+4) punktiem, neitrālas lietderības un 18 soda minūtēm, 27 gadus vecajam Lāšonam 18 spēlēs ir trīs (2+1) punkti, 12 soda minūtes un neitrāla lietderība, bet 22 gadus vecais Tompsons fārmklubā 16 spēlēs ir 12 (6+6) punkti. Girgensonam šosezon 20 spēlēs ir četri (1+3) punkti, četras soda minūtes un negatīva lietderība -2.

Bez nosauktā trio Bufalo "Sabres" lazaretē ir vēl trīs spēlētāji. Ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ 4-6 nedēļas būs jāiztiek bez Vladimīra Sobotkas, kurš izlaida trīs iepriekšējos mačus, bet Markusa Jūhansona un Zeka Bogosjana atgriešanās gaidāma kuru katru dienu. Bufalo "Sabres" lieliski sāka sezonu, būdama arī līgas līdere, taču nu zaudējusi septiņās no astoņām spēlēm. Ar 23 punktiem 20 mačos "Sabres" ir noslīdējusi uz devīto pozīciju Austrumu konferencē.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs naktī uz trešdienu, uzņemot Minesotas "Wild".