Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandei lielisks puslaiks un vadība Bledislo kausā

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlandei lielisks puslaiks un vadība Bledislo kausā
Džordijs Barets Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase, aizvadot otro 2020. gada Bledislo kausa cīņu, otrajā puslaikā guva trīs piezemējumus, tādējādi neatstājot cerības Austrālijas valstsvienībai, un izcīnīja uzvaru ar 27:7.

Atceroties kā noslēdzās pirmais šī gada Bledislo kausa mačs (16:16), pirms četru spēļu sērijas otrās cīņas daudzi gaidīja tikpat asu, principiālu un nepiekāpīgu cīņu. Jāsaka, ka, lai arī cīņa patiešām arī bija sīva, rezultāta ziņā jaunzēlandieši izrādījās ievērojami pārāki.

Spēles sākumā gan nekas par to neliecināja, jo Austrālija sāka ar lielu ofensīvu un ilgu laiku atradās "All Blacks" laukuma pusē, taču nespēja no tā gūt nekādas dividendes, kamēr mājnieki, neitralizējuši šos uzbrukumus, devās uz priekšu un Ričijs Mounga atklāja rezultātu ar realizētu soda sitienu.

Pirmajā puslaikā abas komandas vēl apmainījās ar diviem realizētiem piezemējumiem, kad jaunzēlandiešu rindās izcēlās Ārons Smits, bet austrāliešiem – Marika Korobetī. Interesanti, ka abiem regbistiem gūt piezemējumu izdevās arī pirmajā spēlē.

Otrais cīņas cēliens gan pagāja "All Blacks" zīmē, jo pirmajās sešās puslaika minūtēs pie piezemējumiem tika gan Džordijs Barets, gan Ārdijs Savea, bet neilgu brīdi vēlāk – arī Sems Keins, kas nozīmēja, ka uz puslaika vidu mājniekiem jau bija 20 punktu pārsvars. Šajā brīdī Aiena Fostera padotie, saprotot, ka pārsvars nu ir iegūts ļoti iespaidīgs, uzbrukumā vairs neskrēja tik ļoti, taču aizsardzībā neitralizēja visus "Valabiju" centienus atspēlēties.

Pēc 2020. gada Bledislo kausa diviem aizvadītiem mačiem, rezultāts sērijā ir 1-0-1 par labu Jaunzēlandei. Tiesa, ja divas pirmās kausa spēles norisinājās Jaunzēlandē, tad atlikušie divi mači tiks izspēlēti Austrālijā, kur mājniekiem būs jāpaveic neliels brīnums, proti, lai tiktu pie Bledislo kausa viņi nedrīkst zaudēt nevienā no mačiem un viņiem ir nepieciešama vismaz viena uzvara.

Sērijas trešā spēle ir ieplānota uz 31. oktobri, bet ceturto spēli ir plānots aizvadīt 7. novembrī.

2020. gada Bledislo kausa izcīņa

MājniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeAustrālija16:16
JaunzēlandeAustrālija27:7
AustrālijaJaunzēlande
AustrālijaJaunzēlande