Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" jau pirmajā puslaikā nokārto pārliecinošu uzvaru pret "Vaiņodi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Tenax" jau pirmajā puslaikā nokārto pārliecinošu uzvaru pret "Vaiņodi"
Dobeles "Tenax" spēlētāji. Foto: Handball.lv

Šovakar "SynotTip" Latvijas Virslīgā handbolā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja pagājušās sezonas čempione Dobeles "Tenax", kas savā laukumā bez problēmām tika galā ar "Vaiņodi" – 36:22.

Divus vārtus gūstot Viktoram Tarasenko, "Tenax" jau pašā spēles ievadā ieguva 4:0 pārsvaru, un viesiem bija nepieciešamas vairāk nekā piecas minūtes, lai beidzot pārtrauktu savu sausuma periodu. Tarasenko trešie vārti mačā piespieda "Vaiņodi" izmantot minūtes pārtraukumu (7:1), tomēr tas deva tikai īstermiņa labumu.

Pēc pirmā puslaika laukuma saimniekiem piederēja 11 vārtu pārsvars, bet mača turpinājumā abas komandas apmainījās izrāvieniem, tāpēc handikaps vairs nepieauga tik strauji. Beigās "Tenax" varēja svinēt itin pārliecinošu uzvaru ar 36:22. Mājinieku rindās labākie ar sešiem vārtiem bija Andis Ērmanis un Antons Šuleiko, bet piecas reizes izcēlās Emīls Kurzemnieks. "Vaiņodes" rezultatīvākajam spēlētājam arī seši vārti – izcēlās Matīss Mickus.

Pērnās sezonas čempione "Tenax" turpina ar perfektu bilanci – trīs spēles un trīs uzvaras. Galvenā pretiniece Rīgas "Celtnieks" sākusi ar četrām uzvarām pēc kārtas, un tās ir vienīgās komandas Virslīgā bez zaudējumiem. Tikmēr "Vaiņodes" kontā divas uzvaras un četras neveiksmes.