Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida piekāpjas favorītei un zaudē cerību tikt uz olimpiādi pēc ranga

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida piekāpjas favorītei un zaudē cerību tikt uz olimpiādi pēc ranga
Māsu treneris Markuss Kolefels, Inese Tarvida, vācu kluba biedrs Mustafa Kama, Jolanta Tarvida. Foto: tcc-friedrichshafen.de

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā sācies taekvondo "Grand Prix" posms, kur piedalījās arī Latvijas labākās taekvodistes. Inese Tarvida uzvarēja pirmajā mačā, bet astotdaļfinālā atzina favorītes pārākumu. Jaunākā māsa Jolanta Tarvida zaudēja jau pirmajā cīņā.

57 kilogramu pirmajā cīņā Jolanta Tarvida zaudēja Horvātijas talantei Brunai Vuletičai - 6:21. Līdz ar to jaunākajai māsai sacensības noslēdzās.

57 kg starta mačā vecākā māsa Inese Tarvida spēkojās lietuvieti Klaudiju Tvaronavičūti. Pēc pirmā raunda bija 2:0. Otrā rauda sākumā Latvijas pārstāve panāca 2:2, bet turpinājumā 2:4. Mača priekšpēdējās minūtes izskaņā Inese beidzot iespēra pa mūsu kaimiņienes ķiveri (5:4). Pēc divdesmit sekundēm Latvijas sportiste izstiepa kāju un minimāli skāra pretinieces ķiveri, bet ar to bija pietiekami (8:4). Pēc tam lietuviete kaut ko pateica un pretī dabūja vairākus spērienus, no kuriem viens izrādījās rezultatīvs - 11:4. Rezultāts jau bija komfortabls, taču Inese aktīvi centās apstrādāt oponenti un nokrita (11:5). Latvijas sportiste piecēlās un vēlreiz uzšāva pa kaimiņienes ķiveri (14:5), uz ko lietuviete atbildēja ar divpunktīgo spērienu - 14:7.

Astotdaļfinālā pretī stājās kanādiete Skailara Pārka. Šī sportiste olimpiskās atlases rangā ieņem sesto vietu un ir ļoti reāla pretendente uz kvalificēšanos pēc reitinga. Mūsējā tikmēr tur atrodas 11. pozīcijā un pēdējā laikā saglabāja vien teorētisku cerību kvalificēties pēc ranga. Pirmā rauda sākumā kanādiete noformēja 2+2, bet otrajā pusē Inese veica trīspunktīgo spērienu (3:4). Pirms otrā nogriežņa tablo vēstīja 3:6. Kanādiete turpināja ar 2+3, savukārt mūsējā tika pie viena punkta (5:11). Trešajā raundā Latvijas sportistei neizdevās lauzt cīņas gaitu, līdz ar to nācās piekāpties - 5:12.

Inese Tarvida tādējādi neiekļuva Sofijas posma ceturtdaļfinālā un zaudēja teorētisko cerību tikt Tokijas olimpiādi pēc ranga.

Tagad palikusi vēl viena iespēja - 2020. gada aprīlī Milānā notiks Eiropas olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kur uz galda būs divas ceļazīmes.

Potenciālās favorītes Eiropas olimpiskās kvalifikācijas 57 kg turnīrā

RangsTaekvondisteValsts
#7Nikita GlasnovičaHorvātija
#10Marta Kalvo-GomesaSpānija
#11Inese TarvidaLatvija
#14Rahele AsemaniBeļģija
#15Madelīna FolgmaneVācija
#16Patrīcija AdamkevičaPolija

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org