Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lasvegasas uzbrucējam Zikovam 20 spēļu diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu

Rolands Eliņš

Lasvegasas uzbrucējam Zikovam 20 spēļu diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu
Valentīns Zikovs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--NHL. Par neatļauto vielu lietošanu 20 spēļu diskvalifikāciju saņēmis Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienīgas Vegasas "Golden Knights" uzbrucējs Valentīns Zikovs, ceturtdien ziņoja NHL.

"Lieki piebilst, ka esam vīlušies par viņa rīcību, jo mēs kategoriski iestājamies par neatļauto vielu programmas atbalstīšanu," teica Makfī. "Zikovs šos preparātus lietoja pēc savas iniciatīvas, zinot, ka tie nav atļauti. Vēlākie rezultāti bija pozitīvi, tāpēc viņam piespriesta diskvalifikācija, kuru mēs atbalstām."

Paredzams, ka Zikovs laukumā varētu atgriezties 29.novembrī spēlē pret Arizonas "Coyotes".

Makfī atklāja, ka viņš pozitīvajiem dopinga rezultātiem uzzinājis trešdien, kad bija aprunājies ar Zikovu un viņa aģentu.

"Līdz tam bijām pilnīgā neziņā. Šķiet, ka par šo visu uzzinājām pēdējie," piebilda Makfī.

Spēlētājs iepriekšējā mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un septiņiem metieniem pa vārtiem. Vegasas klubs spēlētāju pērnā gada beigās ieguva atteikuma draftā, kur viņu ievietoja Edmontonas "Oilers".

"Vēlos atvainoties savai ģimenei, komandas biedriem un "Golden Knights" organizācijai, kā arī faniem," teikts Zikova paziņojumā. "Saņemtā soda laikā smagi strādāšu, lai atgriežoties būtu labākajā formā, tādējādi sekmējot savas komandas sniegumu."

Pērn par līdzīgu pārkāpumu uz 20 spēlēm tika diskvalificēts šīs pašas komandas aizsargs Niks Šmalcs. Spēlētājs gan vēlāk uzstāja, ka nekādas neatļautās vielas nav lietojis un šajā situācijā viņš saņēma atbalstu arī no "Golden Knights" kluba.

Makfī norādīja, ka abi šie gadījumi nav saistāmi ar komandas iekšienē notiekošajiem procesiem.

"Tas ir pamatots jautājums. Abās situācijās tika piemērots vienlīdzīgs sods, tomēr pārkāpumu detaļas ļoti atšķiras. Pirmajā gadījumā spēlētāja ķermenī neatļautās vielas daudzums bija ļoti mazs, tāpēc uzskatām, ka tā Šmalca ķermenī nonāca netīši."

"Otrajā gadījumā spēlētājs zināja, ka viela nav atļauta, tomēr tāpat to uzņēma, tāpēc arī uzrādīja pozitīvus rezultātus. Mēs aizstāvam savus spēlētājus, tomēr abu situāciju nianses ir dažādas - vienu mēs ļoti aizstāvējām, bet otra gadījums ir ļoti melnbalts."

Saskaņā ar NHL un tās Spēlētāju asociāciju (NHLPA) Zikovam nāksies apmeklēt narkomānijas un uzvedības programmu, lai saņemtu nepieciešamo palīdzību.

Zikovu 2013.gada draftā izvēlējās otrajā kārtā ar kopējo 37.numuru. Spēlētājs karjeras laikā guvis sešus vārtus un atdevis deviņas rezultatīvas piespēles, kopumā spēlējot trīs dažādās komandās - "Golden Knights", "Oilers" un Karolīnas "Hurricanes".

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2019-10-18 16:02, pirms 4 gadiem
15 rezultatīvitātes punkti 6os gados, būtu labs ģinamai riga, katru gadu pa golam.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-18 21:44, pirms 4 gadiem
...Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienīgas Vegasas "Golden Knights" uzbrucējs ....
Labi ka ne vienigais

     [+] [-]

, 2019-10-19 09:07, pirms 4 gadiem
krievs