Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

UEFA aizliedz “Rubin” dalību Eirokausos

UEFA aizliedz “Rubin” dalību Eirokausos
Kazaņas “Rubin” Eirokausi šogad izpaliks. Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Premjerlīgas klubam Kazaņas "Rubin" liegta dalība nākamajā Eiropas klubu turnīrā, kam komanda iespējami kvalificētos šīs vai nākamās sezonas laikā.

Tā šodien lēmusi Eiropas galvenā futbola organizācija UEFA. Aizliegums stājies spēkā, balstoties uz neievērotu "Financial fair play" principu, kas aizliedz klubu tēriņiem pārsniegt ieņēmumus gada griezumā.

"Klubam būs jāizlaiž dalība nākamajās UEFA klubu sacensībās, kurām tie kvalificētos nākamo divu sezonu laikā," šodien skaidroja UEFA pārstāvji.

Tomēr komandas juridiskais konsultants Mihails Prokopecs uzskata, ka sods varēja būt arī bargāks: "Jebkurš sods saistībā ar Eirokausiem ir nepatīkams, taču UEFA lēmumā ir arī gaišā puse - mēs gaidījām daudz bargāku sodu, jo mūsu kluba pārkāpums ir pietiekami nopietns. Citi klubi līdzīgās situācijās ir sodīti ar skarbākām sankcijām."

Kazaņas "Rubin" komanda izveidota pirms 60 gadiem, kuru laikā deviņas reizes piedalījusies Eirokausos, pēdējo reizi - 2015./16. gada sezonā, nepārvarot Eiropas līgas grupu turnīru. Interesanti, ka toreiz otro vietu tajā pašā grupā ieņēma Andra Vaņina pārstāvētā Šveices "Sion".

Jāpiemin, ka tieši par "Financial Fair Play" neievērošanu ar līdzīga soda saņemšanu šovasar riskēja arī Parīzes "Saint Germain" komanda, kuras izdevumi pēc Neimāra un Mbapē iegādes bija pārsnieguši 400 miljonus eiro.

     [+] [-]

, 2018-10-18 21:29, pirms 6 gadiem
Zem bildes ir labais teksts - šogad Rubin nekādā gadījumā nevarēja uzspēlēt Eirokausos...

     [+] [-]

, 2018-10-19 02:54, pirms 6 gadiem
Nav ciparu par Rubin.

     [+] [-]

, 2018-10-19 03:13, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Nav ciparu par Rubin.
Tik lielus ciparus nav pieklājīgi izpaust, uzzinās Krievijas iedzīvotāji - sāksies buntošanās.