Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers: "Es jau tagad varētu startēt F1 čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers: "Es jau tagad varētu startēt F1 čempionātā"
Miks Šūmahers. Foto: F3 Europe

19 gadus vecais Miks Šūmahers, kurš šosezon kļuva par Eiropas čempionu "Formula 3" kategorijā, apgalvo, ka jau šobrīd būtu spējīgs startēt F1 čempionātā, taču līdz šī mērķa īstenošanai vēl jāpagaida.

Par F3 čempionu Šūmahers kļuva savā otrajā sezonā šajā seriālā, kamēr kopumā viņš junioru formulu sacensībās piedalās ceturto gadu. Lai gan tādi pašreizējie F1 piloti kā Makss Verstapens un Lānss Strols "Formulā 1" debitēja uzreiz pēc pieredzes gūšanas Eiropas F3 čempionātā, Šūmahers nebūs šis gadījums.

"Es jau tagad varētu braukt "Formulā 1", pavisam noteikti," saka septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls. "Tas aizvien ir mans lielais mērķis, taču šobrīd tas vēl ir ļoti nereāli. Lai tam būtu sagatavojies par 100 procentiem, nepieciešams iziet cauri dažādiem citiem formulu čempionātiem."

Ticis pieļauts, ka Šūmaheru jau 2019. gadā varētu nolīgt F1 komanda "Toro Rosso", tomēr zināms, ka favorīts uz Brendona Hārtlija vietu šobrīd ir taizemiešu izcelsmes brits Aleksandrs Albons.

Ticamākā ir versija, ka Šūmahers nepaliks F3 kategorijā un nākamgad debitēs "Formulā 2". Šajā čempionātā startē arī viņa tagadējā komanda "Prema Powerteam", kuras sastāvā šosezon brauc Niks de Vrīss un Šons Gelīls. Vienu posmu pirms sezonas beigām De Vrīss ir augstajā ceturtajā vietā, kas nozīmē, ka šī vienība dod iespēju saviem pilotiem cīnīties par labākajām vietām.

"Ir svarīgi spert pareizos soļus," saka Šūmahers. "Lēmumu pieņemsim tuvāko nedēļu laikā."

Izmantotie resursi:
GPfans.com - Latest Formula 1 News