Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" piespriež Portisam astoņu spēļu diskvalifikāciju par Mirotiča savainošanu

Rolands Eliņš

"Bulls" piespriež Portisam astoņu spēļu diskvalifikāciju par Mirotiča savainošanu
Nikola Mirotičs un Bobijs Portiss
Foto: AP/Scanpix

Jau tā starpsezonas darījumos novājinātā NBA komanda Čikāgas „Bulls” diennakts laikā palikusi uzreiz bez diviem spēka uzbrucējiem. Nikola Mirotičs piedzīvojis žokļa lūzumu un smadzeņu satricinājumu, kas liks izlaist 4-6 nedēļas, bet par šo traumu sarūpēšanu astoņu spēļu diskvalifikāciju saņēmis viņa komandas biedrs Bobijs Portiss.

Konfliktā Čikāgas „Bulls” treniņā Nikola Mirotičs un Bobijs Portiss nonāca arī pie fiziskas sadursmes. Mirotičs savu komandas biedru pagrūda, un Portiss viņa iesita pa seju.

Par šo izgājienu Portiss saņēmis astoņu spēļu diskvalifikāciju, paziņojusi kluba vadība. Sods viņam liks izlaist arī 22. oktobra maču pret Dāvja Bertāna pārstāvēto „Spurs”, bet diskvalifikācijas beigas pienāks septītajā novembrī.
„Abi spēlētāji ir atbildīgi par konflikta izvēršanos,” sacīja „Bulls” prezidents Džons Paksons. „Taču tikai viens spēlētājs izdarīja sitienu. Tādas lietas nav pieļaujamas. Esam vīlušies par šo situāciju, tādēļ nolēmām diskvalificēt Bobiju uz astoņām spēlēm.”

Paksons gan aizstāvēja Portisu kā personu, norādot, ka sitiens nebija ļauni domāts, bet gan emociju uzplūdā pieļauta kļūda, no kuras viņam jāmācās. Savukārt soda apjomu noteicis tas, ka Portisa darbības rezultātā „Bulls” uz vairākām nedēļām palikusi bez svarīga pamatsastāva spēlētāja.

Mirotičam un Portisam izkrītot no ierindas, „Bulls” sākumsastāvā parīt pret „Raptors”, visticamāk, savu debiju piedzīvos somu talants Lauri Markanens, kurš tika šovasar draftēts ar septīto numuru.

Izmantotie resursi:
Chicago Bulls forward Bobby Portis suspended...

  +7 [+] [-]

, 2017-10-18 22:34, pirms 7 gadiem
Somam liela iespeeja...novelu uzreiz sakt kaa museejais saka pirms diviem gadiem

  +5 [+] [-]

, 2017-10-18 22:36, pirms 7 gadiem
Markanenam jaizmanto ši iespēja

  +3 [+] [-]

, 2017-10-19 00:12, pirms 7 gadiem
Tā spēļu izlaišana abiem ir pupu mizas, bet interesanti kā abi sadzīvos pēc tam. Ka tik kādam nav jākravā mantiņas. Mikroklimats būs dibenā tur, tas ir skaidrs.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-19 08:55, pirms 7 gadiem
pie šitās nelaimes, cerēsim, ka vismaz Lauri būs iespēja sevi parādīt
Bobijam par nodarījumu sods pārāk maz, nebūs audzinošs

  +1 [+] [-]

, 2017-10-19 16:39, pirms 7 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Tā spēļu izlaišana abiem ir pupu mizas, bet interesanti kā abi sadzīvos pēc tam. Ka tik kādam nav jākravā mantiņas. Mikroklimats būs dibenā tur, tas ir skaidrs.
Jā, šis ir interesantākais jautājums - kas tad būs pēc tam, kad abi atgriezīsies sastāvā..