Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns savu otro NBA sezonu sāks pret pastiprināto Minesotu

Rolands Eliņš

Bertāns savu otro NBA sezonu sāks pret pastiprināto Minesotu
Dāvis Bertāns
Foto: AP/Scanpix

Šonakt 4:30 pēc Latvijas laika jauno NBA sezonu atklās Sanantonio „Spurs”, ar Dāvi Bertānu sastāvā spēkojoties pret Minesotas „Timberwolves”. Bertāns uzsāks savu ceļu pretim jaunam līgumam, bet „Spurs” mēģinās nosargāt savu vietu elitē.

Dāvim Bertānam šī būs otrā sezona NBA. Savā debijā viņš atstāja pietiekami pārliecinošu iespaidu, lai „Spurs” (vismaz publiski) nerastos šaubas par latviešu uzbrucēja atstāšanu sastāvā arī šosezon, kurā Bertānam ir līgums par 1,3 miljoniem dolāru. Pēc sezonas gan šis līgums beigsies, kas nozīmē, ka Bertānam atkal ir uzdevums apliecināt savu lietderību pasaules spēcīgākajā līgā.

Savā pirmajā sezonā Dāvis vidēji mačā guva 4.5 punktus, spēlējot salīdzinoši maz – tikai 12 minūtes vidēji spēlē. Taču ļoti svarīgi bija, ka Bertāns spēja būt konkurētspējīgs aizsardzībā un izmantot savas iespējas. Bertāns vismaz 20 minūtes nospēlēja desmit regulārās sezonas mačos, un tajos viņš septiņas reizes pārsniedza desmit gūto punktu robežu.

Bertāna vieta komandā sezonas sākumā diez vai būs īpaši mainījusies, salīdzinot ar pagājušo gadu. Prom ir devušies viņa līdzšinējie tieši konkurenti uz spēles laiku Deivids Lī un Diveins Dedmons, bet vietā ieradušies francūzis Žofrē Loverņs un rezultatīvais Rūdijs Gejs. Gejs gan ir vairāk vieglais uzbrucējs, taču „Spurs” sākumsastāvā tāpat ir izteikts garo spēlētāju duets – līgumus šovasar pagarinājušie Lamarkuss Oldridžs un Pau Gazols.

Kā jau ierasts sezonas sākumā, jautājumu par sastāvu un spēlētāju rotāciju netrūkst, turklāt „Spurs” rindās krietnas korekcijas ievieš arī Kavai Lenarda un Tonija Pārkera traumas. Pārkers nespēlēs vēl vairākus mēnešus, bet Lenarda sakarā lielāka neskaidrība un lielāks optimisms. Pagaidām skaidrs tikai, ka Lenards izlaida visu pirmssezonu un nespēlēs arī šonakt.

”Spurs” sastāvs sezonas ievadā

Pozīcija
PGDežonte MarejsPetijs MilzsBrendons PolsTonijs Pārkers (trauma)
SGDenijs GrīnsManu DžinobiliBrins ForbssDeriks Vaits
SFKavai Lenards (trauma)Rūdijs GejsKails Andersons
PFLamarkuss OldridžsDāvis Bertāns
CPau GazolsŽofrē Loverņs

„Spurs” starpsezonā nozīmīgas izmaiņas sastāva kodolā neveica, lai gan šādu variantu apsvēra. Tika runāts par Krisa Pola piesaistīšanu, taču Polam tomēr daudz labāk patika „Rockets” piedāvājums. „Spurs” tēmēja uz Polu Džordžu, bet visus Džordža tīkotājus apsteidza „Thunder”. „Spurs” mēģināja sev izkārtot arī drafta „Top10” izvēli, bet tas neizdevās, un „Spurs” augstākā izvēle tā arī palika ar 29. numuru izraudzītais aizsargs Deriks Vaits.

Taču var arī teikt, ka vienīgā īstā lieta, ko „Spurs” patiešām vajag, ir veselība. Aizvadītajā sezonā „Spurs” izcīnīja 61 uzvaru un tika līdz Rietumu konferences finālam, kur potītes traumas dēļ palika bez Lenarda. Sanantonio pilsētā vēl ilgi netrūks pārdomu, kā viss beigās būtu iznācis, ja gruzīns Zaza Pačulija nebūtu spēris soli uz priekšu, Lenardam uzkrītot uz viņa un gūstot traumu.

„Spurs” starpsezonas galvenais papildinājums ir Rūdijs Gejs, kurš savā NBA karjerā vidēji guvis 18,4 punktus. Ilggadējais Memfisas līderis Toronto un „Kings” komandās pēdējos gados nav bijis pārāk stabils aizsardzībā un nav nesis savām komandām lielus panākumus, taču savus punktus pratis savākt. Tāpat viņš ir ļoti atlētisks spēlētājs, bet pagaidām piedalījies tikai septiņās „play-off” spēlēs. Visticamāk, tieši Gejam nāksies uzņemties galvenā uzbrukuma līdera lomu, kamēr Lenards nespēlēs, taču „Spurs” cer, ka beidzot paša augstākā līmeņa basketbolu sāks rādīt arī Oldridžs.

Sanantonio komandas sastāvs „uz papīra” varbūt neizskatās tik spožs kā vasarā pastiprināto „Rockets” un „Thunder” pieteikumi. Pat šodienas pretiniecei „Timberwolves” daži NBA apskatnieki paredz lielākas izredzes uz konferences finālu nekā „Spurs”. Taču šie teksti atkārtojas gadu no gada, un gadu no gada Gregs Popovičs aizved savu komandu līdz augstākajām pozīcijām.

„Spurs” vismaz 50 uzvaras regulārajā sezonā ir guvusi jau 18 gadus pēc kārtas, turklāt 20 gadus pēc kārtas spējusi iekļūt izslēgšanas spēlēs. Piecos no pēdējiem 20 gadiem „Spurs” triumfējusi finālā, bet konferences fināls sasniegts veselas desmit reizes jeb katrā otrajā sezonā. Un nav nekāda pamata domāt, ka „Spurs” savu latiņu vasarā nolaidusi īpaši zemāk.

Bertāna komandu jau sezonas pirmajā spēlē sagaida interesants pārbaudījums – bijušā "Bulls" līdera Džimija Batlera debija Minesotas sastāvā. „Timberwolves” pamazām sasniegusi to stadiju, kad pārbūve, kas aizsākās ar Kevina Lava aizmainīšanu, beigusies un pienācis laiks prasīt konkrētus rezultātus izslēgšanas spēļu izskatā. Rietumu konferencē tieši no „Timberwolves” tiek gaidīts lielākais kāpums uzvaru skaita ziņā. Pagājušajā sezonā tā guva tikai 31 uzvaru, paliekot 13. vietā un 13. gadu pēc kārtas netiekot izslēgšanas spēlēs.

Starpsezonā Minesota atvadījās no spāņu saspēles vadītāja Rikija Rubio, taču šajā pozīcijā ieguva Džefu Tīgu. Ļoti vērtīgs papildinājums var izrādīties Džamals Krofords, kurš sniegs Minesotai tik ļoti nepieciešamo rezultativitāti rezervistu vidū. Bet „Timberwolves” galvenā uzmanība tāpat būs pievērsta savām divām nākotnes zvaigznēm – Endrjū Viginsam un Kārlam Entonijam Taunsam. No viņu izaugsmes un attīstības būs atkarīgs, vai „Timberwolves” var kļūt par Rietumu elites pārstāvi, kā tai tiek paredzēts. Viginss pierādījis sevi kā atlētisku punktu guvēju, Taunss aizvadītajā sezonā kļuva arvien neapturamāks groza tuvumā un spēcīgāks aizsardzībā, taču abiem savs sniegums vēl jānostabilizē, lai iecementētu savu vietu NBA superzvaigžņu kompānijā.

NBA jaunās sezonas nākamo divu dienu grafiks

DatumsSākumsSpēle
19.102:00Pistons-Hornets
19.102:00Pacers-Nets
19.102:00Magic-Heat
19.102:00Wizards-76ers
19.102:30Celtics-Bucks
19.103:00Grizzlies-Pelicans
19.103:30Mavericks-Hawks
19.104:00Jazz-Nuggets
19.104:30Spurs-Timberwolves
19.105:00Suns-Trail Blazers
19.105:00Kings-Rockets
20.102:30Raptors-Bulls
20.103:00Thunder-Knicks
20.105:30Lakers-Clippers

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Cik uzvaras šosezon spēcīgajos Rietumos izcīnīs Bertāna Spurs?

  • 7

  • 92

  • 71

  • 20


     [+] [-]

, 2017-10-18 17:46, pirms 7 gadiem
Pēc sastāva spriežot Spurs spēlēs ar īso sastāvu. Trūkst reāli centri uz visu sezonu. Toties, domāju, ka Forbs varētu būt no soliņa spridzeklis.

     [+] [-]

, 2017-10-18 17:56, pirms 7 gadiem
kas tas par totalitarismu nevaru nobalsot ..

šaubas par veiksmīgu sezonu Spurām..

  +2 [+] [-]

, 2017-10-18 18:01, pirms 7 gadiem
Liels prieks, ka Dāvim minūtes aug, būtu forši to arī izmantot. Visa Latvija tur īkšķus par Dāvi, cerams, ka būs izlaušanās sezona

     [+] [-]

, 2017-10-18 18:39, pirms 7 gadiem
Kopumā, ja lāzerim krīt tad jau neviena komanda nav pretinieks Spurs.

     [+] [-]

, 2017-10-18 19:18, pirms 7 gadiem
Dāvim lai labu uzkrīt, SPurs novēlu pārliecinošu uzvaru!

     [+] [-]

, 2017-10-18 19:22, pirms 7 gadiem
DB savas 20min dabus un savus tris chetrus metienus no speles ieliks...

     [+] [-]

, 2017-10-18 20:05, pirms 7 gadiem
Nesprotu, kāpēc viņš par PF visu laiku tiek bāzts. Pēc parametriem un spēles stila tīrs vieglais uzbrucējs.

     [+] [-]

, 2017-10-18 20:07, pirms 7 gadiem
Ja būs 15-20 min. - varēs kaut vai aptuveni salīdzināt jaunās Minnesotas zvaigznes ar Dāvi

     [+] [-]

, 2017-10-18 20:09, pirms 7 gadiem
jagris rakstīja: Nesprotu, kāpēc viņš par PF visu laiku tiek bāzts. Pēc parametriem un spēles stila tīrs vieglais uzbrucējs.
Viņš arī komandas profilā vēl vakar bija kā SF. Kur SC dabūja šādu izkārtojumu???

  +1 [+] [-]

, 2017-10-18 21:59, pirms 7 gadiem
vorkuta rakstīja: Viņš arī komandas profilā vēl vakar bija kā SF. Kur SC dabūja šādu izkārtojumu???
tāpēc,ka vin''s parasti arī spēlē kā 4 numurs spurās,vēl jo vairāk pie pašreizējā sastāva.

     [+] [-]

, 2017-10-18 22:40, pirms 7 gadiem
Domāju, ka sezona būs pieticīgāka, bet savas 45-55 uzvaras tāpat sasniegs. Spurs ir ļoti gudra komanda.